logo
01 HAZİRAN 2024

Beşiktaş'taki krizi Tigana duyurdu

06.01.2006 00:00:00
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, birkaç oyuncu almak için yönetime istekte bulunduğunu belirterek, "Ancak yabancı oyuncu almak için bir bütçe olmalı. Bu bütçe şu anda yok" dedi.

Maalesef bütçe yokTigana, Topkapı Futball Center'da dün sabah gerçekleştirilen antrenman sonrası yaptığı basın toplantısında, Antalya kampını ve takımla ilgili konuları değerlendirdi. Tigana, şu ana kadar takımdan 3 oyuncunun ayrıldığını vurgulayarak, "Bugün halen hazırda kimse takıma gelmedi. Yabancı oyuncu almak için bütçe olmalı. Bu bütçe şu anda yok. Ayrıca eğer ekibime bir yardımı olmayacak, takıma güç katmayacak bir yabancı oyuncu transfer etmemin de bir anlamı yok. Bu şartlarda genç Türk oyuncu alıp onu üst seviyelere çekmek beni daha mutlu eder" diye konuştu.

Youla giderse biz ne yapacağız?Ligin ilk yarısında ortaya koydukları performans sonrası sorunlar yaşayan Youla ile Ailton konusunda da açıklamalarda bulunan Fransız teknik adam, şöyle konuştu: "Strasbourg'dan kiralık olarak teklif geldi. Ancak bir oyuncunun gitmesi halinde bizim oyuncu almamız gerekiyor. Yani Youla'yı ancak satmamız halinde kaynak oluşur. Ama en başta Youla'yı kazanmamız gerekiyor. Ayrıca ben Beşiktaş'ın menfaatlerini korurum. Bir oyuncu bir hata yaptı diye onu bedava gönderecek değiliz. Aksi takdirde yarın 3-4 oyuncu daha aynı hareketi yapmaya çalışır ve bedava gitmeye uğraşır."

Ben kimi oynatacağım?Tigana, Youla'nın takımdan ayrılmak istediği yönündeki açıklamaların ardından taraftarların tepkisinin hatırlatılması üzerine de, "Taraftarlarımızın dikkat etmesi gereken konu, benim Beşiktaş'ın menfaatlerini koruduğumdur. Strasbourg bu oyuncu için para verir o zaman bu bizim için başka bir oyuncuyu alacak şekilde kaynak olur. Ayrıca Youla'nın antrenmanları nasıl yaptığını gördünüz mü" dedi.  Ailton'un durumuna da değinen Tigana, "Önemli olan oyuncuyu göndermek değil. Memnun olmayan bir oyuncu varsa gitsin. Ama yerine oyuncu yoksa ben kimle oynayacağım. Ortaya birşeyler koyabilmek için bazı oyunculara ihtiyacım var" şeklinde konuştu.

Elimde sihirli değnek yok Beşiktaş'ta sorun olduğu için geldiğini kaydeden Tigana, elinde sihirli bir değneğin bulunmadığını belirterek, "Bana zaman tanıyın" dedi. Çalıştığı her kulüpte hep o gün ve gelecek için birşeyler inşa etmeye çalıştıklarını dile getiren Fransız çalıştırıcı, "Genç Türk oyuncularının alınmasından bahsederken bunları yetiştirmek için almamız gerektiğini söyledim. Ben burda ekibimin oyununu ve durumunu yükseltmeye çalışıyorum. Bir anda 1-2 ayda herşeyi düzeltmek gibi özelbir görevim yok. Çok çalışkanım, iyi çalışırım. Çalışmayı severim. 24 saat müsaitim, ama elimde sihirli değnek yok" şeklinde konuştu.

Ekonomik sorun yaşandığı bir gerçekKulüpte yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı futbolcuların parasını alamaması yönündeki soruları da yanıtlayan teknik direktör Tigana, şöyle konuştu: "Böyle bir sorunun yaşandığı bir gerçek. Umut ediyorum ki oyuncularım bugünkü motivasyonlarıyla devam ederler. İkinci yarı hazırlıkları başladığından beri onlara söyleyecek birşeyim yok. Maksimum seviyede çalışıyorlar. Zannediyorum artık kaptanlarımız yöneticilerle görüşecek. Bu konuyu çözebilmek için görüşecekler."Tigana, kendisinin parasını alamaması halinde nasıl davranacağı yönündeki soruyu ise "Bu Fransa'da başıma geldi. Ancak çalıştığım kulüp iflas etmişti. Şirketlerde yaşanan durumun aynısı kulüplerde de yaşanabilir. Ancak neden bana hep 'Eğer' şeklinde başlayan sorular soruyorsunuz" diye yanıtladı.

