İBB'den engellilere başkan sözü
İBB, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Başakşehir Kayabaşı’nda, Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi’ni (ÖZGEM) hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Engelli bireylerin sıkıntılarını, dertlerini ve çözümlerini sadece bugün değil, yıl boyu, her masada dert edinen ve çözüm üreten bir kurum olacağız” dedi.
03.12.2020 17:08:00





YENİ MESAJ / DETAY HABER
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, inşaatı tamamlanan Başakşehir Kayabaşı'ndaki Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi'nin (ÖZGEM), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirilen açılış törenine katıldı. Arslan'ın ardından konuşan İmamoğlu, kimliği yönünden çok değerli bir tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. "Yapı yetmiyor; yapının içeriği çok kıymetli" diyen İmamoğlu, engelli bireyler ve ailelerine yönelik çağdaş dünyanın gereksinimlerine uygun alan yaratmayı amaçladıklarını vurguladı. Merkezin tüm içeriğiyle faaliyete geçmesinin kendilerini çok mutlu edeceğini kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi: "Özel gereksinimi olan çocuklarına ve vatandaşlarına o toplumun sağladığı imkanlar, o toplumun çağdaşlığına işarettir diye düşünüyorum. Bu manada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde burayı açıyoruz. İBB olarak; her anımızda, her işimizde, yaptığımız her çalışmada, bütçeden, sahadaki bir yol inşasına ya da bir yapının organize edilmesinden toplumun faydalanacağı bir imkanın servis edilmesine varıncaya kadar, orada bu kesimleri hiçbir zaman ıskalamamalıyız. Engelli bireyler, dezavantajlı gruplar, kadınlar, çocuklar: tümüyle bu bütçeyi yaparken, 'Acaba biz bunu ıskaladık mı' diye dönüp sorgulamamız gereken unsurlardan birisi. Hatta belki de en öndeki grupların başında geliyor engelli vatandaşlarımız, bireylerimiz ve özel gereksinimi olan çocuklarımız."
İmkânlar seferber edilecek
Başta otizmli gruplar olmak üzere özel gereksinime, gelişime muhtaç bireylerin, çocukların, ilgilendiğinde ne kadar gelişim gösterdiklerini gözlemlemiş bir kişi olduğunu belirten İmamoğlu, "Bizim bu bireyleri, bunca sayıya sahip bu kitleyi, asla ve asla ihmal etmememiz gerekir. Bir veri var ki; özellikle otizmli bireylere, çok ilgi gösterildiğinde -yanılmıyorsam ABD'de- yüzde 85 oranında hayata katılabilmelerini sağlayan, sürdürülebilir bir eğitim verildiğini görüyoruz. Ne yazık ki bu oranda biz, çok ama çok gerideyiz. Yapacak çok işimiz var" ifadelerini kullandı. 16 bin metrekare alan üzerine kurulu merkezde hem nitelik hem nicelik açısından sıkı bir faaliyet sürecini görmek istediklerinin altını çizen İmamoğlu, "Bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. 'Şusu eksik, bu verilmedi, şu sağlanmadı' gibi bahaneleri asla bu tesislerde istemiyoruz" dedi.
Kreşlere önem veriyoruz
Yönetim dönemlerini özel simgelerinin birinin de "Yuvamız İstanbul" kreşleri olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "Çok önemsiyoruz. '150 mahallede 150 kreş' deyince duyduğum heyecanı, yönetici arkadaşlarıma şöyle anlatıyorum: Düşünsenize; ortalama 100 öğrencili kreşler açıyoruz. 15 bin çocuğumuzu bir arada. Bu sayıya ulaştığımızda, bir anda 15 bin çocuğa hizmet ediyorsunuz. Bu çocuklarla birlikte, hep beraber bir etkinliğin hayalini kurun bakalım. Ne kadar zor olsa da hayali bile muhteşem" ifadelerini kullandı. "Engelli bireylerin sıkıntılarını, dertlerini ve çözümlerini sadece bugün değil, yıl boyu, her masada dert edinen ve çözüm üreten bir kurum olacağız" diyen İmamoğlu, "Bundan asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. Merkezin tüm katlarını ve birimlerini gezen İmamoğlu, engelli bir vatandaşın, tesisin zeminiyle ilgili eleştirisini dinledi. İmamoğlu, yardımcılarına eleştirinin dikkate alınması ve gerekli değişikliklerin yapılması talimatını verdi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.