Bulgurlu cevizli börek MALZEMELER3 yufka / 250 gr kıyma1 çay bardağı ince bulgur2 orta boy soğan / 3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi / Galeta unuTuz / Karabiber Yufkaları ıslatmak için:5-6 kaşık eritilmiş margarin 5-6 kaşık yoğurtHAZIRLANIŞISoğanı ince ince doğrayın. Kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt-margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.