logo
15 ŞUBAT 2026


Casmir Ninga'yı Sivassporlu yapan motivasyon

11.09.2020 23:30:00
Casmir Ninga'yı Sivassporlu yapan motivasyon
Casmir Ninga'yı Sivassporlu yapan motivasyon
Casimir Ninga: "Avrupa Ligi, buraya gelmemde çok büyük artıydı"   
     
Sivasspor'un bu sezon kadrosuna kattığı Casimir Ninga, kırmızı-beyazlı ekibe transferinde Avrupa liginin etkisinin büyük olduğunu söyledi   
  
Sivasspor'un yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı Casimir Ninga, açıklamalarda bulundu
 
Fransa 1. Lig ekiplerinden SCO Angers'tan satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kırmızı-beyazlı ekibe katılan Casimir Ninga, Sivasspor'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 
  
Bolu'nun Gerede ilçesinde yapılan sezon başı kampına sonradan katıldığını kaydeden Ninga;

"Takımın çok güzel bir atmosferi var. Takım arkadaşlarım olsun, personelimiz olsun, teknik heyetimiz olsun beni çok güzel karşıladı. Artık Sivas'tayız ve lig haftasına girdik. Maçımıza odaklanarak konsantre olduk" şeklinde konuştu. 
  






Ninga, Sivasspor'dan transfer teklifi aldığında, kırmızı-beyazlıların UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olduğunu öğrendiğinde çok heyecanlandığını belirterek;

"UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olmamız beni çok motive ediyor. Avrupa Ligi, buraya gelmemde çok büyük artıydı. Umarım çok güzel geçecek" ifadelerini kullandı. 
 






Yarın Sivasspor'un sahasında oynanacak Alanyaspor maçı ile yeni sezona başlayacaklarını kaydeden Ninga, sözlerini şöyle tamamladı;
 
A"Taraftarlarımız beni izlesin. Casimir Ninga'nın nasıl bir futbolcu olduğunu kendileri karar versin ve değerlendirsin" dedi. 
                                   

Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek rakibine karşı 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı

15.02.2026 00:56:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı
Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek rakibine karşı 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu Trabzonspor'u 3-2 yendi. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Talisca, 34. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 48. dakikada Marco Asensio kaydetti. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan müsabakayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, Trabzon'da da 3 puanı hanesine yazdırdı.

Kanarya, ezeli rakibiyle ligde oynadığı son maçlarda üstünlük kurdu. 4 Kasım 2023'te oynanan lig maçını Trabzonspor 3-2'lik skorla kazanırken, sonrasında 3'ü Trabzon'da, 2'si İstanbul'da olmak üzere 5 maçta Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı.

Taraflar 139. kez karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertliler 56. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe, lig maçlarında ise rekabette 45. galibiyetini aldı.

Trabzon'da 3-2'lik skorlar



İki tarafın mücadelesinde Trabzon'da oynanan son 3 sezona aynı skorlar tabelaya yansıdı. Sarı-lacivertliler, 17 Mart 2024 ve 3 Kasım 2024 tarihlerinden sonra bugün de 3 puanı 3-2'lik skorla kazandı. Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda da rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı.

Gençlerbirliği, Metin Diyadin'in sözleşmesini feshetti

Başkent ekibi, tecrübeli teknik adamın sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini duyurdu

15.02.2026 00:47:00
İhlas Haber Ajansı
Gençlerbirliği, Metin Diyadin'in sözleşmesini feshetti
Gençlerbirliği, Metin Diyadin'in sözleşmesini feshetti
22. haftada Çaykur Rizespor'u konuk eden ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrılan Gençlerbirliği'nde teknik direktör Metin Diyadin ile yollar ayrıldı.

Başkent ekibi, tecrübeli teknik adamın sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini duyurdu.



Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Teknik Direktörümüz Metin Diyadin ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmiştir. Görev yaptığı süre boyunca Gençlerbirliği için göstermiş olduğu emek ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ederiz. Sayın Diyadin'e bundan sonraki teknik direktörlük kariyerinde başarılar dileriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız" ifadelerine yer verildi.

Diyadin gelişi sonrası toparlanan Gençlerbirliği, son haftalarda ise inişli çıkışlı bir performans sergiliyor. Başkent ekibinin 22 puanı bulunuyor.

