logo
22 NİSAN 2025

Kupa Telekom'un oldu

12.10.2008 00:00:00
F.Bahçe ile Türk Telekom arasında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını, Türk Telekom 83-79'lük skorla kazandı. Türk Telekom bu sonuçla lig öncesi ilk kupasını kazanırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da ikinci kez müzesine götürme başarısını göstermiş oldu.

 

Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Başkan Danışmanı Resul Yolcu ile birlikte Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam izledi. Maç sonrasında düzenlenen törende Türk Telekom'a, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, verdi.

TÜRK TELEKOM İYİ BAŞLADI!

Maça Türk Telekom Chris Lang'in üst üste bulduğu sayılarla başlarken, Fenerbahçe Ülker de rakibine Gordon Giricek'in üçlüğü ile cevap vermekte gecikmedi. Gordon Giricek'in turnikesi ile 5-4 öne geçen Fenerbahçe Ülker karşısında Türk Telekom da Erwin Dudley ve Chris Lang ile skor üretti. Mirsad Türkcan ve Marcus Green ile skor üreten Fenerbahçe Ülker maçta 4. dakika geride kalırken 11-6'lık üstünlüğü ele geçirdi. Marcus Green'in 3 sayılık basketine Tutku Açık ile karşılık veren Türk Telekom, Gordon Giricek'in basketine engel olamadı.

MÜTHİŞ MÜCADELE

Serkan Erdoğan'ın 3 sayılık basketleri ile Ankara temsilcisi 7. dakikada önce 18-18 ile skoru eşitledi ardından da Kennedy Winston'ın serbest atıştan bulduğu 1 sayı ile üstünlüğü ele geçirdi(18-19). Serkan Erdoğan'ın 3 sayılık basketi ile skoru 18-22'ye taşıyan Türk Telekom, Gordon Giricek'in sayısına engel olamadı. Periyodun bitimine 11 saniye kala Mirsad Türkcan'ın elinden bulduğu sayı ile 22-22'lik eşitliği yakalayan Fenerbahçe Ülker, Kennedy Winston'ın basketine engel olamayınca Türk Telekom ilk periyodu 22-24 önde tamamladı.

TEMPOSUZ BAŞLAYAN İKİNCİ PERİYOT

İkinci periyoda her iki takım da tutuk başladı ve skor üretmekte zorlandı. Periyodun ilk sayısını Serkan Erdoğan'ın elinden bulan Ankara temsilcisi, skoru 22-26'ya taşırken, Fenerbahçe Ülker de rakibine Demir Kaan'ın üçlüğü ile cevap vermekte gecikmedi (26-25). Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam edilen maçta 13. dakikaya 28-30 Türk Telekom üstünlüğünde girildi. Oğuz Savaş ile skora bir kez daha dengeyi getiren Fenerbahçe Ülker (30-30), yine 77aynı oyuncunun basket faulü ile 33-30 öne geçti.

ÜRETİLEMEYEN SAYILAR...

Devrenin son 5 dakikasına bu skorla girilirken, zaman zaman her iki takım da sayı bulmakta zorlandılar. Chris Lang'in sayısı ile farkı 1'e indiren Ankara temsilcisi, Erwin Dudley'in pota altında bulduğu sayı ile bir kez daha öne geçse de, Fenerbahçe Ülker de rakibine Oğuz Savaş ile cevap verdi ve oyunun bu bölümünde skor üstünlüğü sürekli el değiştirdi. Erwin Dudley ve Chris Lang ile skor üretmeye devam eden Türk Telekom, devrenin son 2:30 dakikasına girilirken skoru 35-39 yaptı.

Marcus Green'in üçlüğü ile skordaki sessizliğini bozan Fenerbahçe Ülker, devrenin bitimine 1 dakika kala skoru 38-39 yaptı. Rakibinin hücuma çıkarken yaptığı top kaybını Kennedy Winston'ın müthiş smacı ile cezalandıran Türk Telekom, Serkan Erdoğan ile serbest atışlardan sayılar buldu. Gordon Giricek'in basketinin ardından serbest atış çizgisinden Serkan Erdoğan ile skor üreten Başkent temsilcisi ilk yarıyı 40-45 üstün tamamladı.

