AFAD uyardı! Ege ve Marmara'ya hafta sonu geliyor
Tarihte eşi görülmemiş bir fırtına İzmir'e doğru yaklaşıyor. Yarın sabah İzmir'e ulaşması beklenen tropikal fırtına pazar günü Ege ve Marmara'yı etkisi altına alacak.
28.09.2018 00:00:00





Türkiye tarihinde ilk kez göreceği kasırgaya hazırlanıyor. Orta Akdeniz'de oluşup Ege Bölgesi'ne doğru ilerleyen kasırga "kırbaç kasırgası" olarak adlandırıldı.Meteoroloji'nin açıklamasına göre saatteki hızı 100 , 120 kmye kadar çıkacak. Metre kareye ise 72 kg yağış düşmesi bekleniyor.
İzmir'in güneybatısından girmesi beklenen kasırganın daha sonra kuzeye doğru tırmanması bekleniyor. Kuvvetli fırtınayla beraber yoğun bir yağışın da etkileyeceği iller arasında başta İzmir olmak üzere, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Muğla olması bekleniyor.
Kuzeye doğru yol alacak olan kasırga, pazartesi gününden itibaren Marmara Denizi üzerinden İstanbul'a yaklaşacak.
İzmir'de büyük hazırlık
Tropikal kasıga için İzmir'de hazırlıklar sürüyor.
İzmir'deki İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM)'da da koordinasyon merkezi olağanüstü duruma geçti.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, "Çok büyük bir doğa olayı var. Yıkıcı etkisi de olabilir. Bunu önlemek anlamında yapabilecek bir şey yok ama alınabilecek tedbirlerle etkisini azaltmak mümkün olabilir. İki gündür bir kriz masası kurduk ve koordinasyon kurulu üzerinden bunu araştırmaya çalışıyoruz. Belediyemizin ilgili birimlerinin tamamı teyakkuz halinde, özellikle itfaiye teşkilatının tüm izinlerini iptal ettik. İtfaiye birimimiz yoğun biçimde hazırlıkları yapıyor ve ekiplerin tümünün sevk ve idaresini sağlamış vaziyette. Diğer taraftan su ve kanalizasyon idaremiz de önemli bir görev üstleniyor. Hem su baskınlarını önlemek anlamında mazgalların kirliliğini kontrol ediyor hem de risk görülen alanda konuşlanmaya çalışıyor" dedi.
Aydın fırtınaya hazırlanıyor
İzmir'deki fırtına hazırlığı Aydın'da da yapılıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı müdahale edecek kriz masaları ve ekiplerin tüm imkânlarıyla hazır olduğunu belirtti.
Başkan Çerçioğlu vatandaşları da uyarırken "Büyükşehir Belediyesi fırtınayla birlikte gelecek bütün olumsuzluklara karşı hazırlıklarını tamamladı. Yaşabilecek olumsuzluklarda Büyükşehir Belediyesi bütün imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında olacak" dedi.
Başkan Çerçioğlu vatandaşları da uyarırken "Büyükşehir Belediyesi fırtınayla birlikte gelecek bütün olumsuzluklara karşı hazırlıklarını tamamladı. Yaşabilecek olumsuzluklarda Büyükşehir Belediyesi bütün imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında olacak" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.