Gençlerbirliği, Diyadin'in kırmızı-siyahlı ekipteki 3. döneminde, ligde 6 maçta 2'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

Başkent ekibinde 2025-2026 sezonunda 3. teknik adam ayrılığı

Bu sezon Gençlerbirliği'nde Diyadin'in dışında teknik direktörler Hüseyin Eroğlu ve Volkan Demirel görev yaptı.

Joao Pereira: 'Bugün iyi bir iş çıkardık''

Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Konyaspor galibiyetinin ardından, "Gol beklentimiz daha fazlaydı. Bugün hakkettiğimizi düşünüyorum. Bugün iyi bir iş çıkardık'' dedi

15.02.2026 00:45:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: 'Bugün iyi bir iş çıkardık''
Joao Pereira: 'Bugün iyi bir iş çıkardık''
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Konyaspor galibiyetinin ardından, "Gol beklentimiz daha fazlaydı. Bugün hakkettiğimizi düşünüyorum. Bugün iyi bir iş çıkardık'' dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Alanyaspor, sahasında Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Bizim için önemli bir galibiyet oldu. Çok ihtiyacımız olan bir 3 puandı. Maç iyi başladık. Pozisyonlara girdik. Maçın hakimiyeti bizim elimizdeydi. Golü de attık.

Daha fazla da şans yakaladık. İkinci golü atmak için ikinci devrede oyunculara bir şeyler söyledim. 'Maç 0-0'mış gibi, kazanmamız gerekiyormuş gibi oynayın' dedim. Bunu yaptık. Gol yemedik, golü bulduk. Konya ilk başta maça 3'lü oyun kurarak başlamıştı.

İkinci yarıda 4'lü oyun kurdular. Buna adapte olmamız gerekti. İkinci golü bulduktan hemen sonra golü yedik ve 2-1 oldu. Ondan sonra geçişler bulduk. Gol atabileceğiz pozisyonlar bulduk. Daha fazla gol atmayı hak ettik.

Ama galibiyetten dolayı mutluyum. Kaleye çok fazla şut çektik. Daha net pozisyona girdik. Gol beklentimiz daha fazlaydı. Bugün hak ettiğimizi düşünüyorum. Bugün iyi bir iş çıkardık'' diye konuştu.

Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası, iyi oynadıkları karşılaşmadan hiç hak etmedikleri şekilde mağlup ayrıldıklarını söyledi

15.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'
Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası, iyi oynadıkları karşılaşmadan hiç hak etmedikleri şekilde mağlup ayrıldıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, müsabaka sonrası üzgün olduklarını belirterek, "Hiç haketmediğimiz şekilde mağlup olduk. Taraftarımızı mutlu etmek için buradaydık. İlk 10-15 dakikada baskımız istediğimiz seviyede değildi. Golü bulduk ancak karambolden yediğimiz bir pozisyon hatası var. İkinci yarıda istek ve arzu üst düzeydi fakat yine top kayıpları yaptık. Bazen ne yaparsanız yapın olmaz. Böyle güçlü bir kadroya karşı basmaya ve oynamaya çalışan bir Trabzonspor vardı. Rakibin 3 şutu 3 gol oldu ve mağlup olduk" ifadelerini kullandı.

Oyunun büyük bölümünden memnun olduğunu dile getiren Tekke, "Maçın ilk 15 dakikası hariç bitimine kadar oyundan memnunum. Ligin başı olmuş olsaydı bu oyun herkesi memnun ederdi. 3 puan istiyorduk ama olmadı. Bazen kaybederken de birçok şeyi deneyimlemek zorundasınız. Güçlü bir Trabzonspor var ancak özellikle 'anlar' konusunda deneyime ihtiyacımız var. Hata yaparak, ağır bir bedelle öğreniyoruz. Trabzonspor iyi yolda. Tekrar kalkıp bir sonraki maça hazırlanmak zorundayız" diye konuştu.

Taraftara teşekkür eden Tekke, "Atmosfer çok güzeldi, taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu desteği hep görmek istiyoruz. Oyuncularımızın hepsi genç. Anları daha iyi oynamak için tekrar ve denetime ihtiyaç var. Genel problemlerimiz var ama çalışarak düzelteceğiz. Oyuncularımın elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum" dedi.

