Kabak Mücver MALZEMELER1 kilo taze kabak2 demet taze soğan2 kahve fincanı un 5 adet yumurta1 demet dereotu 1 demet nane 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarYeterince tuz, karabiberHAZIRLANIŞIKabakların üstlerini iyice kazıyıp, rendeleyin. Soğanları, dereotunu ve naneyi ince ince kıyın. Hepsini kabaklara katın, çok hafif tuzlayarak unu ilave edip, karıştırın. Öte yanda bir kap içine yumurtaları kırıp hafifçe çırptıksan sonra ilave edin. Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşari da karıştırın. Kaşık kaşık alıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın. İsterseniz kaşar yerine beyaz peynir de koyabilirsıniz. Sofraya verirken yanına domatesli makarna ile servis yapabilisiniz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.