logo
11 HAZİRAN 2024

Hosting seçiminde önemli püf noktalar. En iyi hosting fiyatları.

Barındırma hizmeti olarak ifade edilen hosting hizmeti, web sitesi hazırlanırken site içerisindeki tüm dosyaların kullanıma hazır halde saklandığı sunucudur.

30.05.2022 21:04:00
Hosting seçiminde önemli püf noktalar. En iyi hosting fiyatları.
Hosting seçiminde önemli püf noktalar. En iyi hosting fiyatları.
Barındırma hizmeti olarak ifade edilen hosting hizmeti, web sitesi hazırlanırken site içerisindeki tüm dosyaların kullanıma hazır halde saklandığı sunucudur. Web sitesinin arka yüzü olarak tanımlanabilir. Web sitesinde istikrarlı bir başarı kazanmak için doğru hosting seçimi yapmak önemlidir. Etkili bir hosting seçimi, güvenliğinin yanı sıra performansını da etkiler. Hatalı seçimler güvenlik ihlali ya da düşük yükleme performansı ile karşılaşmak anlamına gelir. Çevrimiçi platformlarda başarıyı yakalamak için Natro'nun sunduğu farklı paketlerden yararlanabilirsiniz.

    • Aldığınız barındırma hizmetinde çalışma süresinin maksimum düzeyde olmasına özen gösterebilirsiniz. Böylece web sitenizi ziyaret edenler diledikleri zaman siteye hızlı erişim sağlayabilir.

    • Sistemin kesintisiz güç kaynağı ile çalışması güvenliği ve çalışma kalitesini artırır.

    • Olası sorunlarda hosting sağlayıcınızın nasıl bir danışmanlık sağladığını bilmek yararlı olur. Verilen teknik destek sorunun hızlı çözümünü sağlarken web sitesi hızlı bir biçimde yeniden ziyaretçilerin erişimine açılır.

    • Verilerinizi yedeklemeye özen gösterebilirsiniz. Verilerinizi farklı bir yerde yedeklenmesi web sitesinin zarar görmesi durumunda siteyi yeniden yüklemeye olanak tanır.

    • Yerel bir ziyaretçi kitleri için hazırlanan web sitesi için yerel sunuculardan yararlanabilirsiniz. Fakat daha global ve profesyonel web sitesi kurmayı hayal ediyorsanız, çalıştığınız firmanın sunucularının nereye dayandığını araştırabilirsiniz. Sunucular büyük merkezlere dayanıyorsa ziyaretçileriniz sitede aradıklarına hızlı biçimde ulaşabilecektir.

Hosting Seçenekleri Nelerdir?

Web sitelerini dijital dünyaya taşıyacak pek çok hosting seçeneği mevcut. Doğru seçeneği bulmak için ihtiyaçları doğru belirlemek faydalı olabilir. Barındırma hizmetleri web siteleri için depolama hizmeti verirken farklılaşma; depo kapasitesi, teknik bilgiye duyulan ihtiyaç, sunucu hızı ve kontrol sisteminde ortaya çıkar. Giriş düzeyinde bir web sitesi kurmak için paylaşımlı hosting seçenekleri tercih edilebilir. Maliyeti düşük olduğundan başlangıç aşamasında kullanılabilir. Natro, deneyimli ekibi sayesinde 10 adet e-mail desteği, 1024 MB RAM ve 1 Core CPU ile başlangıç düzeyinde hosting arayışında olanlar için birçok seçeneğe sahiptir. Bu nedenle de ihtiyacına uygun en iyi hosting satın al ve yüksek performanslı web sitelerine ulaş.

Ekstra bir kontrole sahip olmayan özel bir sunucuya ihtiyaç duyulması halinde VPS barındırma hizmetleri devreye girer. Her bir web sitesi kendine özgü bir sunucudan beslendiği için VPS barındırma, daha fazla depolama kapasitesiyle hizmet verir. Böylece web sitesinin performansı pozitif yönde etkilenir. Web sitesi kurulumunda ve yönetiminde gerekli teknik donanıma sahip değilseniz fakat paylaşımlı sunuculardan da yararlanmak ihtiyacınıza cevap vermiyorsa, VPS hosting seçeneklerini değerlendirmeye alabilirsiniz.



Web Hosting

Web sitesi hosting hizmetlerini değerlendirdiğinizde pek çok seçeneğin var olduğunu görebilirsiniz. İhtiyaçlar dahilinde uygun bir planlama yapılarak en uygun seçenekten yararlanabilirsiniz. Web Expert, Web Pro, Sınırsız Pro ve Sınırsız Xtreme gibi web barındırma alternatifleriyle Natro, farklı gruplara hitap eder.

