logo
06 NİSAN 2025

Cimbom'dan kritik 'üçlük'

26.03.2006 00:00:00
Galatasaray, önemli oyuncularının sakatlığı nedeniyle sıkıntılı gittiği zorlu Denizli deplasmanında ikinci yarıda attığı gollerle güldü. Sarı kırmızılı ekip bu galibiyetle maç fazlasıyla yeniden liderliğe yükselirken, Cimbom'un galibiyet golü Heinz'den geldi.

Turkcell Süper Ligi'nde, Denizlispor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi ekip Denizlispor'un 1-0'ın üstünlüğüyle tamamlandı.Şampiyonluk bir engeli de geride bırakmak için sahaya çıkan Galatasaray, ilk yarının uzatma anlarında Mehmet Yılmaz'ın attığı golle soyunma odasına adeta yıkılarak gitti.İkinci yarıya daha hızlı başlayan Galatasaray, bulduğu 2 golle skoru lehine çevirmeyi bildi, aynı anda sandık başında ter döken Canaydın'a en güzel hediyeyi verdi.MAÇIN KARNESİStat: Atatürk  Hakemler: Serdar Tatlı xx, Baki Tuncay Akkın xxx, Muhittin Gürses xxx  Denizlispor: Souleymano xx, Bülent xx, Burak xx, Kratochvil xx, Levent xx, Abraham xx (Dk.75 Mikka x), Serhat xx (Dk. 81 Alex Alves x), Yusuf xx, Mustafa Keçeli xx, Selahattin xx (Dk. 61 Oliveria x), Mehmet Yılmaz xxx  Galatasaray: Mondragon xx, Uğur x (Dk.59 Heinz xx), Tomas xxx, Song xx, Ferhat xx, Volkan xx, İliç x (Dk. 45 Sabri xx), Ayhan xx, Hasan Kabze xx (Dk.79 Mehmet Güven x), Necati xx, Hakan Şükür xx  Goller: Dk. 45 Mehmet Yılmaz (Denizlispor), Dk. 56 Bülent (Kendi Kalesine), Dk. 71 Heinz (Galatasaray)  Sarı kartlar: Dk. 48 Burak, Dk. 89 Yusuf (Denizlispor), Dk. 51 Volkan , Dk. 90 Sabri (Galatasaray) İLK YARI18. Dakikada Yusuf'un sağdan ceza alanına ortasında defansın uzaklaştırdığı topa Mustafa Keçeli çok sert vurdu. Kaleci Mondragon topu güçlükle kornere çeldi.26. Dakikada Yusuf ceza alanına koşu yapan Selahattin'in önüne topu bıraktı. Selahattin'in yakın mesafeden sert vuruşunu Mondragon çıkardı.32. Dakikada Hakan Şükür'ün ceza alanının dışından vuruşunda kaleci Souleymano topu yatarak kontrol etti.36. Dakikada Volkan'ın ceza sahasının dışından vurduğu top, Souleymano'da kaldı.45. Dakikada Yusuf şık çalımlarla taşıdığı topu Mehmet Yılmaz'a aktardı. Mehmet Yılmaz topu kaleci Mondragon'un solundan ağlara bıraktı: 1-0Karşılaşmanın ilk yarısı, Denizlispor'un 1-0'lık üstünlüğüyle son erdi.

İKİNCİ YARI46. Dakikada Hasan Kabze'nin soldan ortasında Souleymanou topu elinden kaçırdı. Kaleye yönelen topu Kratochvil uzaklaştırdı.47. Dakikada Yusuf'un soldan taşıdığı topu yakın kale direğinde Selahattin'e bıraktı. Bu oyuncunun ortasında Levent topun gelişine sert vurdu. Top üstten auta çıktı.49. Dakikada Necati'nin ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top az farkla üstten auta çıktı.56. Dakikada kalecinin öne çıktığını farketmeyen Bülent'in kafa vuruşunda top kendi kalesine gitti: 1-157. Dakikada aldığı uzun pasla ceza sahasına giren Mehmet Yılmaz kaleciyle karşı karşıya kaldı. Zamanında kademeye giren Tomas topu kornere çeldi.71. Dakikada Heinz, ceza sahası dışında rakibinden topu kurtararak sert vurdu. Heinz, bu vuruşuyla takımını öne geçiren golü attı: 1-290. Dakikada defanstan seken topla buluşan Hakan Şükür meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Mikka çizgi üzerinden topun ağlara gitmesini engelledi.Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Galatasaray sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

GERETS: ZORLANDI?IMIZ BİR MAÇ OLDUGalatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets Denizlispor karşısında alınan sonuçtan memnun olduğunu, oyunun ilk yarısında tüm takımın performanslarının altında mücadele ettiğini kaydederek, "İkinci devre oyunda biraz değişiklik yaparak, kendi futbolumuza geri döndük. Kazandığımız 3 puandan dolayı müthiş mutluyum. Çünkü çok zorlandığımız bir maç oldu" dedi.

