logo
11 HAZİRAN 2024

Terim çocuklar gibi sevindi

09.10.2005 00:00:00
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bu gece Danimarka'dan gelen haberin Almanya maçından daha önemli olduğunu söyledi.

Çarşamba günü gergin olacağız

Terim, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında Almanya maçını kazanmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Ama bu gece en önemlisi Danimarka'dan bizi play-off'a taşıyacak bir neticenin gelmesidir. Sonuçta bu bir hazırlık maçıydı. Danimarka'dan istediğimizsonuç gelmeseydi, bu maçı kazanmak bizi mutlu etmeyecekti. Çarşamba günü rahat bir Arnavutluk, gergin bir Türkiye olacak. Ama bu şansı inşallah değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Bu oyun Arnavutluk'a yeter

Almanya karşısında özellikle ilk yarıda oyunun hakimi olduklarını vurgulayan Terim, şöyle devam etti: "İlk yarıda 3-0 veya 4-0 olurdu. Rakibimize sadece bir pozisyon verdik. Hem oynayan hem de pozisyon bulan takımdık. Oyunun her tarafında vardık. İkinci yarıda kontratakla becerikli işler yaptık. Nuri'nin gol atması, orada bulunma isteği önemliydi. Çünkü o yaşta bir insan, o dakikada oyuna girdikten sonra, normalde 18 içine bile girmez. Doğru bir seçim olduğu, zeki ve önemli bir futbolcu olacağı ortada. Çok soğukkanlı topa vurdu ve skoru 2-0 yaptı. Oyuncular için kazanmasını bilmek önemli bir güvendir."Terim, Arnavutluk maçının bu karşılaşmadan farklı olacağını ifade ederek, "O maç puan harbi şeklinde geçecek. Bizim son şansımız. Bunu kullanacağız. Herkesin hoşuna giden bir oyun şekli ortaya çıktı. Bu oyun Arnavutluk için yeterlidir" dedi. Nuri'yi tecrübe kazansın diye oynattımTerim, Nuri Şahin'i 20 gün önce milli takım kadrosuna davet ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Genç milli takım hocalarıyla konuştuktan sonra onu almaya karar verdim. Almanya Futbol Federasyonu ile ilgili yazılanlarla alakası yok. Futbolcu olduğu, yetenekli olduğu için ve tecrübe kazanması için milli takıma aldım. Kaiserslautern'de oynayan oyuncuyu alıyorsam, Nuride Borussia Dortmund'da oynuyor. Alınması sürpriz değil. yetenekli oyuncuları 17 değil, kaç yaşında olursa olsun alırım."

Almanya'da olmazsak yazık olurFatih Terim, Türkiye'nin 2006 Dünya Kupası finallerine gitmesi halinde, oranın en şık ve renkli takımlarından biri olacağını belirterek, "Orada olmazsak yazık olur" dedi. Almanya ile Türkiye'nin çok yakın olduğunu anlatan tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Almanya'da neredeyse 4-5 milyonluk bir devletimiz var. Oranın enrenkli takımı oluruz. Bu ülke, son 10-15 yılda oyunuyla, isteğiyle birtakım şeyleri hak ediyor. Bu gruptan Türkiye çıkacaktır. Oyuncularıma hep şunu söylüyorum: 'Kaybetmekten korkmayın, nasıl kazanacağınızı düşünün.' Bu yüzden rahatlar. Dünyanın her yerinde rahat oynarlar. Birkulüp takımı olmak çok önemli. Nuri attığı golden sonra, ona gösterilen sevgi seli, ne kadar takım olduğumuzu gösteriyor. Herhalde Nuri hayatında bu kadar dayak yememiştir."

Tümer'e ve Selçuk'a güveniyorum

Fatih Terim, Selçuk, İbrahim Akın ve Tümer gibi oyuncuların inandığı oyuncular olduğunu vurgulayarak, "Tümer'i ve Selçuk'u beğeniyorum onlar oynamadan da kadroyu çağırıyorum, bu risk ve ben bu riski alıyorum. Tümer'in teknik kapasitesini beğeniyorum. Özel sol ayaklı oyunculardan biri. Takımda 4-5 tane sol ayaklı oyuncumuz oldu. Nuri de bunlardan biri" dedi. Halil'in de oyunundan çok memnun olduğunu dile getiren Terim, kasığındaki ağrı nedeniyle risk etmemek için oyundan aldığını söyledi. Terim takımın başına geldiğinde futbolcuların içlerinde olan şeyi ortaya çıkardıklarını, yetenekli oyunculara Tümer, Hakan Şükür ve Alpay gibi oyuncuları eklediklerini, 'kaybetmekten korkmayın, hesabınıveririz, kazanmak için ne lazımsa onu yapın' dediğini kaydetti.

