logo
25 OCAK 2026

Arabasına atlayan Yunanistan'a gidiyor

Yunanistan her yıl 1 milyonu aşan sayıda Türk turistini ağırlarken, bu ülkeden Türkiye'ye gelen turist sayısı ise son 3 yıldır sürekli geriliyor. Türkiye'ye gelen Yunan turist sayısı 2014 yılında 804 bin ile rekor kırarken, bu rakam bu yılın ilk 5 ayında 204 bine indi

18.07.2017 00:00:00
AHMET SAFA TERZİ/İSTANBUL
Yunanistan her yıl 1 milyona yakın Türk turisti ağırlarken, ekonomik kriz nedeniyle bu ülke vatandaşları Türkiye'ye uğramaz oldu! Kuzey Yunanistan Ticaret Odası ve Yunan turizm örgütleri ile Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) heyeti Selanik'te bir araya gelerek iki ülke arasındaki turist trafiğini ele aldı. Selanik temaslarıyla ilgili konuşan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Hedefimiz kısa sürede Yunanistan'dan gelen turist sayısını 1 milyona çıkarmak" dedi. 2016'da sadece Selanik'i 120 bin Türk turistin ziyaret ettiğine ve işaret eden Bayındır, şunları söyledi: "Bu sadece otelde kalanları ifade ediyor. Günübirlik gidenler ya da yazlık ev kiralayanlar bu rakama dahil değil. Bu 120 bin kişinin sadece 16 bini acenteler aracılığıyla, geri kalanı da kendi araçlarıyla gitmiş. Yunan turizmciler, acenteler vasıtasıyla ülkeye gidişlerin ve Yunanistan'dan Türkiye'ye gelişlerin artmasını istiyor. Türkiye'den Yunanistan'a gidenler ağırlıklı bireysel."
Türk turist artışı sürüyor
"Türkiye'yi kaybetmek istemiyorlar" diyen Bayındır, "Yunan turizmciler bize, turizmde Türkiye'nin yerini hiç bir ülke dolduramayacağını ifade ettiler. Türk turistin harcama kapasitesi de oldukça yüksek. Türklerin yüzde 80'i Yunan Adaları'nı ve Kuzey Yunanistan'ı tercih ediyor. Kalan yüzde 20'si Atina ve diğer yerlere gidiyor. Bu yıl Türkiye'den ülkeye giden turist sayısında ise yüzde 15 civarında artış meydana geldiğini ilettiler. Yunan turizmcilerin bize verdiği mesaj şu: İki ülkenin toplam nüfusu 90 milyonu aşıyor. Ancak karşılıklı olarak sadece 1.5 milyonluk turizm hacmi var. Bizden 1 milyona yakın turist gidiyor " şeklinde konuştu.
Yunan turist sayısı azalıyor
Türkiye'ye gelen Yunan turist sayısı 2014 yılında 804 bin ile rekor kırarken, 2015'te 755 bine, 2016'da 593 bine geriledi. Bu yıl ilk 5 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 düşüşle 204 bin kişi oldu. Yunanistan resmi otoritelerine göre Türkiye'den Yunanistan'a 2015'te 1 milyon 150 bin kişi gitmişti. 2016 yılında ise TÜİK verilerine göre bu rakam 798 bin kişi oldu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Fenerbahçe-Göztepe: 1-1
Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik puan kaybı
Şişli'deki dehşete ilişkin görüntüler ortaya çıktı
Cesedi valizde böyle taşımışlar
Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı
Fatih Karagümrük son sıraya demirledi
Karadeniz ekibi Süper Lig'de 8 maçtır kazanamıyor!
Samsunspor, sahasında Kocaelispor'la 0-0 berabere kaldı
İşte her birimize düşen borç miktarı
Devletin borcu katlandıkça katlandı
Döviz bazında kira geliri masaldan ibaret!
Dubai'de ev alanlar yanıyor!
Müslümanın Müslümanı katlettiği kıyımın baş destekçisi BAE
Sudan'da iç savaşın bilançosu çok vahim
İşte kişi başına düşen borç
AB'nin borcu uçtu gitti
Fenerbahçe-Göztepe: 1-1
Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik puan kaybı
Şişli'deki dehşete ilişkin görüntüler ortaya çıktı
Cesedi valizde böyle taşımışlar
Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı
Fatih Karagümrük son sıraya demirledi
Karadeniz ekibi Süper Lig'de 8 maçtır kazanamıyor!
Samsunspor, sahasında Kocaelispor'la 0-0 berabere kaldı
İşte her birimize düşen borç miktarı
Devletin borcu katlandıkça katlandı
Döviz bazında kira geliri masaldan ibaret!
Dubai'de ev alanlar yanıyor!
Müslümanın Müslümanı katlettiği kıyımın baş destekçisi BAE
Sudan'da iç savaşın bilançosu çok vahim
İşte kişi başına düşen borç
AB'nin borcu uçtu gitti
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.