Oyuncuları motive etmek zor değilTakımın şampiyonluk mücadelesinde geriye düşmesi ve bunun motivasyonu etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruyu ise teknik direktör Tigana, 'Aslında oyuncuları motive etmek zor değil. Hali hazırda Türkiye Kupası var. Ayrıca 2.'lik veya 3.'lük hedefimiz var. Bunun yanında oyuncular açısından büyük bir kulüpte oynamanın saygınlığı var. Bunlar önemli. Ama yabancı oyuncuyu buraya çekmek açısından bunlar yeterli olmayabilir. Üst seviyede bir yabancıyı buraya çağırmak bu bakımdan zor olabilir" diye yanıt verdi.

Takımdaki liderlerin örnek olması lazımFransız çalıştırıcı oyuncuların Rıza Çalımbay döneminde özgüvenlerini yitirdikleri yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: "Oyuncuların özgüvenlerini kazanmaları için fizik olarak hazır olması gerekir. Aynı zamanda disiplinin de olması şart. Özgüven en önemli olayların başında geliyor. Her gün oyunculara aynı şeyi söylüyorum. Nasıl antrenman yapıyorsak, öyle oynamalıyız. Bu yüzden antrenmanlarda ısrarcıyım. Saha içinde yapacağımız davranışlardan ve göstereceğimiz performanstan sonra taraftarlarımız da bizi tekrar kabullenecek. Bunun için kendimizi yüzde yüz sahaya yansıtmalıyız. Bunu sağlamak için de yüzde yüzon çalışmalıyız. Takımdaki liderlerin örnek olması ayrıca önemli."

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GELDİMTigana, Beşiktaş'ta olmasının sorunların varlığından dolayı olduğunu belirterek, "Antrenörün mesleği sorunları çözmektir. Ekibi aldığınız zaman seçim yapmakta zorlanıyorsunuz. Buradaki deneyim benimiçin de ilginç oluyor. Çünkü yaşanan sorunlar benim de ilerlememi sağlıyor. Çalışma stilimi buraya adapte etmem lazım. Anlayışımı ayrı bir futbol kültürüne uydurmam adına bir deneyim oluyor. Burada bulunmaktan tabiki memnunum. Bu gözükmüyor mu" dedi.

KAMP DE?ERLENDİRMESİBasın toplantısında kamp çalışmalarını da değerlendiren Fransız teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı: "Çok güzel bir tesiste çalıştığımız için şansılıyız. Yağmurun yağmamasını umut ediyoruz. Gerçekten çok üst seviyede tesislerde çalışıyoruz. Sabah antrenmanlarını fizik ağırlıklı yapıyoruz. Öğleden sonra ise teknik ve taktik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Potansiyelimizi daha üst seviyeye getirmek için bu tür çalışmaları yapıyoruz. Söylenmek gibi bir alışkanlığım yok. O yüzden kamp çalışmalarıyla ilgili olumsuz birşey söylemeyeceğim. Antrenmanlara bakarsak iyi bir ruh var. Herkes istekli ve güzel çalışıyor. Performanslarını yükseltmek için maksimum çalışıyorlar. Buraya gelmeden önce yaptığımız testler süper değildi. Ama oyuncularıma söyledim. Bu bir başlangıç. Bir gözlem yaptık ve bundan sonra yükselmek için çalışıyoruz."

KARTAL GÜÇ DEPOLUYOR

Beşiktaş Antalya'daki ikinci yarı hazırlıklarını fizik kondisyon ağırlıklı antrenmanlarla sürdürüyor. Siyah-beyazlıların Topkapı Futbol Center'da yapılan sabahki antrenmanında, yardımcı antrenör Jean Jack Troubal yönetiminde yine kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirildi. Antrenmana koşuyla başlayan oyuncular, daha sonra ağırlık toplarıyla çalıştılar.

Antrenmanın başında Mustafa, Ali Tandoğan, Ali Güneş, Okan ve Çağdaş takımdan ayrı koşu yaparken, daha sonra takımla birlikte çalışmalarını sürdürdüler. Dizindeki sakatlığı nedeniyle dünkü antrenmana katılamayan İbrahim Akın ise takımdan ayrı koşunun ardından kısa süreli bir çalışma ile antrenmanı tamamladı. Antrenman sırasında teknik direktör Jean Tigana, PAF takımından A takımına alınan Hakan, Nail ve Mehmet Sedef ile özel olarak ilgilendiği görüldü.

