logo
09 OCAK 2026

"Türk hocalar kendini sorgulasın"

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Milli Takımın başına Mircea Lucescu'nun getirilmesi ve teknik direktör arayışlarında birkaç isim dışına çıkılmamasıyla ilgili olarak, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendisini sorgulaması lazım. Dünya futbolu markası dedikleri futbolun içerisinden 3-4 tane isim dışında teknik direktör çıkaramıyorsa bence futbol bitmiştir" dedi

03.08.2017 00:00:00
Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine Mircea Lucescu'nun getirilmesine ilişkin, "Türk teknik direktörlerin gerçekten kendisini çok iyi sorgulaması lazım. Aslında daha önce de Futbol Federasyonunun kendini sorgulaması lazım." dedi. 
Aybaba, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini, Sivasspor'un ligin alt sıralarında kalmaması ve ilk 10 içerisinde bulunması için mücadele ettiklerini belirtti. Bunun için yönetimle istişare ederek doğru transferler yapmanın peşinde olduklarını, takıma katkı sağlayacak transferler yaptıklarını vurgulayan Aybaba, "Bundan sonra alacağımız 3 oyuncuyu çok daha kaliteli, daha çok katkı sağlayacak oyuncu tiplerinden seçmeyi planlıyoruz. Bu da bizi biraz zorluyor. Umut ediyorum ki 3-4 gün içerisinde bu transferleri gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
Transferleri forvet ve orta saha mevkilerine yapacaklarını ifade eden Samet Aybaba, takımda hak edenin formayı giyeceği bir sistemi benimsediğini kaydetti. Sivasspor'un altyapıya destek projesi başlattığını dile getiren deneyimli teknik adam, 5 senelik proje kapsamında yörenin çocuklarını futbola katkılı olarak yetiştirmeyi planladıklarını anlattı. Aybaba, bu proje için ciddi çalışma yürüttüklerine değinerek, şu ifadeleri kullandı: "Gelecekte bu kadronun içerisinde Sivas'tan ya da yakın illerden oyuncular görürseniz şaşırmayın. Bana göre bu ligden de önemlidir, ligde bulunduğumuz konumdan da, transferlerden de, hepsinden önemlidir. İnşallah bu proje sabırla, destekle devam eder. Bu, sabır isteyen bir iştir, en az 5 sene gibi düşünülen bir plandır, projedir. O nedenle herkesin bu plan ve projeye sahip çıkmasını istiyorum. Bu konuda destek veren başkanımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Göreceksiniz burası bölgenin futbolda lideri konumuna gelecek, hem futbolcu yetiştirecek hem geliştirecek hem de onları başka takımlara göndererek kulüp bütçesine de katkı sağlayacak."
"Hedefimiz ilk 10"
Teknik direktör Aybaba, bir basın mensubunun Sivasspor'un bu sezonki hedefini sorması üzerine, "Bu sezon hedef olarak ligi ilk 10'da bitirmeyi planlıyoruz. Daha küçük düşünmenin bir sürü sıkıntısı var. Geçen sezon ne sıkıntılar çekiyorduk, bunu hep birlikte atlattık. Hep birlikte yapmanın, hep birlikte konuşmanın, doğruyu konuşmanın birçok faydası vardır. Bunu sezon içerisinde hep birlikte yaşayacağız. Bulunduğumuz yeri, geldiğimiz noktayı çok iyi değerlendirip daha yukarıları hedeflememiz lazım." şeklinde görüşlerini aktardı. Yeni transferlerin performansından memnun olduğunu anlatan Aybaba, eksikliği ve sakatlığı bulunan futbolcuların bir an önce takıma kazandırılması için de çalışmalarının yoğun tempoda süreceğini kaydetti.
"Ülkemizde futbol bitmiştir"
Samet Aybaba, bir gazetecinin, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine Rumen Mircea Lucescu'nun getirilmesiyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine, şöyle devam etti: "Teknik direktör seçimi bir tercihtir, bunun nasıl faydalı olup olmadığını çalışmalardan sonra göreceğiz, daha doğrusu maçlardan sonra. Ülke futboluna katkısı sportif anlamda veya başka destek anlamında oluyor mu, olmuyor mu. Şimdi onu eleştirmek doğru değil. Türk teknik direktörlerin gerçekten kendisini çok iyi sorgulaması lazım. Aslında daha önce de Futbol Federasyonunun kendini sorgulaması lazım. Dünya markası dedikleri ülke futbolunun içerisinden 3-4 tane isim dışında teknik direktör çıkartamıyorlarsa bence bizim ülkemizde futbol bitmiştir. Doğru bakmak, doğru yönetmek, doğru yönlendirmek lazım. Rıdvan Dilmen'in bir sözü var; 'Türk teknik direktörler kendilerini Boğaz Köprüsü'nden atsın.' Bence İstanbul'daki arkadaşlar başlasın, bizim oraya gitmemiz biraz uzun sürer. Bir temizlik olsun yani. Sadece 3-4 ismin dışında bu ülkede çok daha değerli, çok kaliteli, çok bir şeyleri yapabilecek, ülkesini çok seven, katkılı olmaya çalışan teknik direktör tipleri var diye biliyorum. Eğer futbolu yönetenler de araştırırlarsa, biraz içine girerlerse sadece bu birilerinin esiri olmazlarsa bu arkadaşları onlar da bu ülke futbolunun başına getirebilirler." 