KARŞILIKLI BASKETLER VE HEYECAN

İkinci devreye her iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken, Türk Telekom Chris Lang ve Roderick Blakney ile etkili olarak skoru 43-49'a taşıdı. Serkan Erdoğan'ın sayısı ile farkı 8 sayıya (43-51) çıkartan Türk Telekom, maçtaki en büyük farka da ulaştı. Üst üste hücumlardan boş dönen Fenerbahçe Ülker, 4 dakikada sadece 3 sayı üretebilirken, Türk Telekom da yakaladığı fırsatları iyi değerlendirerek farkı çift haneli rakamlara taşıdı (43-53). Gordon Giricek'in sayısı ile skordaki suskunluğunu bozan sarı lacivertliler, yine aynı oyuncunun bulduğu 3 sayılık basket ile farkı 5 sayıya indirdi (48-53).

FENERBAHÇE DİRENDİ!

Maçın 27. dakikası bu skorla geçilirken, her iki takım da skor üretmekte zorlandı. Her iki takım da eline geçirdiği hücum fırsatlarından yararlanamazken, Fenerbahçe Ülker, Rasim Başak'ın üçlüğü ile farkı 2 sayıya kadar indirdi (51-53). Tutku Açık ile skordaki suskunluğuna son veren Türk Telekom, Oğuz Savaş'ın sayısına engel olamayınca 3. periyodun son dakikasına 54-55 Türk Telekom üstünlüğünde girildi. Tutku Açık ile bir kez daha skor üreten Ankara temsilcisi, maçın final periyoduna da 54-57'lik skorla önde girdi.

FİNAL PERİYODU

Maçın final periyoduna Bekir Yarangüme'nin üçlüğü ile başlayan Türk Telekom, Emir Preldzic'in sayısına engel olamadı. Demir Kaan'ın üçlüğü ile farkı 2 sayıya (59-61) indiren Fenerbahçe Ülker'e, Türk Telekom da hemen Tutku Açık'ın üçlüğü ile cevap verdi (59-64). Mirsad Türkcan ile skoru 61-64'e taşıyan Fenerbahçe Ülker, Gordon Giricek'in smacı ile skoru 63-64'e getirse de Türk Telekom, Roderick Blakney'in üst üste bulduğu sayılarla bitime 5 dakika kala yeniden 8 sayılık farka ulaştı (63-71).

KRİTİK BİR ÜÇLÜK!

Demir Kaan'ın serbest atışları ile skor üreten sarı lacivertliler, Serkan Erdoğan'ın sayısına engel olamadı ve maçın son 3:34 dakikasına 65-73 Türk Telekom üstünlüğünde girildi. Marcus Green ve Devin Smith ile farkı 4 sayıya kadar indiren Fenerbahçe Ülker (69-73), Oğuz Savaş'ın da basketi ile bitime 1:45 dakika kala skoru 71-73'e taşıdı. Bekir Yarangüme ile çok kritik bir üçlük bulan Türk Telekom, son dakikaya 71-76 önde giren taraf oldu.

SOLUKLARI KESEN DAKİKALAR

Roderick Blakney'nin elinden bitime 40 saniye kala bir kez daha sayı bulan Türk Telekom, skoru 71-78'e taşıdı. Marcus Green'in kritik üçlüğü ile bitime 33 saniye kala skoru 74-78'e taşıyan Fenerbahçe Ülker, yine aynı oyuncunun ikinci üçlüğü ile bitime 19 saniye kala skoru 77-79 yaptı. Son saniyeler içinde, rakibi karşısında taktik faullere başvuran Fenerbahçe Ülker, Serkan Erdoğan'ın serbest atış sayısına engel olamadı.

Son 10 saniyeye 77-80 Türk Telekom üstünlüğünde girilirken, Fenerbahçe Ülker, çok kritik bir hücumdan boş döndü. Erwin Dudley ile 2 serbest atış kullanan ve bunların ikisini de sayıya çeviren Ankara temsilcisi son 6 saniyeye de 77-82 önde giren taraf oldu. Mirsad Türkcan ile sarı lacivertliler bir kez daha sayı bulsa da rakibini 79-83 mağlup eden Türk Telekom Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.

