Nemli havanın solunum zorluğu meydana getiren faktörlerden biri olduğuna dikkati çeken uzmanlar; kalp hastalarının böyle durumlarda daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirtiyor.
Kardiyoloji Uzmanları, çevresel ve genetik faktörlerle alınan gıdalardan kaynaklı olarak ortaya çıkan kalp hastalıklarının, Karadeniz yöresinde de son derece yaygın olduğunu belirtti. Kalp hastalarının doktorların tavsiyelerine uyarak alacakları bazı önlemlerin daha sağlıklı yaşamalarını ve ölüm oranlarının azalmasını sağlayacağını vurgulayan uzmanlar, "Aslında çok basit önlemler alınarak son derece önemli bir hastalık olan kalp hastalıkları önlenebilmektedir. Öncelikle tuzun kısıtlanması, sebze ve meyve tüketiminin artırılması gerekmektedir. Beyaz et tüketimine ağırlık verilmeli, kırmızı et yendiği takdirde ise çok az ve yağsız olmasına dikkat edilmelidir" dedi.Mutlaka diyet yapılması, egzersize önem verilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, "Hareketsiz yaşamdan uzak durulmalı, haftada en az 4-5 gün yarım saatten az olmamak kaydıyla yürüyüş yapılmalıdır. Yürüyüşler sabahın çok erken saatlerinde değil sıcaklığın yoğunluğunu kaybettiği akşam saatlerinde olmalıdır. Sigara kesinlikle kullanılmamalı ve pasif içicilikten uzak durulmalıdır" diye konuştu. Sıcak ve nemli havanın solunum zorluğu yaratan faktörlerden biri olduğuna dikkati çeken Kuru, şunları kaydetti: "Bu nedenle kalp hastalarının böyle durumlarda daha da dikkat etmesi gerekmektedir. Kalp hastalarının solunum zorluğu çekmesi kalbin işgücünün artması ve kalbi fazla yorması anlamına geliyor. Böylece hastaların risk oranı daha fazla artmaktadır. Aşırı nemli olan Karadeniz yöresinde kalp hastaları sıcaktan korunmaya daha çok dikkat etmeliler. Ülke genelinde olduğu gibi yörede de artan sıcaklardan korunma konusunda özellikle kalp hastaları son derece önemsemelidir. Bu kişilerin sıcak saatlerde dışarı çıkmamaları, ağır işlerde çalışmamaları gerekmektedir."
Kardiyoloji Uzmanları, çevresel ve genetik faktörlerle alınan gıdalardan kaynaklı olarak ortaya çıkan kalp hastalıklarının, Karadeniz yöresinde de son derece yaygın olduğunu belirtti. Kalp hastalarının doktorların tavsiyelerine uyarak alacakları bazı önlemlerin daha sağlıklı yaşamalarını ve ölüm oranlarının azalmasını sağlayacağını vurgulayan uzmanlar, "Aslında çok basit önlemler alınarak son derece önemli bir hastalık olan kalp hastalıkları önlenebilmektedir. Öncelikle tuzun kısıtlanması, sebze ve meyve tüketiminin artırılması gerekmektedir. Beyaz et tüketimine ağırlık verilmeli, kırmızı et yendiği takdirde ise çok az ve yağsız olmasına dikkat edilmelidir" dedi.Mutlaka diyet yapılması, egzersize önem verilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, "Hareketsiz yaşamdan uzak durulmalı, haftada en az 4-5 gün yarım saatten az olmamak kaydıyla yürüyüş yapılmalıdır. Yürüyüşler sabahın çok erken saatlerinde değil sıcaklığın yoğunluğunu kaybettiği akşam saatlerinde olmalıdır. Sigara kesinlikle kullanılmamalı ve pasif içicilikten uzak durulmalıdır" diye konuştu. Sıcak ve nemli havanın solunum zorluğu yaratan faktörlerden biri olduğuna dikkati çeken Kuru, şunları kaydetti: "Bu nedenle kalp hastalarının böyle durumlarda daha da dikkat etmesi gerekmektedir. Kalp hastalarının solunum zorluğu çekmesi kalbin işgücünün artması ve kalbi fazla yorması anlamına geliyor. Böylece hastaların risk oranı daha fazla artmaktadır. Aşırı nemli olan Karadeniz yöresinde kalp hastaları sıcaktan korunmaya daha çok dikkat etmeliler. Ülke genelinde olduğu gibi yörede de artan sıcaklardan korunma konusunda özellikle kalp hastaları son derece önemsemelidir. Bu kişilerin sıcak saatlerde dışarı çıkmamaları, ağır işlerde çalışmamaları gerekmektedir."