logo
11 HAZİRAN 2024

Bu Trabzon'a şapka çıkar

24.09.2006 00:00:00
Son 10 yılda Galatasaray'ı Avni Aker'de yenemeyen Trabzonspor bu kez şeytanın bacağını kırdı. Bordo mavililer Beşiktaş'tan sonra Galatasaray'ı da devirdi.

Trabzon'da bayram havası: 3-1Güzel ve baskılı bir oyun sonucu Karadeniz ekibi, Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi maçında Liverpool karşısına çıkacak olan Galatasaray'ı evine puansız gönderdi.  Trabzonspor'un golleri Ersen Martin (2) ve Gökdeniz'den gelirken Galatasaray'ın tek golünü Hakan Şükür attı. Hakan Şükür böylece uzun süren suskunluğunu da bozmuş oldu. Bunun yanı sıra Galatasaray Trabzon'da namağlup unvanını da kaybetti. Trabzonspor bu galibiyetle puanını 11'e çıkarırken G.Saray ise 10 puanda kaldı.

GOLLER; 8. dakikada ceza sahasında Marcelinho, topu Hasan Üçüncü'nün önüne bıraktı. Ceza yayı üzerinden Hasan Üçüncü'nün sert şutunda kaleci Mondragon'un çeldiği topu, Gökdeniz tamamladı. Yerden seken meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 1-0 18. dakikada sağ kanattan Gökdeniz'in ortasında ceza sahasında Ersen Martin'in kafa vuruşunda yerden seken top, sağ köşeden ağlarla buluştu. 2-0 42. dakikada Hasan Şaş'ın ortasında ceza sahası arka direkte Hakan Şükür'ün uçarak yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 2-1 47. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Musa Büyük ortasında kale önünde Ersen Martin'in kafa vuruşunda yerden seken top, sağ köşeden ağlarla buluştu. 3-1 MAÇIN KARNESİSTAT: Hüseyin Avni Aker HAKEMLER: Selçuk Dereli , Mustafa Emre Eyisoy , Mustafa Sönmez    TRABZONSPOR: Jefferson  , Musa Büyük  , Fatih Akyel , Stepanov  , Mustafa Keçeli , Ferhat Çökmüş , Murat Ocak  , Hasan Üçüncü  , Gökdeniz     (Umut Bulut dk. 90+1 ?), Marcelinho    (Szymkowiak dk. 78  ), Ersen Martin     (Ömer Rıza dk. 71)YEDEKLER: Ahmet Şahin, Çağdaş, Musampa, Feridun TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan GALATASARAY: Mondragon , Sabri, Song    (Emre Aşık dk. 39  ), Tomas, Ferhat Öztorun   (Orhan Ak dk. 27  ), Hasan Şaş , Inamoto, Ayhan   (Özgürcan dk. 71  ), Arda , Hakan Şükür , Ümit Karan   YEDEKLER: Fevzi, Mehmet Topal, Cihan, Hasan Kabze TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets GOLLER: Gökdeniz (dk. 8), Ersen Martin (dk. 18 ve 47), Hakan Şükür (dk. 42) SARI KARTLAR: Gökdeniz, Jefferson, Hasan Üçüncü (Trabzonspor), Mondragon, Orhan Ak, Hakan Şükür (Galatasaray) GÖKDENİZ GEÇMİŞİNE SÜNGER ÇEKTİTrabzonsporlu futbolcu Gökdeniz Karadeniz, profesyonel bir futbolcu olduğunu ve geçmişe sünger çektiğini söyledi. Karadeniz, Galatasaray maçının kendileri için çok önemli bir maç olduğunu belirterek, ''Çok iyi mücadele ettik. Bu galibiyeti hem kendimize hem de taraftarlarımıza armağan ediyoruz'' dedi. Gökdeniz, bu sezonki performansıyla ilgili bir soru üzerine, ''Futbolu düşündüğümü sahada herkese gösterdiğimi zannediyorum. Ben sonuçta profesyonel futbolcuyum ve geçmişe sünger çektim. Önümüze bakıyorum'' diye konuştu. Bu sezon lige kötü başladıklarını ifade eden Gökdeniz, ''Ancak Ziya hocanın gelmesiyle beraber takımda hem futbol hem de mücadele anlamında çok büyük gelişme var. Çok iddialıyız. Buradan iddialı konuşuyorum. Çünkü çok iyi kadromuz var, iyi hocamız var, yönetimimiz iyi, taraftarımız iyi. İnşallah bu sene şampiyonluğu Trabzon'a ve kendimize yaşatacağız'' ifadelerini kullandı. Ersen Martin gollerini Almanya'ya gönderdiGalatasaray karşısında 2 gol birden atan Ersen Martin ise Trabzonspor gibi büyük bir takımda oynadığını ifade ederek, ''Her maç gol atacağım diye birşey yok. Bundan sonra da elimden geleni yapacağım ve takımıma katkı sağlamaya çalışacağım. Gollerimi Almanya'daki aileme hediye ediyorum'' dedi.

