Kış geldi aktarların yüzü güldü
Uzun zamandır aktarlık yapan Nasuh Keskin, şiddetli soğuk ve hava kirliliği sebebiyle oluşan rahatsızlıklara karşı vatandaşların bitkisel ürünlerle önlem aldığını söyledi
06.02.2012 00:00:00
Uzun zamandır aktarlık yapan Nasuh Keskin, şiddetli soğuk ve hava kirliliği sebebiyle oluşan rahatsızlıklara karşı vatandaşların bitkisel ürünlerle önlem aldığını söyledi.
Özellikle ıhlamur ve ada çayının ilgi gördüğünü aktaran Keskin, “Zencefil, havlıcan, tarçın, kuşburnu, zerdeçal, yenibahar, karanfil, ıhlamur, adaçayı, hatmi çiçeği, keçiboynuzu, pekmezi kış aylarında grip ve soğuk algınlığında kullanılabilecek muhtelif gıdalar olarak algılayabiliriz. Kök olan zerdeçal zencefil gibi bitkileri 1-2 taşım kaynatarak ot olan bitkileri de örneğin ekinezya gibi bağışıklığı güçlendirici özelliğe sahip bitkileri ise demlendirerek gün içerisinde 1 bardak tüketilebilir” dedi.
Hava kirliliğine bağlı olarak kış aylarında artış gösteren astım rahatsızlığı için 35 günlük bir kür önerdiklerini ifade eden Nasuh Keskin “5-6 adet olgunlaşmış keçiboynuzunu 2-3 parçaya bölerek yarım litrelik suda 5-6 dakika kaynatalım. Bu karışımdan yarım litre kadar su elde ediyoruz. Bu suyu sabahları kahvaltı arasında bir çay bardağı akşam yemeğinden önce bir çay bardağı olmak üzere 20 gün boyunca devam ediyoruz. 20 günü takip eden 15 gün içerisinde sabahları suyun içerisine 1 çay kaşığı bal ilave ederek, akşamları ise sadece suyu içerek toplamda 35 günlük bir kür uygulamış olacağız” ifadelerini kullandı.
Özellikle ıhlamur ve ada çayının ilgi gördüğünü aktaran Keskin, “Zencefil, havlıcan, tarçın, kuşburnu, zerdeçal, yenibahar, karanfil, ıhlamur, adaçayı, hatmi çiçeği, keçiboynuzu, pekmezi kış aylarında grip ve soğuk algınlığında kullanılabilecek muhtelif gıdalar olarak algılayabiliriz. Kök olan zerdeçal zencefil gibi bitkileri 1-2 taşım kaynatarak ot olan bitkileri de örneğin ekinezya gibi bağışıklığı güçlendirici özelliğe sahip bitkileri ise demlendirerek gün içerisinde 1 bardak tüketilebilir” dedi.
Hava kirliliğine bağlı olarak kış aylarında artış gösteren astım rahatsızlığı için 35 günlük bir kür önerdiklerini ifade eden Nasuh Keskin “5-6 adet olgunlaşmış keçiboynuzunu 2-3 parçaya bölerek yarım litrelik suda 5-6 dakika kaynatalım. Bu karışımdan yarım litre kadar su elde ediyoruz. Bu suyu sabahları kahvaltı arasında bir çay bardağı akşam yemeğinden önce bir çay bardağı olmak üzere 20 gün boyunca devam ediyoruz. 20 günü takip eden 15 gün içerisinde sabahları suyun içerisine 1 çay kaşığı bal ilave ederek, akşamları ise sadece suyu içerek toplamda 35 günlük bir kür uygulamış olacağız” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.





























































