SALON: Ankara Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Fatih Arslanoğlu, Alper Özgök

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Marques Green 21 (3 asist), Mirsad Türkcan 8 (7 ribaund), Rasim Başak 3 (2 ribaund), Gordon Giricek 18 (3 ribaund-1 asist), Damir Mrsic 11 (1 ribaund), Gasper Vidmar 2 (7 ribaund), Oğuz Savaş 12 (3 ribaund), Devin Smith 2 (3 ribaund-3 asist), Serhat Çetin, Emir Preldzic 2 (4 ribaund-5 asist)

TÜRK TELEKOM (83): Roderick Blakney 14 (2 ribaund-3 asist), Serkan Erdoğan 20 (3 ribaund-4 asist), Michael Wright (1 ribaund), Bekir Yarangüme 6 (2 ribaund-3 asist), Tutku Açık 11 (3 ribaund-1 asist), Barış Özcan (1 ribaund), Kennedy Winston 7 (1 asist), Erwin Dudley 9 (13 ribaund), Chris Lang 14 (9 ribaund), Asım Pars 2 (1 ribaund).

1. PERİYOT: 22-242. PERİYOT: 18-213. PERİYOT: 14-124. PERİYOT: 25-26

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Papa Franciscus bu sabah hayatını kaybetti
Vatikan'dan açıklama yapıldı
Harvard Üniversitesi Trump yönetimine dava açtı
Amaç, fonların dondurulmasını engellemek
Trump Papa'nın cenaze törenine katılacak
"Orada olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz"
Van'da 4 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Başkale
Kütahya'da 4.3 büyüklüğünde deprem
Valilik açıklama yaptı
İmralı ziyaretinin ardından ilk açıklama
'Görüşme oldukça verimli geçti'
Husiler geri adım atmadı
ABD uçak gemilerine füze ve İHA'lı saldırı
İslam devletlerinin yapmadığını Rusya yaptı
Putin'den İran ile ortaklık anlaşmasına onay
İsrail, bıraktığı Filistinlileri tekrar gözaltına alacak
Ne anladık biz bu esir takasından!
İsrail katletmeye devam ediyor
Öldürülenlerin sayısı 51 bin 240'a yükseldi
Tehcire hicret diyenlere tepki
Deniz Gezmiş çıkışı
Rusya, Paskalya ateşkesini uzatmadı
Trump'tan 'ateşkes' açıklaması
ABD Yemen’de sivilleri katlediyor
Bir pazar yerinin yakınlarını vurdu
Çin'den ABD'ye sert uyarı
'Karşı tedbirler alacağız'
DEM heyeti İmralı yolunda
Dördüncü görüşme bugün yapılıyor
Papa Franciscus bu sabah hayatını kaybetti
Vatikan'dan açıklama yapıldı
Harvard Üniversitesi Trump yönetimine dava açtı
Amaç, fonların dondurulmasını engellemek
123456789101112131415
Papa Franciscus bu sabah hayatını kaybetti
Vatikan'dan açıklama yapıldı
Harvard Üniversitesi Trump yönetimine dava açtı
Amaç, fonların dondurulmasını engellemek
Trump Papa'nın cenaze törenine katılacak
"Orada olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz"
Van'da 4 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Başkale
Kütahya'da 4.3 büyüklüğünde deprem
Valilik açıklama yaptı
İmralı ziyaretinin ardından ilk açıklama
'Görüşme oldukça verimli geçti'
Husiler geri adım atmadı
ABD uçak gemilerine füze ve İHA'lı saldırı
İslam devletlerinin yapmadığını Rusya yaptı
Putin'den İran ile ortaklık anlaşmasına onay
İsrail, bıraktığı Filistinlileri tekrar gözaltına alacak
Ne anladık biz bu esir takasından!
İsrail katletmeye devam ediyor
Öldürülenlerin sayısı 51 bin 240'a yükseldi
Tehcire hicret diyenlere tepki
Deniz Gezmiş çıkışı
Rusya, Paskalya ateşkesini uzatmadı
Trump'tan 'ateşkes' açıklaması
ABD Yemen’de sivilleri katlediyor
Bir pazar yerinin yakınlarını vurdu
Çin'den ABD'ye sert uyarı
'Karşı tedbirler alacağız'
DEM heyeti İmralı yolunda
Dördüncü görüşme bugün yapılıyor
Papa Franciscus bu sabah hayatını kaybetti
Vatikan'dan açıklama yapıldı
Harvard Üniversitesi Trump yönetimine dava açtı
Amaç, fonların dondurulmasını engellemek
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.