Fatih Akyel: Emin adımlarla ilerliyoruzTakım kaptanı Fatih Akyel ise eski takımı Galatasaray'a karşı mücadele etmesiyle ilgili olarak ''Trabzonspor'un futbolcusuyum ve onun galibiyeti için mücadele verdim. Galatasaray eski takımımdı, orada da başarılarımız var. Orada da iyi bir dönem geçirdim. Ben Trabzonspor forması için ter döküyorum'' yorumunu yaptı. Trabzonspor'un başarısının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Akyel, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Yolumuzda adım adım ilerliyoruz. Şampiyonluk hedefimiz her sene olduğu gibi bu yıl da var. Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda yendik. İkinci derbimizi burada kazandık. İnşallah ilk yarıda derbileri kazanıp çok büyük bir avantaj yakalamak istiyoruz. Ziya Doğan'ın teknik direktör olarak göreve gelmesinin ardından hem kondisyon, hem teknik taktik açıdan en iyi şekilde çalışıyoruz. Takım halinde en küçüğünden en büyüğüne kadar herkes özverili bir şekilde çalışıyor. İnşallah bunun semeresini alırız.'' MAÇTAN NOTLAR...YETERLİ İLGİ YOKTUTrabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan maça bordo-mavili taraftarlar, fazla ilgi göstermedi. Karşılaşmanın bilet fiyatlarının geçen hafta ligdeki Konyaspor maçına göre, 2 kat artırılması ve maç öncesindeki sağanak yağışın da etkisiyle bordo-mavili taraftarlar, Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerini doldurmadı. Yaklaşık 10 bin bordo-mavili taraftar, takımlarına Galatasaray karşısında destek verdi. Yer yer boşlukların gözlendiği statta, yaklaşık 100 kişilik sarı-kırmızılı taraftar grubu da takımlarını kendilerine ayrılan bölümden destekledi.

TRABZONSPOR'DA 3 EKSİKTrabzonspor'da, Galatasaray karşısında 3 futbolcu takımdaki yerini alamadı. Bordo-mavili takımda, sakatlıkları nedeniyle Yattara ve Celaleddin ile kırmızı kart cezalısı Hüseyin, sarı-kırmızılı takıma karşı forma giyemedi.

SZYMKOWIAK YEDEK SOYUNDUTrabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, son haftalarda formsuz olan olan Szymkowiak'ı yedek kulübesinde oturttu. Doğan, bu futbolcunun yerine Murat'a görev verirken, Hüseyin'in yerine ise geçen hafta yedek soyundurduğu Marcelinho'yu görevlendirdi.

GALATASARAY'DA 6 EKSİKGalatasaray'da ise sakatlıkları nedeniyle 6 futbolcu Trabzon deplasmanında yer almadı. Teknik direktör Erik Gerets, sakatlıkları bulunan İliç, Tolga, Okan, Necati, Ergün ve Carrusca'yı 18 kişilik kadroya almadı. Galatasaray'da geçen hafta oynanan Beşiktaş maçından farklı olarak İliç'in yerine Hasan Şaş, ilk 11'de sahaya çıktı.

