Malzemeler
? 225 gr küçük, tüm gece suda bekletilmiş kuru fasulye ? 2 küçük soğan ? 4 çay kaşığı zeytin yağı ? 1 çay kaşığı sirke ? 2 tutam maydanoz ? 1 tutam keklikotu ? 2 tane kaynatılmış, ve 4'e bölünmüş yumurta ? 8 tane siyah zeytin ? Tuz ve biber
HAZIRLANIŞIKuru fasulyelerin suyunu iyice süzdükten sonra bir tencereye alın. Tencereye fasulyelerin üzerini örtecek kadar soğuk tuzlu su ilave edin. Suyu ısıtmaya başlayın ve su kaynamaya başlayınca üzerini bir kapakla örtün ve yaklaşık 45 dakika fasulyeler yumuşamaya başlayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra fasulyeleri tencereden çıkarıp suyunu iyice süzün ve soğanlarla beraber servis kasesine alın. İyice karıştırın. Zeytin yağı ve sirkeyi bir başka kapta karıştırın ve fasulyelerin üzerine dökün. Maydanoz ve keklikotunu serpin. 4'e bölünmüş kaynamış yumurtalarla ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.
? 225 gr küçük, tüm gece suda bekletilmiş kuru fasulye ? 2 küçük soğan ? 4 çay kaşığı zeytin yağı ? 1 çay kaşığı sirke ? 2 tutam maydanoz ? 1 tutam keklikotu ? 2 tane kaynatılmış, ve 4'e bölünmüş yumurta ? 8 tane siyah zeytin ? Tuz ve biber
HAZIRLANIŞIKuru fasulyelerin suyunu iyice süzdükten sonra bir tencereye alın. Tencereye fasulyelerin üzerini örtecek kadar soğuk tuzlu su ilave edin. Suyu ısıtmaya başlayın ve su kaynamaya başlayınca üzerini bir kapakla örtün ve yaklaşık 45 dakika fasulyeler yumuşamaya başlayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra fasulyeleri tencereden çıkarıp suyunu iyice süzün ve soğanlarla beraber servis kasesine alın. İyice karıştırın. Zeytin yağı ve sirkeyi bir başka kapta karıştırın ve fasulyelerin üzerine dökün. Maydanoz ve keklikotunu serpin. 4'e bölünmüş kaynamış yumurtalarla ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.