Çok uzun zamandır kadroda önemli sakatlıklar yaşadıklarını işaret eden Gerets, "Bundan dolayı da bir köşeye sıkıştırılmış durumdaydık. Bazı oyuncularımızın eksik olmalarının oyuna ne kadar etkili olduğunu gördük. Oyuna sonradan girip kulübeden oyuna katkıda bulunan oyuncularımız, bizim bu maçı kazanmamızda önemli rol oynadılar. Ondan dolayı da mutluyum" diye konuştu.

Sağlam: Yüksek tempoda oynandıDenizlispor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise Galatasaray ile oynadıkları karşılaşmanın mücadele yönünden yüksek tempoda geçtiğini belirterek, takımlardan birinin alt sıralardan kurtulmak, diğerinin şampiyonluk yarışında geri kalmamak için mücadele ettiğini, bu nedenle temposu yüksek bir karşılaşma oynandığını kaydetti. İlk yarının sonunda atılan golle avantaj yakaladıklarını ifade eden Sağlam, "Ancak kolay yediğimiz, şanssız yediğimiz golden sonra Galatasaray'ın baskısı arttı. Haklı bir galibiyet aldılar. Galatasaray'ı tebrik ediyorum" dedi.

MAÇTAN NOTLAR...Denizli Atatürk Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı. 6 bin 210'u kapalı, 2 bin 915'i açık ve 5 bin 518'i kale arkası olmak üzere 14 bin 643 oturma kapasiteli stadın tamamı doldu.Galatasaray maçının açık ve kale arkası tribün biletleri, satışa çıkarıldıktan birkaç saat sonra bitti. Maçı izlemek isteyen futbolseverler, bunun üzerine 40 YTL'den satılan kapalı tribün biletlerine yöneldi.Denizli'de maç dolayısıyla güvenlik güçleri alarma geçti. Bu maçta 700'ü polis, 100'ü jandarma ve 100'ü özel güvenlik olmak üzere, 900 dolayında güvenlik gücü görev aldı.

Galatasaray taraftarları, şehir girişindeki güvenlik noktalarında toplandı ve üst aramaları yapıldı. Sarı-kırmızılı kulüp, taraftarları için bilet talebinde bulunmadığından Denizlispor Yönetim Kurulu, daha önce ayırdığı yüzde 5 kontenjanı iptal etti. Bu nedenle Galatasaray taraftarlarına formalarını çıkarmaları, flamalarını taşımamaları uyarısı yapılarak gruplar halinde stada gitmelerine izin verildi.Maça yoğun ilgiyi fırsat bilen yankesiciler yine işbaşındaydı. Çok sayıda kişi cüzdan, kıymetli eşya ve paralarını çaldırdı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
Yeniden seçildi
Geçerli tüm oyları aldı
Bir nesil felç olabilir
İsrail terörüne bir de böyle bakın
Avrupalılar silahlanma yarışı istemiyor
Roma'da on binlerce kişi toplandı
ABD halkı sokaklara döküldü
Trump ve Musk karşıtı protestolar yapılıyor
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları sürüyor
13 Filistinli katledildi
Bilanço ağırlaşıyor
8 günde 72 kişi hayatını kaybetti
Sakarya'da kanlı gece
Komşu kavgası: 5 ölü, 5 yaralı
BYD'nin dev araç gemisi Türkiye'ye ulaştı
Tek seferde 7 bin otomobil getiriyor
Ara tatil bitiyor
Yarın ders zili çalacak
Türk tarımı da 'YAŞ'a' takıldı
TZOB Başkanı Bayraktar tarımdaki gerçeği açıkladı
Samsun'da feci kaza
iki araç çarpıştı: 5 ölü
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
Yeniden seçildi
Geçerli tüm oyları aldı
Bir nesil felç olabilir
İsrail terörüne bir de böyle bakın
Avrupalılar silahlanma yarışı istemiyor
Roma'da on binlerce kişi toplandı
ABD halkı sokaklara döküldü
Trump ve Musk karşıtı protestolar yapılıyor
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları sürüyor
13 Filistinli katledildi
Bilanço ağırlaşıyor
8 günde 72 kişi hayatını kaybetti
Sakarya'da kanlı gece
Komşu kavgası: 5 ölü, 5 yaralı
BYD'nin dev araç gemisi Türkiye'ye ulaştı
Tek seferde 7 bin otomobil getiriyor
Ara tatil bitiyor
Yarın ders zili çalacak
Türk tarımı da 'YAŞ'a' takıldı
TZOB Başkanı Bayraktar tarımdaki gerçeği açıkladı
Samsun'da feci kaza
iki araç çarpıştı: 5 ölü
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.