Uzmanlar, dondurmanın yazın tüketilmesi sırasında dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Kars'ın Selim İlçesi Sağlık Merkezi'nden Dr. Osman Ergün, doğal dondurmanın kalsiyum açısından zengin, besleyici değeri yüksek ve kan şekerini düzenleyici etkisi bulunduğunu söyledi. Dr. Ergün, "Dondurma bağışıklık sistemine destek verir. Pastörize dondurma yenilmelidir. Bunun dışında ilkel şartlarda hazırlanan dondurmalar tüketilmemelidir. Bu tür dondurmalarda mikro organizmalar bulunabilir. Bu nedenle fabrikada hijyenik şartlarda üretilmiş dondurmaların tüketilmesini öneriyoruz" dedi. Dondurmanın özellikle şişman bayanlarda kilo problemi oluşturabileceğini anlatan Dr. Ergün, "Şişman bayanlar dondurma tüketmemelidir; çünkü kalorisi çok yüksektir. Çocuklar tüketebilir, kalori ihtiyacını karşılar" diye konuştu. Dr. Ergün, dondurmanın aslında bilinenin aksine kışın tüketilmesi gerektiğini hatırlatarak, "Yaz aylarında dondurma tüketilirken dikkat edilmelidir. Kışın yenilse sağlığı bozucu etki göstermez, boğamızı şişirmez. Çünkü kışın vücuttaki rezolasyon yaza göre daha iyidir" şeklinde konuştu.