Hakem yönetimi ve Türk futbolundaki genel tabloya da değinen Tekke, "Bu maç özelinde hakemle ilgili çok konuşmak istemiyorum. Ancak ülke futbolunda hakem etkisi üzerine konuşulması gereken konular var. Büyük bütçeli takımların olduğu bir yarışta bazı hissiyatlar oluşabiliyor. Pozisyonlara bakıyoruz, farklı farklı yorumlar çıkıyor. Oyunun, ismine göre değil kurallarına göre yönetilmesini istiyoruz. Şeffaflık önemli. Hakemler de milyonlarca insanın sevincini ve üzüntüsünü etkilediklerini bilmeli" şeklinde konuştu.

Oyun kimliğini geliştirmeye devam edeceklerini belirten Tekke, "İlk 10 dakika bire bir baskıda istediğimizi yapamadık, ardından ikinci planımıza geçtik ve o bölümde daha iyiydik. Oyunu devam ettirip hataları azalttığımızda daha rahat maçlar oynayacağız. Bu hatalar olmasaydı rahat kazanabileceğimiz maçlardan biri olabilirdi. Kazansak çok şey konuşulacaktı ama olmadı. İyi yoldayız, çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Tekke, "Oyuncularımı ve Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Güzel ve sert bir rekabet vardı. Oyuncularım büyük emek verdi. Üzgünüz ama mücadelemiz sürecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Alanyaspor, Konyaspor'u 2-1 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasındaka Corendon Alanyaspor, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yendi

15.02.2026 00:10:00
AA
Alanyaspor, Konyaspor'u 2-1 mağlup etti
Alanyaspor, Konyaspor'u 2-1 mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasındaka Corendon Alanyaspor, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yendi.

2. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Makouta'nın ortaladığı topa iyi yüselen Ümit Akdağ kafayla vurdu. Savunmaya çarpan top Ruan'ın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda, top az farkla direğin yanından dışarı çıktı.

14. dakikada Alanyaspor'un merkezden geliştirdiği atakta Hagi'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Güven Yalçın'ın sert şutunda kaleci Bahadır Güngördü, topu güçlükle kurtardı.

37. dakikada Alanyaspor 1-0 öne geçti. Merkezden gelişen atakta Hwang'ın savunma arkasına attığı pasla topla buluşan Ruan'ın çaprazdan kaleye gönderdiği şutta, meşin yuvarlak filelerle buluştu.

Karşılaşmanın ilk yarısını Alanyaspor 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



51. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Ruan'ın ceza sahası içerisine yerden gönderdiği pasla arka direkte buluşan Hagi'nin şutunda meşin yuvarlak, direğin üstünden az farkla auta çıktı.

68. dakikada Konyaspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Guilherme'nin ceza sahası içerisine yaptığı ortada iyi yükselen Muleka'nın kafa vuruşunda top savunmadan döndü. Topu önünde bulan Olaigbe'nin gelişine sert şutunda, savunmada Aliti'ye çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

80. dakikada Alanyaspor farkı 2'ye çıkardı. Ruan'ın ceza sahası içerisinde Jin-Ho tarafından düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıda topun başına gelen Hadergjonaj, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0

83. dakikada Konyaspor farkı 1'e indirdi. Ceza sahası önünde Muleka'nın düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşu kullanan Bardhi'nin sert şutunda top filelere gitti: 2-1



90. dakikada gelişen Konyaspor atağında Guilherme'nin ortasında, ceza sahasında iyi yükselen Bardhi'nin kafa vuruşunda top direğin üstünden az farkla dışarı çıktı.

Alanyaspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor puanları paylaştı

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor, 2-2 berabere kaldı

15.02.2026 00:10:00
AA
Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor puanları paylaştı
Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor puanları paylaştı
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor, 2-2 berabere kaldı.

6. dakikada Mihaila'nın ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşta top kaleci Velho'da kaldı.

9. dakikada ev sahibi ekip gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Tongya'nın yerden ceza sahasına çevirdiği topa Koita gelişine vurdu. Çaykur Rizespor kalecisi Fofana, bu pozisyonda gole izin vermedi.

14. dakikada Oğulcan Ülgün'ün ceza sahasının sağından içeriye çevirdiği topu Samet Akaydin, ters vuruşla kendi ağlarına gönderdi. VAR odasının uyarısı üzerine kenara gelip pozisyonu izleyen hakem Ömer Tolga Güldibi, Fıratcan Üzüm'ün pozisyonun başlangıcında faul yaptığını belirledi ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

18. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Metehan'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası Zuzek'in, arka direkte dar açıya rağmen yaptığı vuruşta Sowe'a çarpan top yön değiştirerek filelere gitti: 1-0

41. dakikada Çaykur Rizespor, Sowe ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Mihaila'nın sol kanattan ortasında, altıpasta müsait durumda bulunan Sowe'un vuruşunda top üstten auta çıktı.