Hızla büyüme eğiliminde olan ve zaman içerisinde kapasitesi artırılarak ölçeklendirilebilen bir web sitesi için bulut barındırmadan yararlanabilirsiniz. Teknik bilginiz yoksa ve işin uzmanlarından hizmet almak isterseniz yönetilen hosting seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Web barındırma hizmetlerinden maksimum verim sağlayabilmek için çeşitli noktalara dikkat etmek gerekir.

    • Web sitesindeki trafiğin yoğun olması halinde dahi yükleme hızının düşmemesi gerekir. Yükleme hızı yüksek olduğunda ziyaretçiler web sitesinde daha uzun kalır.

    • Bloggerlar, ulusal ya da uluslararası düzeyde hizmet verenler için farklı sunucular kullanılabilir.

    • Web hosting seçiminde işletmelerin özel ihtiyaçlarının dikkate alınması gerekir.

    • Sistemdeki tüm bilgileri şifrelemek ve şifreleri güvence altına almak için global düzeyde bir güvenlik sistemi kullanımına ihtiyaç duyulur. Ek güvenlik seçenekleri ziyaretçilerin kendini daha çok güvende hissetmesini sağlar.

Wordpress Hosting

Wordpress hosting hizmeti, genel anlamda Wordpress destekli web sitelerini çalıştırmak için kullanılır. Wordpress için tasarlanan ana sunucuyu kullanarak site için hazırlanan özel tasarımlardan yararlanabilirsiniz. Wordpress barındırma hizmetleri, tercih ettiğiniz seçeneğe bağlı olarak değişebilir. Fakat genel anlamda otomatik biçimde yapılan yazılım güncellemelerinden ve hızlı yükleme gibi hizmetler verilir. Ayrıca Wordpress alanında uzmanlığı olan ekip tarafından ihtiyaç duyduğunuzda hızlı bir biçimde destek alabilirsiniz.

    • Wordpress kullanarak web sitesi kurarken işini ne kadarlık bölümünün uzmanlar tarafından yapılacağını belirlemek gerekir.

    • Paylaşılan ve yönetilen olmak üzere iki farklı Wordpress hizmetinden yararlanabilirsiniz.

E-Ticaret Hosting

Hizmet ya da ürün satan şirketler e-ticaret hosting hizmetlerinden yararlanır. Satış yapmak amacıyla kurulan web sitelerinde satış işlemlerini onaylamak, üyelik oluşturmak ve ödeme almak gibi özellikler öne çıkar. Kredi kartı ödemelerinde problem yaşamamak ve ziyaretçilere güven vermek adına güçlü bir şifreleme ve güvenlik sistemini kullanmak önem taşır. Hedef kitlesine güvenilir bir hizmet sunmak için, pek çok şirket e-ticaret tabanlı hosting sağlayıcılardan yararlanmayı tercih eder.

E-ticaret hizmeti veren web siteleri için de farklı barındırma hizmetlerinin var olduğunu ifade etmek gerekir. Paylaşılan e-ticaret, bulut tabanlı e-ticaret, VPS destekli e-ticaret hostingleri arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Web sitesi için özel hazırlanan ve tek sunucudan yararlanılarak kullanılan özel hostingler de vardır.



Mail Hosting

Mail hosting ya da mail barındırma hizmeti elektronik postaları çalıştırmaya yarayan bir sunucudur. E-posta hizmetinde yaşanan trafiğe göre büyük ya da orta ölçekli barındırma hizmetleri almak mümkün olur. Profesyonel düzeydeki işletmeler ve eğitim kurumları da kendi alan adları doğrultusunda mail barındırmadan yararlanabilir. Web postaya kıyasla mail hosting daha geniş çözüm önerileri getirir. Mail trafiğini yönetmek, filtreleme yapmak gibi imkanlarıyla mail hosting güvenilir ve verimli bir hizmet almanın kolay yoludur. Profesyonel bir e-posta barındırmadan yararlanarak e-postalarınızı ve e-postanızla ilişkili olan tüm önemli dosyalarınızı yönetir hatta depolayabilirsiniz.

Hosting Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Hosting fiyatları, almak istediğiniz hizmetin genişliği ya da satın aldığınız paketin sağladığı imkanlara göre çeşitlilik gösterebilir. Örneğin; ilk kez bir web sitesi kuruyorsanız ve bütçeniz sınırlıysa paylaşımlı bir web hosting hizmetinden yararlanmak isteyebilirsiniz. Fakat geniş ölçekli ve uluslararası düzeyde hizmet veren bir şirket için depolama alanı fazla olan hosting hizmetlerini değerlendirmek gerekir. Geniş depolama alanına ve işletim sistemine sahip bir barındırma hizmeti için, paylaşımlı barındırmaya nazaran daha çok bütçe ayırmanız gerekir.

