logo
13 OCAK 2026

Ali Erbaş nereye yürüyor?

17.09.2021 00:00:00
'Ali Erbaş nereye yürüyor?' seslendirme dosyası:

Yıllarca Fethullah Gülen'in sözde İslam adına yaptığı salya, sümüklü vaazları bu ülkede alkışlandı. Ardından "Cübbeli" lakabıyla meşhur olan kişi siyasi, sosyal, ahlaki ve dini boyutta gündem oldu. 

Aynı taifeden birçok kişi seçim dönemlerinde, mitinglerde (hâşâ) Peygamber'imizi rüyada görüp, Kimin seçilmesi gerektiği bilgisini aldıklarını ifade ettiler.

Ardından deve sidiği içip, üniversite öğrencilerine laf atan, kadın, şort, asansörü gündeme getiren ilahiyatçılar top trend oldu. Ali Edizer denen şahıs ortalığa çıktı. Ardından da Mehmet Boynukalın yine İslam başlığı altında trend topic oldular.

Sosyal medyanın birkaç yılın yükselen(!) yıldızı ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş. Her alanda konuşuyor, pozlar veriyor. Bir sınır hattına gidip, mevzide Mehmetçik ile poz vermesi kaldı. Twitter'ın hashtag'lerinden oldu.

Ana başlıkları, din, iman, başörtüsü, Cumhuriyet, Atatürk, Osmanlı, şeriat, üstü kapalı mezhepçilik ve yandaş tarikatçılık. 

Diğer taraftan kendileri gibi düşünmeyen, yaşamayan hatta eleştirenlere de açık ve üstü kapalı olarak hem de İslam adına tekfir, tehdit ve hedef gösterme gayretleri ortada!

Hayırdır! Derdiniz nedir sizin? İslam, diyorsanız, Hz. Peygamber (s.a.a.v) diyorsanız, orada duracaksınız!

Fethullah Gülen, 'dinler arası diyalog' projesi ile İslam dinine darbeye kalkıştığında, milletin imanına kastettiğinde hiçbiriniz piyasada yoktunuz.

Abant Toplantıları'nda, 'Akıl ile vahiy çatışırsa, akıl tercih edilir' küfrü bildiriye yazılırken ya imzalamış, ya da alkışlamış, ya da duymazdan gelmiştiniz.

Kitab'ın, 'Onlarla dost olmayın' dediği AB için domuz eti ve zina yasası hakkında tek kelime dahi etmemiştiniz.

'Faiz bir dünya gerçeğidir' denildiği gün, 'Hayır! Allah (c.c.) yasaklamış, Peygamber'imiz de (s.a.a.v) her çeşidini ayaklar altına almıştır' diyemediniz.

Şimdi kalkmış bana din, iman, Kuran diyorsunuz. Hadi oradan!

Diyanet İşleri Başkanı'na gelirsek!

Çok ilginç yahu! Bu insanlar yeni mi dünyaya geldi? Bu ülkede itikaden amelen yaşanılan yıkımlara hiç mi tanık olmadılar ki, şimdi din adına konuşuyor, tavsiye, telkin hatta fetva derecesinde açıklamalar yapıyorlar!

Ali Erbaş; "Topluma, çevreye ve Rabb'ine karşı sorumluluklarının farkında olan bir nesil yetiştirme arzumuz var" dedi.

Aynı Erbaş sosyal medya için, 'Gence adeta kul olduğunu unutturan bir etkileşim var… Sosyal medyanın kullanımıyla alakalı hukuki çerçeveyi belirleyecek yasal bir mekanizmanın ihdası ötelenemez bir zorunluluktur' diyor. 

Aslında kale alınacak sözler değil ama toplum kale aldığı için biz de anlatmak zorundayız.

Diğer taraftan Ali Erbaş'ın son aylardaki çıkışlarını BTP Lideri Hüseyin Baş niyet-sebep-sonuç ilişkisi açısından net bir şekilde ortaya koydu.

BTP Liderine, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklamaları soruldu:

"Bana, Diyanet İşleri Başkanı, 'Sosyal medya Allah'ı unutturuyor demiş' dediler. Söyleyin bir twit atsın, Allah'ı hatırlatsın dedim" diyen Baş;

"Bizim derdimiz bunlar değil. Niye bunlar konuşuluyor? Bu siyasi bir stratejidir.

Diyanet İşleri Başkanı'nın iddia ettiği gibi Türk gençliğinin, Allah'a kullukla ilgili bir sorunu yok. Gençlerin itirazı, dini kullanarak iktidara kul yapmak isteyenlere…" cevabını verdi.

Sayın Baş'ın sözleri geçen hafta Maltepe'deki aşı karşıtlarının mitinginde tescillendi. O mitingde takkeli, şalvarlı gençlerimiz de vardı küpeli, kısa pantolonlu gençlerimiz de.

Dekolteli, şortlu kadınlar da vardı, başörtülü, çarşaflı kadınlar da vardı. Doğru-yanlış ama ortak bir payda etrafında hepsi yan yana, bir araya gelmişti. Hatta çarşaflı kadınların ellerinde, 'Bedenime dokunma' pankartları bile vardı.

Bu ülkede Allah'ı (c.c) unutan yoktur, unutturanlar vardır

Ali Erbaş Bey'e ve onu müdafaa edenlere soruyorum:

Bu ülkede bir genelge ile 85 bin camide 'Allah indinde tek din İslam'dır' ayeti 4 yıl okutulmadı. Yüce Allah (c.c) hiç mi aklınıza gelmedi?