45. dakikada kırmızı-siyahlı takım farkı 2'ye çıkardı. Dele-Bashiru'nun kazandığı top sonrası başlayan atakta önündeki boşluğu iyi değerlendirerek rakip kaleye yaklaşan Tongya, pasını Koita'ya verdi. Rakibini geçerek cezasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Koita'nın şutunda top ağlarla buluştu: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Natura Dünyası Gençlerbirliği'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci Yarı



77. dakikada konuk ekip farkı 1'e indirdi. Savunmanın arkasına sarkan Mebude, ceza sahasının sağından topu yerden içeriye çevirdi. Mithat Pala'nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-1

85. dakikada Samed Onur'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top yandan dışarı çıktı.

87. dakikada Çaykur Rizespor beraberlik golünü buldu. Buljubasic'in sağdan ortasında, ceza sahasındaki karambolde seken top Mithat Pala'nın önünde kaldı. Mithat, kale önünden yaptığı vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-2.

Karşılaşma, 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

Bu sonuçla puanını Natura Dünyası Gençlerbirliği 23'e, Çaykur Rizespor ise 21'e çıkardı.

Sadettin Saran: 'Trabzon halkına teşekkür ederim'

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Trabzonspor galibiyetiyle mutlu olduklarını belirterek, "12 haftamız ve 12 maçımız var. Önümüze bakıyoruz" dedi

15.02.2026 00:02:00
İhlas Haber Ajansı
Sadettin Saran: 'Trabzon halkına teşekkür ederim'
Sadettin Saran: 'Trabzon halkına teşekkür ederim'
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Trabzonspor galibiyetiyle mutlu olduklarını belirterek, "12 haftamız ve 12 maçımız var. Önümüze bakıyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, "Sadece şunu söylemek istiyorum. Ben, ekibim ve takımımız Trabzon'a indiğimiz andan itibaren başta Trabzon halkı, Valimiz, emniyet güçleri, kulüp başkanı Ertuğrul bey bizi çok çok güzel ağırladı. Çok güzel ilgilenildik.

Umudumuz bundan sonar deplasman maçlarına taraftarlarında gelmesi ve aramızdaki olan bu gerginliğin bitmesidir. Yönetim olarak en büyük umudumuz budur. Tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz. Mutluyuz. 12 haftamız ve 12 maçımız var. Önümüze bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor içler acısı duruma düşürüldü

Son 2 yıldır yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'den düştükten sonra art arda aldığı farklı mağlubiyetlerin yanı sıra puan silme cezalarıyla da mücadele ediyor

14.02.2026 11:05:00
İhlas Haber Ajansı
Adana Demirspor içler acısı duruma düşürüldü
Adana Demirspor içler acısı duruma düşürüldü
Adana Demirspor Başkanı Ertan Zeybek, artık kulübün şahsın değil, halkın olduğunu belirterek, "Bundan sonra bütün sorumluluk artık bu şehrindir. Eskiden 'Başkanım bu kadar çilek transferlere, pahalı transferlere gerek yok, bu ligde kalıcı olalım' diye hep söylüyorduk ama aldığımız cevaplar, 'Ben senin gibi küçük düşünmüyorum' oluyordu. Parasını ödeyemeyeceğiniz transfer, kulübe ihanettir" dedi.

Son 2 yıldır yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'den düştükten sonra art arda aldığı farklı mağlubiyetlerin yanı sıra puan silme cezalarıyla da mücadele ediyor.

Son olarak FIFA Disiplin Komitesi, 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a 12 puan silme cezası verdi. Disiplin komitesi, Mavi Şimşekler'e toplam 2 dosyadan 12 puan tenzili cezası uyguladı. Tarihinin en kötü dönemini geçiren Adana ekibi, 1. Lig'de -40 puanla son sırada yer alıyor.
Geçtiğimiz hafta Adana Demirspor'da yönetim, Murat Sancak'tan alındı. Adana Demirspor başkanlığı görevini Ertan Zeybek, Adana Demirspor başkan vekili görevini ise Mustafa Kemal Üstüner üstlendi.