KLİNSMANN: TÜRKİYE HAK ETTİAlmanya Milli Takımı Teknik Direktörü Jurgen Klinsmann, özellikle ilk yarıda Türkiye'nin oyunun hakimi olduğunu belirterek, "İlk devreyi 2-3 farkla önde bitirebilirlerdi. Oyunu hak ederek kazandılar" dedi.Takımının ilk yarıdaki performansını hiç beğenmediğini ve çok kızdığını dile getiren Alman çalıştırıcı, "Devre arasında bunu sert bir şekilde dile getirdim. Özellikle ilk yarım saatte Yıldıray çok iyiydi ve istediği her şeyi yaptı. İkinci yarıdaki oyundan biraz daha memnunum. Türkiye iyi oynadığı için kazandı. Daha oturmuş bir ekip. Şimdi Almanya'ya gitmek kendisinin elinde. Türkiye'yi Almanya'da görmek beni mutlu eder" şeklinde konuştu.

BIÇAKCI: ÇOK GÜZEL OYNADIKFutbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Almanya ile oynadıklarıözel karşılaşmada milli takımın çok güzel bir futbol sergilediğini söyledi.

Dünya Kupası'na da ev sahipliği yapacak Almanya'nın oldukça iddialı bir ekip olduğunu ve bugün yapılan karşılaşmaya da büyük önem verdiğini belirten Bıçakcı, "Almanya karşısında güzel bir futbolla galip gelmesini bildik, ama Danimarka'nın Yunanistan karşısındaki galibiyeti de bizi coşturdu. Play-off maçlarında yer alabilme iddiamızı sürdürmemiz açısından olması gereken bir neticeydi, oldukça memnunuz. Benim dileğim, Dünya Kupası finallerinde Almanya ile bir kez daha karşılaşmak" diye konuştu.

Nuri Şahin tüylerimi diken diken ettiBıçakcı, gösterdiği performansla tüm otoritelerin beğenisini kazanan ve bugün ilk kez milli formayı giyen Nuri Şahin'in bir de gol atmasının hatırlatılması üzerine, "Ben Peru'daki 17 Yaşaltı Dünya Şampiyonası'nda da Nuri Şahin'i izledim. Son maçın ardından valizini dahi toplamadan benimle birlikte İstanbul'a geldi. Aramızdaki konuşmada 'Son 10 dakikada oyuna girersin, bir de gol atarsın. Sonra da Almanya'ya nasıl geri döneceksin' demiştim. O ise yalnızca gülerek 'Bu futbol' cevabını vermişti. Nuri Şahin bu maçta tüylerimi diken diken etti. Kendisini kutluyorum" şeklinde konuştu.

NURİ'NİN KEYFİNE DİYECEK YOK

Almanya karşısında (A) Milli Takım'ın 2. golünü kaydeden genç futbolcu Nuri Şahin, büyük mutluluk yaşadığını kaydetti. Karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, öncelikle, kendisini milli takıma davet ettiği için teknik direktör Fatih Terim'e teşekkürlerini ileten Nuri Şahin, "(A) milli takımda oynadığım ilk maçta gol atmak çok güzel, ama bu golü Almanya'ya atmak daha da güzel" dedi.

Almanya'nın da kendisini milli takıma davet ettiğinin hatırlatılması üzerine Nuri Şahin, bu teklifin kendisini memnun ettiğini belirterek, "Ben Türk'üm ve Almanya Milli Takımı'nda forma giymeyi düşünmedim. Aklımdan bile geçirmedim" derken, attığı golü de kardeşine hediye ettiğini, sözlerine ekledi.Diğer yandan milli futbolcu Necati ise Dünya Kupası Eleme Grubu'ndaki rakiplerinden Danimarka'nın Yunanistan'ı mağlup etmesinin kendilerini Almanya galibiyetinden daha fazla sevindirdiğini ifade ederek, "Artık play-off'a kalma kaderimiz kendi elimizde. Arnavutluk'u mağlup edersek play-off'a kalırız. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Almanya'yı yenerek gerçek gücümüzü gösterdik" şeklinde konuştu.

BECKHENBAUER: TÜRLER ÇOK İYİYDİ

Almanya'nın 2. televizyon kanalı ZDF İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda "Spor Stüdyosu" adlı canlı yayın yaptı. Canlı yayına, Dünya Futbol Şampiyonası Organizasyon Komitesi Başkanı Franz Beckenbauer, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ve milli futbolcular Halil ve Hamit Altıntop, katıldı.