E-ticaret hizmeti veren şirketler ise güvenliği üst düzeyde tutmayı amaçlar. Dijital ortamda satış yapan e-ticaret siteleri genellikle özel sunuculardan ve barındırma hizmetlerinden yararlanmayı tercih eder. Özel barındırma hizmetleri almak ise hosting fiyatının nispeten artması demektir. Hosting fiyatları tamamen kişilerin almak istedikleri hizmet kapasitesine bağlı olarak değişir.



En Hızlı ve Ucuz Hosting Hizmeti için: Natro

Natro geniş hizmet alanı sayesinde ihtiyaçlarınıza maksimum düzeyde hizmet verir. Windows ve Linux destekli hizmet paketlerinde yüksek düzeyde ölçeklendirme yapabilmek için Litespeed'den yararlanır. Ziyaretçi trafiği fazla olan web siteleri için Litespeed avantaj sağlar. Natro tarafından size sunulan hosting seçeneklerinden birini değerlendirdiğinizde alan adı hizmeti için ekstra bir ödeme yapmak durumunda kalmazsınız. Alan adı hizmetinden paketle birlikte ücretsiz yararlanma imkânınız bulunur. Siz de maksimum performansa sahip bir web sitesi kurarak ziyaretçilerinize doyumsuz bir hizmet sağlayabilirsiniz. Natro'nun sunduğu seçenekleri detaylı inceleyerek ihtiyacınıza cevap veren ucuz hosting alternatiflerinden hemen yararlanabilirsiniz. Dilediğiniz zaman destek hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Donanımlı teknik ekibiyle kullanıcıya her zaman destek veren Natro'dan yardım alabilirsiniz.

Reklamdır.
Blinken, İsrail'in muhalif liderleriyle görüştü
Liderler 'maksimum baskı' istiyor
İsrail öldürmeye devam ediyor
BMGK'da ateşkes kararı çıkmıştı
Havalimanları 5 ayda 82 milyon yolcuya hizmet verdi
Uçak trafiği yüzde 8.4 arttı
Sinop'ta feci kaza
2'si doktor 4 kişi öldü
Vatandaş gıdaya para ayıramıyor
En fazla pay kiraya gidiyor
Tekstil atölyesinde facia
11 yaşındaki çocuk işçi can verdi
Kokoreçte müthiş iddia
İthal bağırsak yerli diye satılıyor
Yerli de değil, milli de!
İthal ettiği paslanmazı inceltiyor!
Denemekte fayda var
YKS'nin en ilginç sorusu
BMGK'dan bir ilk
Gazze için ateşkes kararı
Ünlü müteahhitten çarpıcı açıklamalar...
'İnşatta maliyet işini ben de anlamıyorum'
Kuralları ihlalde ustalar!
'Dışardaki menü fiyatlarıyla içerdekilerini karşılaştırın'
Patır patır dökülecekler
Onaracak usta yetişmiyor
İsrail sözcüsü gibi!
'Ateşkes istiyorsanız Hamas'a baskı yapın'
Hafta boyunca yanacağız
Bazı illerde 40 dereceyi geçecek
Blinken, İsrail'in muhalif liderleriyle görüştü
Liderler 'maksimum baskı' istiyor
İsrail öldürmeye devam ediyor
BMGK'da ateşkes kararı çıkmıştı
Havalimanları 5 ayda 82 milyon yolcuya hizmet verdi
Uçak trafiği yüzde 8.4 arttı
Sinop'ta feci kaza
2'si doktor 4 kişi öldü
Vatandaş gıdaya para ayıramıyor
En fazla pay kiraya gidiyor
Tekstil atölyesinde facia
11 yaşındaki çocuk işçi can verdi
Kokoreçte müthiş iddia
İthal bağırsak yerli diye satılıyor
Yerli de değil, milli de!
İthal ettiği paslanmazı inceltiyor!
Denemekte fayda var
YKS'nin en ilginç sorusu
BMGK'dan bir ilk
Gazze için ateşkes kararı
Ünlü müteahhitten çarpıcı açıklamalar...
'İnşatta maliyet işini ben de anlamıyorum'
Kuralları ihlalde ustalar!
'Dışardaki menü fiyatlarıyla içerdekilerini karşılaştırın'
Patır patır dökülecekler
Onaracak usta yetişmiyor
İsrail sözcüsü gibi!
'Ateşkes istiyorsanız Hamas'a baskı yapın'
Hafta boyunca yanacağız
Bazı illerde 40 dereceyi geçecek
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.