"Bütün sorumluluk artık bu şehrindir"



Adana Demirspor Başkanı Ertan Zeybek, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine kulübün durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kulübün Murat Sancak döneminde şirketleştiğini ancak şu anda yeniden halkın takımı olduğuna değinen Zeybek, "Herkeste şahıs şirketine neden yardımcı olalım diye bir düşünce vardı. Bizler bunun önüne geçtik, Adana Demirspor yeniden halkın takımı oldu. Adana Demirspor kendi kendisini yönetecek durumda. Artık bu kulüp şahsın değil, halkın. Bundan sonra bütün sorumluluk artık bu şehrindir. Bizler Adana Demirspor'un kapanmaması için önünü açtık, yeni oluşacak yönetimin önünü açtık. İnşallah mayıs ayında da olağan kongrede güçlü bir yönetim oluşturarak Adana Demirspor'un yaşaması için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Resmi rakamı paylaşacağız"



Adana Demirspor'un borçlarının kapatılamayacak bir durumda olmadığına değinen Ertan Zeybek, "Normaldeki kulüp borçlarının çok üstünde bir borç yok. Pazarlıklarla, ikili diyaloglarla, alacaklıların fedakarlıklarıyla kapatılabilecek borçlar. Resmi rakamlar için birebir görüşmeler yapmamız lazım, günlük faiz işleyen bir süreç var ancak resmi rakamı önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

"Amacımız Adana Demirspor'u eski günlerine döndürmek"

Adana Demirspor'un 2. Lig'de bir süre kalıcı olması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Zeybek, "FIFA'dan sürekli cezalar geliyor. Artık -40 ya da -50 olmuş bunun pek bir önemi kalmadı. Zaten düşeceğiz, bizim en büyük hedefimiz küme düşme cezası almadan 2. Lig'de kalıcı olup, o süreçte de transfer yasağını kaldırıp, Adana Demirspor'u eski günlerine döndürmek" diye konuştu.

"Parasını ödeyemeyeceğiniz transfer, kulübe ihanettir"



Adana Demirspor'un önceki başkanı Murat Sancak ile takıma yapılan yıldız transferler için sürekli konuştuğunu da anlatan Zeybek, sözlerine şöyle devam etti:
"'Başkanım bu kadar çilek transferlere, pahalı transferlere gerek yok, bu ligde kalıcı olalım' diye hep söylüyorduk ama aldığımız cevaplar, 'Ben senin gibi küçük düşünmüyorum' oluyordu. Ben aynı zamanda mali müşavirim ve rakamlar ortada. Kulüplerin planlı yönetilmesini düşünüyorum. Öyle yönetildiğinde bu tür sorunlar yaşanmaz. Parasını ödeyemeyeceğiniz transfer, kulübe ihanettir. İnşallah bundan sonraki yönetim planlı bir şekilde devam eder ve kulübü ileriye götürür."

"Adana Demirspor'un yeniden halkın takımı olması önemli bir adımdı"

Maçlara gençleri çıkartmak için çaba gösterdiklerini de belirten Ertan Zeybek, "Zaten bu sezon bütün maçlara bizlerin desteğiyle gençler çıktı. Adana Demirspor'un ligden çekilmesi hiçbirimizin hoşuna gitmezdi. Gençler belki tecrübesiz ama olsun o formayla sahaya çıkılsın diye savaştık. Bu süreci tekrar yaşamak kimse istemez, bu süreçten herkesin ders çıkartması gerekiyor, Adana Demirspor'un yeniden halkın takımı olması önemli bir adımdı, inşallah bundan sonrası da güzel olacak" dedi.

Sane, Juventus maçında oynayabilecek mi?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında RAMS Park'ta ikas Eyüpspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu

14.02.2026 10:15:00
AA
Sane, Juventus maçında oynayabilecek mi?
Sane, Juventus maçında oynayabilecek mi?
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında RAMS Park'ta ikas Eyüpspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sakatlığını atlatan Leroy Sane'nin 17 Şubat Salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yapılacak Juventus maçında oynayabileceğini söyledi.

Sane'nin takımla bir antrenmana çıktığını hatırlatan Buruk, "Sane'yi bugün kadroya alıp 15 dakika oynatmayı düşündük ama 1-2 antrenman daha bizimle yapmasına istedik. Ondan sonra Juventus maçıyla ilgili kararımızı vereceğiz. Juventus maçında oynayabilecek durumda olacağını düşünüyorum." dedi.

Tecrübeli teknik adam, Noa Lang, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Leroy Sane gibi iyi kanat oyuncularının olduğuna değinerek, "Oyuncularımızın performansının yüksek olması bizi mutlu ediyor. Oyuncularımız için karar vereceğiz.

