İstanbul'un en iddialı İtalyan restoranı
Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un İtalyan mutfağının özgün tatlarını sunan prestijli restoranı Bellini, yenilenen menüsünde İtalya'nın lezzetlerini ve geleneklerini en leziz haliyle sunarak misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
28.07.2024 21:16:00
NEVZAT YILDIRIM
NEVZAT YILDIRIM
Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un İtalyan mutfağının özgün tatlarını sunan prestijli restoranı Bellini, yenilenen menüsünde İtalya'nın lezzetlerini ve geleneklerini en leziz haliyle sunarak misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Yenilenen menü, Bellini'nin deneyimli danışman şefi Giovanni Vaccaro'nun imzasını taşıyor. Bellini, Çırağan Sarayı'nın tarihi atmosferinde, birinci katta konuklarını ağırlıyor. İstanbul'un zengin tarihine ışık tutan restoran, Sicilyalı şef Giovanni Vaccaro'nun ustalığıyla, İtalyan mutfağının geleneksel lezzetlerini modern dokunuşlarla bir araya getiriyor.
Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un en sevilen restoranlarından Bellini'nin yenilenen menüsündeki tüm reçeteler, 20 yılı aşkın deneyime sahip Sicilyalı Şef Giovanni Vaccaro'nun danışmanlığında hazırlanıyor. Taptaze ve günlük olarak alınan malzemelerle hazırlanan menüden öne çıkan lezzetler arasında Dana Carpaccio, Tuna Buttuta, Ricotta Peynirli Kabak Çiçeği, Tempura gibi başlangıçlar dikkat çekiyor. "Guazzetto" Çorbası, Keçi Peynirli Raviolini, Sebzeli Siyah Tortelloni, fesleğen pesto sosu ile Chitarra Spagetti, sebzeler, gevrek safranlı pilav ve balık sosu ile Karadeniz Levreği, parmesan kabuğu, patates ve ızgara sebzeler ile Dövülmüş Dana Eti de restoranın önde gelen ana yemek lezzetleri arasında yer alıyor. Tatlı olarak menüde klasik Tiramisu ve Sicilya usulü Cassata gibi tatlılar var.