Beckenbauer, Türkiye ile Almanya arasında yapılan hazırlık maçında Türk Milli Takımı'nın Alman Milli Takımı'ndan daha iyi oynadığını belirterek, "Türkler çok iyiydi. Çok iyi oyuncuları var ve maçı hakkıyla kazandılar" dedi. Alman Milli Takımı'nın birlik içinde olması gerektiğini ifade eden Beckenbauer, "Gelecek 50 yıl içinde Dünya Futbol Şampiyonası'nı bir daha Almanya'da yapamayacağız. Bu nedenle birliğimizi korumamız gerekiyor" diye konuştu. DAUM: MAÇIN BERABERE BİTMEMESİNE SEVİNDİMFenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ise televizyon kanalınaverdiği demeçte, maçın berabere bitmediğine sevindiğini belirterek, ''Belki bu sayede Almanya Milli Takımı ile ilgili daha yoğun eleştirel tartışmalar yapılır" şeklinde konuştu.

Almanya'da takım oyunu olmadığını ve çoğunlukla genç oyuncuların tecrübeden yoksun olduğunu kaydeden Daum, Alman Milli Takımı'nın bugüne kadar her zaman başarılı göründüğünü ancak, uzun yıllardan bu yana aslında hiç bir ilerleme sağlayamadığını söyledi.

Programa konuk olarak katılan Halil ve Hamit Altıntop kardeşler ise Almanya'daki çalışmalarının başarılarında büyük etkisi olduğunu belirterek, Almanları, Alman disiplini ile yendiklerini ifade ettiler.
O görüşme gerçekleşti
Erdoğan Sinan Ateş'in eşi ile görüştü
Hem işgalci hem gaspçı
İsrail Filistin'in parasına da çöküyor
Beklenen görüşme gerçekleşti
Özel ve Erdoğan ne konuştu?
Blinken, İsrail'in muhalif liderleriyle görüştü
Liderler 'maksimum baskı' istiyor
İsrail öldürmeye devam ediyor
BMGK'da ateşkes kararı çıkmıştı
Havalimanları 5 ayda 82 milyon yolcuya hizmet verdi
Uçak trafiği yüzde 8.4 arttı
Sinop'ta feci kaza
2'si doktor 4 kişi öldü
Vatandaş gıdaya para ayıramıyor
En fazla pay kiraya gidiyor
Tekstil atölyesinde facia
11 yaşındaki çocuk işçi can verdi
Kokoreçte müthiş iddia
İthal bağırsak yerli diye satılıyor
Yerli de değil, milli de!
İthal ettiği paslanmazı inceltiyor!
Denemekte fayda var
YKS'nin en ilginç sorusu
BMGK'dan bir ilk
Gazze için ateşkes kararı
Ünlü müteahhitten çarpıcı açıklamalar...
'İnşatta maliyet işini ben de anlamıyorum'
Kuralları ihlalde ustalar!
'Dışardaki menü fiyatlarıyla içerdekilerini karşılaştırın'
O görüşme gerçekleşti
Erdoğan Sinan Ateş'in eşi ile görüştü
Hem işgalci hem gaspçı
İsrail Filistin'in parasına da çöküyor
Beklenen görüşme gerçekleşti
Özel ve Erdoğan ne konuştu?
Blinken, İsrail'in muhalif liderleriyle görüştü
Liderler 'maksimum baskı' istiyor
İsrail öldürmeye devam ediyor
BMGK'da ateşkes kararı çıkmıştı
Havalimanları 5 ayda 82 milyon yolcuya hizmet verdi
Uçak trafiği yüzde 8.4 arttı
Sinop'ta feci kaza
2'si doktor 4 kişi öldü
Vatandaş gıdaya para ayıramıyor
En fazla pay kiraya gidiyor
Tekstil atölyesinde facia
11 yaşındaki çocuk işçi can verdi
Kokoreçte müthiş iddia
İthal bağırsak yerli diye satılıyor
Yerli de değil, milli de!
İthal ettiği paslanmazı inceltiyor!
Denemekte fayda var
YKS'nin en ilginç sorusu
BMGK'dan bir ilk
Gazze için ateşkes kararı
Ünlü müteahhitten çarpıcı açıklamalar...
'İnşatta maliyet işini ben de anlamıyorum'
Kuralları ihlalde ustalar!
'Dışardaki menü fiyatlarıyla içerdekilerini karşılaştırın'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.