Hepsi bizim için çok önemli. Çok fazla maçımız var. İnşallah daha da fazla maçımız olur. Avrupa'da yolumuza devam edip çok fazla maçımız olsun ve rotasyonu en iyi şekilde yapalım.

Oyuncular arasındaki yarış da Galatasaray'a fayda sağlayacaktır. Her oyuncunun rakibinin olması önemli olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Okan Buruk: ‘Bizim için moral oldu’

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda farklı skorla aldıkları galibiyetlerin oyun felsefelerini ve morallerini yukarı çektiğini söyledi

14.02.2026 10:11:00
AA
Okan Buruk: ‘Bizim için moral oldu’
Okan Buruk: ‘Bizim için moral oldu’
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda farklı skorla aldıkları galibiyetlerin oyun felsefelerini ve morallerini yukarı çektiğini söyledi.

Buruk, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında RAMS Park'ta ikas Eyüpspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ligde kötü zamanlar geçirse de Eyüpspor'un zorlu bir rakip olduğuna değinen Buruk, "Son maçlarda kadrosu değişti ama rakipleri zorlayan, Alanyaspor'u deplasmanda yenen, Beşiktaş ile sahasında berabere kalan, iyi futbol oynayan ve hiçbir şekilde hafife alınmayacak bir takımla karşılaştık.

Eyüpspor 10 kişi kaldıktan ve 2-0'ı bulduktan sonra çok farklı bir maç oldu. Bence Juventus maçı öncesi güzel bir gece oldu. Skorun dışında uzun süredir oynamayan oyuncuların süre aldığı, rotasyon yaptığımız ve bazı oyuncuları dinlendirdiğimiz bir maçtı. Icardi'nin attığı goller çok önemliydi. Icardi ile Osimhen bir arada oynadı. Osimhen'in yaptığı 2 asist çok değerli.

Sacha Boey'un uzun süredir maç eksiği vardı. Onu görmüş olduk. Singo uzun süre sonra 45 dakika oynadı. Nhaga ilk kez seyircinin önüne çıktı. Bizim için moralli ve güzel bir gece oldu. Bugün buraya gelen taraftarımızı sevindirdiğimiz için biz de mutlu ayrılıyoruz. Son haftalarda yüksek gollü maçlar bizim oyun felsefemizi yukarı çekmemizi ve mutlu olmamızı sağlıyor." diye konuştu.

Alternatifli bir kadroya sahip olduğunun hatırlatılarak Roland Sallai'yi oyuna almama nedeninin sorulması üzerine Buruk, "Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli bir maç oynayacağız. Bazı oyuncularımızı kullanmadık. Sallai de onlardan biriydi." dedi.

"Nhaga'nın performansını beğendim"

Okan Buruk, yeni transfer Renato Nhaga'nın gelecek için ışık verdiğini söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosuna bildirilmeyen oyuncunun tecrübe kazanması gerektiğini vurgulayan 52 yaşındaki teknik adam, şunları kaydetti:

"Nhaga, çok genç bir oyuncu. Oyun içinde isteğini net bir şekilde gördük. Bu bizi ve taraftarımızı mutlu etti. Ancak 11'e 10 olan oyuna girdi. Genel olarak performansını beğendim. Baskılara doğru gitti, topla çok rahattı, oyun içinde hiç sırıtmadı.

Taraftarımızın büyük bir desteği oldu. Orta sahada pozisyon alma konusunda çalışmalarımız olacak. Gelişmesi gereken bir oyuncu. Potansiyelini gösterdi. İleriye dönük iyi bir oyuncu olacağı izlenimini verdi. Ancak Şampiyonlar Ligi sert bir organizasyon.

Tecrübenin olması çok önemli. Renato'yu almama nedenimiz buydu. Sacha Boey geldikten sonra daha hazır oyuncuları tercih etmek istedik. Devam eden maçlarda alacağı süreler ve vereceğimiz şanslar önemli olacak. Kendi adıma zorlu bir döneme gireceğim.

Çok şükür kadromuz çok geniş. Sakatlıktan dönen oyuncular, yaptığımız transferler takıma önemli bir derinlik ve rekabet kattı. Bu da Galatasaray'ın başarısını artıracak ama benim işim oynayan oynamayan ve giren çıkan oyuncu konusunda biraz daha zorlaşacak."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.