Veli Kavlak ve Kweuke'nin isimlerini Sivasspor ile anılması 
Çaykur Rizespor'dan Leonard Kweuke ve Beşiktaş'tan orta saha oyuncusu Veli Kavlak'ın isimlerinin Sivasspor ile anıldığının sorulması üzerine Samet Aybaba, Kamerunlu golcüyle ilgili bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Kafasında planladığı oyun düşüncesinde öyle bir oyuncu bulunmadığını aktaran Aybaba, "Veli Kavlak evlat gibidir, çok severim. Çok başarılı bir oyuncudur, Beşiktaş'ta birlikte çalıştık, çok katkılıydı. Türkiye'nin en iyi orta alan oyuncularından bir tanesidir. Uzun bir sakatlık süresi geçirdi, hala nasıl olduğunu bilemiyoruz. Keşke Veli Kavlak sağlıklı, hazır durumda olsa da biz de alıp onu kullanabilsek." diye konuştu.  Aybaba, kırmızı-beyazlı ekibin yarın sezon açılışı yapacağını da hatırlatarak, taraftarları Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda yapılacak törene davet etti. 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Yeni Madeni Paralar Çıkıyor
Gözler Merkez Bankası’nda
İran'dan protestoculara ilişkin açıklama
'Sabotajcılara müsamaha gösterilmeyecek'
Yarından itibaren geçerli olacak
Motorine indirim geliyor
BTP lideri Hüseyin Baş gündemi değerlendirdi
"Bu, dalga geçer gibi bir şeydir. Böyle emekli aylığı olmaz"
Erdoğan'ın onayına sunuldu
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu
Halep'te çatışmalar gece boyu sürdü
SDG Fırat'ın doğusuna tahliye edilecek
'2025 yılı kadar kötüsünü görmedim'
35 yıllık işadamından acı gerçek
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'tan Suriye açıklaması
'ABD yaşanan gelişmeleri derin bir endişeyle yakından takip etmektedir'
Güç savaşları Kuzey Atlantik'e de sıçradı
ABD el koyduğu Rus tankerinin görüntüsünü paylaştı
Halep'te çatışmalar devam ediyor
SDG militanlarının bir kısmı kaçtı
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
İman ve amel
Trump'ın yardımcısı Vance'ten tehdit
'Avrupalı liderlere tavsiyem, ABD Başkanını ciddiye almalarıdır'
İstanbul Valiliği fırtınanın bilançosunu açıkladı
350 olaya müdahale edildi
AB-Mercosur anlaşmasına tepki
Fransız çiftçiler traktörleriyle Paris'e girdi
Suriye ordusu operasyon başlatıyor
Halep'te SDG provokasyonu
Yeni Madeni Paralar Çıkıyor
Gözler Merkez Bankası’nda
İran'dan protestoculara ilişkin açıklama
'Sabotajcılara müsamaha gösterilmeyecek'
Yarından itibaren geçerli olacak
Motorine indirim geliyor
BTP lideri Hüseyin Baş gündemi değerlendirdi
"Bu, dalga geçer gibi bir şeydir. Böyle emekli aylığı olmaz"
Erdoğan'ın onayına sunuldu
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu
Halep'te çatışmalar gece boyu sürdü
SDG Fırat'ın doğusuna tahliye edilecek
'2025 yılı kadar kötüsünü görmedim'
35 yıllık işadamından acı gerçek
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'tan Suriye açıklaması
'ABD yaşanan gelişmeleri derin bir endişeyle yakından takip etmektedir'
Güç savaşları Kuzey Atlantik'e de sıçradı
ABD el koyduğu Rus tankerinin görüntüsünü paylaştı
Halep'te çatışmalar devam ediyor
SDG militanlarının bir kısmı kaçtı
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
İman ve amel
Trump'ın yardımcısı Vance'ten tehdit
'Avrupalı liderlere tavsiyem, ABD Başkanını ciddiye almalarıdır'
İstanbul Valiliği fırtınanın bilançosunu açıkladı
350 olaya müdahale edildi
AB-Mercosur anlaşmasına tepki
Fransız çiftçiler traktörleriyle Paris'e girdi
Suriye ordusu operasyon başlatıyor
Halep'te SDG provokasyonu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.