GALATASARAY'DAN JESTLERGalatasaraylı oyuncular ısınmak için sahaya ''Trabzonspor'a UEFA Kupası'nda başarılar dileriz'' pankartıyla çıktılar. Sarı-kırmızılı oyuncular, daha sonra bordo-mavili takımın taraftarlarının bulunduğu tribünlere çiçek attı. Sarı-kırmızılılar, maç öncesi ise sahaya ''Kalbiniz ne kadar genç? Riskinizi hesaplayın?'' pankartıyla çıktılar.

TRİBÜNDE İNGİLİZ CASUSBasın mensupları Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasına oldukça fazla ilgi gösterirken, bu sezon en fazla akredite Galatasaray maçında yapıldı. Karşılaşmaya 1'i Japon olmak üzere 208 gazeteci akredite oldu. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile karşılaşacak olan Liverpool'un yardımcı antrenörü Pedro'nun karşılamayı izlediği bildirildi. 2 takım arasında Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yapılan PAF Ligi maçını Galatasaray 2-1 kazandı. Bordo-mavili taraftarlar, açık tribüne ''Trabzonspor imparatorlukların çökertildiği yerdir aslanım'' yazılı bordo-mavili bayrağı astılar.
Blinken, İsrail'in muhalif liderleriyle görüştü
Liderler 'maksimum baskı' istiyor
İsrail öldürmeye devam ediyor
BMGK'da ateşkes kararı çıkmıştı
Havalimanları 5 ayda 82 milyon yolcuya hizmet verdi
Uçak trafiği yüzde 8.4 arttı
Sinop'ta feci kaza
2'si doktor 4 kişi öldü
Vatandaş gıdaya para ayıramıyor
En fazla pay kiraya gidiyor
Tekstil atölyesinde facia
11 yaşındaki çocuk işçi can verdi
Kokoreçte müthiş iddia
İthal bağırsak yerli diye satılıyor
Yerli de değil, milli de!
İthal ettiği paslanmazı inceltiyor!
Denemekte fayda var
YKS'nin en ilginç sorusu
BMGK'dan bir ilk
Gazze için ateşkes kararı
Ünlü müteahhitten çarpıcı açıklamalar...
'İnşatta maliyet işini ben de anlamıyorum'
Kuralları ihlalde ustalar!
'Dışardaki menü fiyatlarıyla içerdekilerini karşılaştırın'
Patır patır dökülecekler
Onaracak usta yetişmiyor
İsrail sözcüsü gibi!
'Ateşkes istiyorsanız Hamas'a baskı yapın'
Hafta boyunca yanacağız
Bazı illerde 40 dereceyi geçecek
Blinken, İsrail'in muhalif liderleriyle görüştü
Liderler 'maksimum baskı' istiyor
İsrail öldürmeye devam ediyor
BMGK'da ateşkes kararı çıkmıştı
Havalimanları 5 ayda 82 milyon yolcuya hizmet verdi
Uçak trafiği yüzde 8.4 arttı
Sinop'ta feci kaza
2'si doktor 4 kişi öldü
Vatandaş gıdaya para ayıramıyor
En fazla pay kiraya gidiyor
Tekstil atölyesinde facia
11 yaşındaki çocuk işçi can verdi
Kokoreçte müthiş iddia
İthal bağırsak yerli diye satılıyor
Yerli de değil, milli de!
İthal ettiği paslanmazı inceltiyor!
Denemekte fayda var
YKS'nin en ilginç sorusu
BMGK'dan bir ilk
Gazze için ateşkes kararı
Ünlü müteahhitten çarpıcı açıklamalar...
'İnşatta maliyet işini ben de anlamıyorum'
Kuralları ihlalde ustalar!
'Dışardaki menü fiyatlarıyla içerdekilerini karşılaştırın'
Patır patır dökülecekler
Onaracak usta yetişmiyor
İsrail sözcüsü gibi!
'Ateşkes istiyorsanız Hamas'a baskı yapın'
Hafta boyunca yanacağız
Bazı illerde 40 dereceyi geçecek
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.