Tavukçuluk sektöründeki üretim maliyetlerinin artması ve ekonomik kriz endişesiyle harcamalarını kısıtlaması sonucu tüketimde azalma olduğu bildirildi.
Türkiye'de kişi başına tavuk eti tüketimi, çok sayıda ülkenin oldukça gerisinde bulunuyor. Tüketim, Avrupa'da 30, ABD'de 40 kiloyu aştı, Hong Kong'da ise bu rakam 70 kilonun üzerinde. Yetkililer, Türkiye'de tüketimin en az 20 kilo düzeyinde olması gerektiğini ifade ettiler, ancak son yıllarda bu ürünün tüketiminin beklenenin çok altında kaldığını belirttiler.Sektör temsilcileri şunları söylüyor:"Ürünlere zam yapılması, vatandaşın ayağını geri çekiyor. Biz de bu nedenle tüketimi teşvik etmek amacıyla zam yapmak bir kenara, normal olan fiyatları da aşağıya çekiyoruz. Sektörde ciddi bir sıkıntı var. Son 7 yılın en kötü dönemlerinden birini yaşıyoruz."
Türkiye'de kişi başına tavuk eti tüketimi, çok sayıda ülkenin oldukça gerisinde bulunuyor. Tüketim, Avrupa'da 30, ABD'de 40 kiloyu aştı, Hong Kong'da ise bu rakam 70 kilonun üzerinde. Yetkililer, Türkiye'de tüketimin en az 20 kilo düzeyinde olması gerektiğini ifade ettiler, ancak son yıllarda bu ürünün tüketiminin beklenenin çok altında kaldığını belirttiler.Sektör temsilcileri şunları söylüyor:"Ürünlere zam yapılması, vatandaşın ayağını geri çekiyor. Biz de bu nedenle tüketimi teşvik etmek amacıyla zam yapmak bir kenara, normal olan fiyatları da aşağıya çekiyoruz. Sektörde ciddi bir sıkıntı var. Son 7 yılın en kötü dönemlerinden birini yaşıyoruz."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.