Arıcılığa kadın eli değdi
Uşak’ta yaşayan girişimci Sevgi Demir Yılmaz, üretime katkı sunabilmek için 12 yıl yaptığı bankacılığı bırakıp ata mesleği olan arıcılığı yapmaya başladı.
09.06.2020 16:28:00





Uşak'ta yaşayan girişimci kadın, üretime katkı sunabilmek için 12 yıl yaptığı bankacılığı bırakıp ata mesleği olan arıcılığı yapmaya başladı. 200 kovan arıyla yılda 3 buçuk ton üretim yapan genç kadının hedefi ise dünyaya açılabilmek. Uşak'ta yaşayan Sevgi Demir Yılmaz (37), 12 yıl yaptığı bankacılık mesleğini bırakıp ata mesleği olan arıcılığı yapmaya başladı. Kadın olarak üretimin içinde olmak gerektiğini belirten Yılmaz, 40 kovan arıyla başladığı işinde 200 kovan arıya ulaştı. Karahallı ilçesi Paşalar köyünde yaptığı arıcılık ile adından söz ettiren Yılmaz, yılda ise 3 buçuk ton üretim yapıyor. Tüm arı ürünlerinin üretimini yaptıklarını söyleyen Yılmaz, ürünlerini yurdun dört bir yanına ulaştırıyor. Yılmaz, babası ve zaman zaman ablasının yardımıyla yaptıkları işte kaliteye önem verdiklerini belirterek, hedefinin ise ihracat yapabilmek olduğunu kaydetti.
Üretim artıyor
Yaptıkları işte en önem verdikleri şeyin kalite olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları söyledi: "Başladığımızda 40 kovan civarında arımız vardı, şu an 200 kovanın üzerinde arımız var. Yıllık üretim potansiyelimiz 3.5 tonun üzerinde. Hedefimiz, kalitemizi bozmadan gerçek baldan ve doğal gıdadan uzaklaşmayarak, üretim kapasitemizi artırıp ihracata kadar gitmeyi planlıyoruz." İHA
Üretim artıyor
Yaptıkları işte en önem verdikleri şeyin kalite olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları söyledi: "Başladığımızda 40 kovan civarında arımız vardı, şu an 200 kovanın üzerinde arımız var. Yıllık üretim potansiyelimiz 3.5 tonun üzerinde. Hedefimiz, kalitemizi bozmadan gerçek baldan ve doğal gıdadan uzaklaşmayarak, üretim kapasitemizi artırıp ihracata kadar gitmeyi planlıyoruz." İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.