İlkokul kitaplarına, 'dört hak din' ibaresi, Peygamber resimleri konuldu. Yüce Allah (c.c) hiç mi aklınıza gelmedi?

Aynı kitaplarda, Fatiha suresinin son ayeti olan, 'yoldan sapmışların (Hıristiyanların) ve gazaba uğramışların (Yahudilerin) yoluna iletme' ayeti sansürlendi. Yüce Allah (c.c.) hiç mi aklınıza gelmedi?

Hülasa Merhum Prof. Dr. Haydar Baş'ın 'Deccal fitnesi' dediği dinler arası diyalog projesinde hepiniz aynı masada oturuyorsunuz. O masaya konulanların hiçbirine itiraz bile etmediniz. 

Bana inanmayanlar, Adil Öksüz'e sorabilir. Adil Öksüz yıllardır yakalanamadı, kime soralım derseniz! Tez hocası, Ali Erbaş'a sorabilirsiniz!

Buradan Türk Milletine, İmam Ali'nin (a.s.); 'Benim belimi dinsiz, dindarlar kırdı' sözünü hatırlatmak isterim.

Abdülkadir Geylani Hazretleri ise şöyle der:

"Ey sofilere mahsus elbiselere bürünmüş kişi! O elbiseyi önce özüne, sonra kalbine, sonra nefsine, en sonra da bedenine giydir. 

Zühd ve takva özden başlar, batından başlar, içten başlar. Zahire doğru gider. Zahirden başlayıp batına doğru gitmez.

İlk düzeltilecek şey, evin içidir. Evin içinin düzeltilmesini tamamladığın zaman, kapısının düzeltilmesine yönelebilirsin. Batınsız, zahir olmaz. Yaratansız, yaratılan olmaz. Ev olmadan kapı olmaz."

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
Murat Çalık ameliyattan çıktı
Durumu ciddiyetini koruyor
'Emekliyi de Meclis'in itibarını da kurtaralım'
'Emekli maaşını asgari ücrete eşitleyelim'
İstanbul'da savcı hakime silahla ateş etti
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde korku dolu anlar
Kasım ayında devasa cari açık
Bir ayda yaklaşık 4 milyar dolar açık verildi
Bahçeli Grup Toplantısı'nda konuştu
'Trump'ın savunduğu küresel çeteleşmedir'
‘Bebek Otel’ soruşturması derinleşiyor
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gözaltına alındı
Bakan Yerlikaya açıkladı
İzmir'de 1 ton 625 kilo uyuşturucu hap ham maddesi ele geçirildi
ABD basınının iddiası:
"Trump, İran'a yönelik siber ve psikolojik saldırı seçeneklerini değerlendiriyor"
Türkiye etkilenecek mi?
Trump'tan İran'la ticaret yapan ülkelere yüzde 25 ek gümrük vergisi!
İşçiye bir, patrona ikiden de fazla!
İşsizlik Fonu talan ediliyor
İngiltere'den ilginç karar
ABD'yi caydırmak için Grönland'a asker gönderecekler
'Önce diplomasi, sonra askeri güç'
Haydut devletten İran açıklaması
Emperyalistler İran'da hayal kırıklığına uğradı
Abbas Arakçi: 'Durum tamamen kontrol altında'
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler:
"GKRY egemenliğini İsrail'e teslim etti"
İsraillilerin Batı Şeria'daki şiddeti yüzde 25 arttı
Haaretz: 2025 yılında İsrailliler tarafından 845 "ırkçı suç" işlendi
Murat Çalık ameliyattan çıktı
Durumu ciddiyetini koruyor
'Emekliyi de Meclis'in itibarını da kurtaralım'
'Emekli maaşını asgari ücrete eşitleyelim'
İstanbul'da savcı hakime silahla ateş etti
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde korku dolu anlar
Kasım ayında devasa cari açık
Bir ayda yaklaşık 4 milyar dolar açık verildi
Bahçeli Grup Toplantısı'nda konuştu
'Trump'ın savunduğu küresel çeteleşmedir'
‘Bebek Otel’ soruşturması derinleşiyor
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gözaltına alındı
Bakan Yerlikaya açıkladı
İzmir'de 1 ton 625 kilo uyuşturucu hap ham maddesi ele geçirildi
ABD basınının iddiası:
"Trump, İran'a yönelik siber ve psikolojik saldırı seçeneklerini değerlendiriyor"
Türkiye etkilenecek mi?
Trump'tan İran'la ticaret yapan ülkelere yüzde 25 ek gümrük vergisi!
İşçiye bir, patrona ikiden de fazla!
İşsizlik Fonu talan ediliyor
İngiltere'den ilginç karar
ABD'yi caydırmak için Grönland'a asker gönderecekler
'Önce diplomasi, sonra askeri güç'
Haydut devletten İran açıklaması
Emperyalistler İran'da hayal kırıklığına uğradı
Abbas Arakçi: 'Durum tamamen kontrol altında'
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler:
"GKRY egemenliğini İsrail'e teslim etti"
İsraillilerin Batı Şeria'daki şiddeti yüzde 25 arttı
Haaretz: 2025 yılında İsrailliler tarafından 845 "ırkçı suç" işlendi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.