Tigana, antrenman devam ederken bu 3 oyuncuyu yanına çağırarak birsüre görüştü. Siyah-beyazlıların bugünkü antrenmanına Mısır Milli Takımı kampında bulunan Ahmed Hassan ile tedavi nedeniyle Antalya'ya gelmeyen Gökhan Zan katılmadı. Gökhan Zan'ın yarın Antalya'ya gelerek takımla çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

NEŞELİ İDMANKampın ikinci gününde de ağır tempoda çalışan siyah-beyazlı oyuncuların neşeli olduğu gözlendi. Oyuncular, çalışmalar sırasında yorulmalarına rağmen, birbirleriyle şakalaşırken, Tigana da zaman zaman oyuncularına espriler yaptı. İdmanda geri koşu sırasında Youla'nın temposu üzerine Ali Güneş, arkadaşlarına "Youla'yı görüyor musunuz? Geri geri uçuyor" derken, Okan da, "Biz onu yanlış yerde oynatıyoruz" diye espri yaptı.

Bu arada, halkaların bulunduğu bölümde gerçekleştirilen zıplama çalışması sırasında Ali Tandoğan başarısız olunca, Tigana bu oyuncuya takıldı. Ali Tandoğan'ın bu hareketi sonrası bütün oyuncularn başarılıolunca, Tigana bu oyuncuya, "Ali bir tek sen takıldın" diye esprili bir şekilde takıldı.
İş bilenin, kılıç kuşananın!
Avrupa enflasyonu düşürdü, Türkiye hoplattı
Avrupa'da bile daha ucuz
Bu fiyatlara akıllı turist bile almaz
İslam karşıtı göstericilere bıçakla saldırdı
Polis vurarak etkisiz hale getirdi
'En başından beri 'Fatih Terim Fonu' olarak duydum'
Banka yöneticisi tanıklık yaptı
Bazı iller için aşırı sıcaklık uyarısı verildi
Belli saatlerde sokağa çıkmayın
Türkiye yolları uzay yolundan daha çetin!
Alper Gezeravcı trafik kazasında yaralandı
Özel'den sokak hayvanları açıklaması
'Tehlike yok diyemezsiniz'
İtalya tavrını net ortaya koydu
"Silahlarımız Ukrayna dışında kullanılamaz"
FETÖ soruşturmasından gözaltındaki eşini görmek için yaptı
Sahte avukat gözaltına alındı
CHP'li Bulut'tan iktidarın yeni düzenlemesine tepki
Varlık yokluk mücadelesi
İsrail'e 'soykırımcı' diyen hemşireyi kovdular
Emperyalistlerin gerçek yüzü
Fenerbahçe Mourinho bombasını patlattı
Ünlü teknik direktör ile anlaşmaya varıldı
Antalya'ya uçanlara türbülans uyarısı
3 vakadan 2'si Türkiye üzerinde yaşanıyor
'Valilikten arıyoruz' diyerek dolandırdılar
Derdini yine şiirle anlattı
Amasya'da üretim seferberliği ilan edildi
Kilosu 2 bin 500 dolardan satılıyor
İş bilenin, kılıç kuşananın!
Avrupa enflasyonu düşürdü, Türkiye hoplattı
Avrupa'da bile daha ucuz
Bu fiyatlara akıllı turist bile almaz
İslam karşıtı göstericilere bıçakla saldırdı
Polis vurarak etkisiz hale getirdi
'En başından beri 'Fatih Terim Fonu' olarak duydum'
Banka yöneticisi tanıklık yaptı
Bazı iller için aşırı sıcaklık uyarısı verildi
Belli saatlerde sokağa çıkmayın
Türkiye yolları uzay yolundan daha çetin!
Alper Gezeravcı trafik kazasında yaralandı
Özel'den sokak hayvanları açıklaması
'Tehlike yok diyemezsiniz'
İtalya tavrını net ortaya koydu
"Silahlarımız Ukrayna dışında kullanılamaz"
FETÖ soruşturmasından gözaltındaki eşini görmek için yaptı
Sahte avukat gözaltına alındı
CHP'li Bulut'tan iktidarın yeni düzenlemesine tepki
Varlık yokluk mücadelesi
İsrail'e 'soykırımcı' diyen hemşireyi kovdular
Emperyalistlerin gerçek yüzü
Fenerbahçe Mourinho bombasını patlattı
Ünlü teknik direktör ile anlaşmaya varıldı
Antalya'ya uçanlara türbülans uyarısı
3 vakadan 2'si Türkiye üzerinde yaşanıyor
'Valilikten arıyoruz' diyerek dolandırdılar
Derdini yine şiirle anlattı
Amasya'da üretim seferberliği ilan edildi
Kilosu 2 bin 500 dolardan satılıyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.