Çin'in eli Sri Lanka'nın boğazında
Tarihinin en ağır ekonomik kriziyle mücadele eden Sri Lanka'da Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe, Çin ile borç yapılandırma görüşmelerine başlandığını duyurdu.
07.10.2022 15:35:00





Tarihinin en ağır ekonomik kriziyle mücadele eden Sri Lanka'da Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe, Çin ile borç yapılandırma görüşmelerine başlandığını duyurdu. Wickremesinghe, parlamentoda yaptığı konuşmada, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşmanın ön adımı olarak görülen borç yapılandırmalarına dair adımlar atılmaya başlandığını açıkladı.
Pekin yönetimiyle Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 16 Ekim'deki kongresinin ardından görüşmelere devam edileceğini vurgulayan Wickremesinghe, "Çin, eski zamanlardan beri bizi destekliyor. İnanıyorum ki bu zor zamanlarda yine destekleyecekler" dedi.
Çin'e fena halde borçlandı
Güney Asya'daki ada ülkesi Sri Lanka, son 10 yılda çok sayıda alt ve üst yapı projesi nedeniyle Çin'den kredi almıştı. Sri Lanka'nın toplam dış borcu 51 milyar doları aşarken bu yıl vadesi dolan yaklaşık 7 milyar dolarlık borcunu ise geçici olarak temerrüde düşürmüştü. Tarihinin en ağır ekonomik kriziyle karşı karşıya kalan Sri Lanka, IMF ile yürüttüğü görüşmeler sonucu 2.9 milyar dolarlık kredi ön anlaşmasına varmıştı. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.





















































































