Malzemeler ? 4 yk margarin, 250 g. kuzu kuşbaşı? 2 ad kuru soğan, 4 ad kayısı? 3 yk kuru üzüm,? 2 yk dolmalık fıstık? 2 ad havuç? ½ demet dereotu? 4 ad taze soğan? 2 sb pirinç, 3 sb su? Tuz- karabiber
HAZIRLANIŞIKuru soğanı yemeklik doğrayın. Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın. Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın. Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın. Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın. Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın. İçine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun. Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın. En son olarak içine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.