Hoca'nın gölü su tutuyor
Kuraklık ve bilinçsizce kuyuların açılmasıyla son yıllarda adeta yok olmak üzere olan Akşehir Gölü, yöredeki Akşehir Kirazı adıyla bilinen aromalı kirazında lezzetini veren doğal etkenlerin başında geliyor
09.05.2012 00:00:00
Kuraklık ve bilinçsizce kuyuların açılmasıyla son yıllarda adeta yok olmak üzere olan Akşehir Gölü, yöredeki Akşehir Kirazı adıyla bilinen aromalı kirazında lezzetini veren doğal etkenlerin başında geliyor. 1990'lı yılların başında 350 kilometrekare alana sahip olan ancak kuraklık ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle şu anda 70 kilometrekarelik bir alana düşen Akşehir Gölü'nü kurtarmak amacıyla Akşehir-Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planı adı altında çalışmalar başlatılmıştı. Son 3 yılda bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlarla su tutmaya başlayan Akşehir Gölü, karların erimesiyle ve derelerden gelen sularla su seviyesini arttırdı.
Yetkililer, “Akşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkileri ile birlikte gölde incelemelerde bulunduk. Göldeki su kapasitesinde geçmiş yıllara oranla bir artış var. Nisan ayında beklediğimiz yağış olmadı ama Mayıs ve haziran aylarında olacak yağışlarla gölün biraz daha iyi konuma geleceğini ümit ediyorum. Yapılan projeler eğer hayata geçirilebilirse göl gerçekten eski güzelliğine kavuşacak hale gelecek. Kayıkla ilerlediğimiz alanda kamışları geçince göl adeta bir denizi andırıyor. İnşallah daha iyi konuma gelir” dedi. (İHA)
Yetkililer, “Akşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkileri ile birlikte gölde incelemelerde bulunduk. Göldeki su kapasitesinde geçmiş yıllara oranla bir artış var. Nisan ayında beklediğimiz yağış olmadı ama Mayıs ve haziran aylarında olacak yağışlarla gölün biraz daha iyi konuma geleceğini ümit ediyorum. Yapılan projeler eğer hayata geçirilebilirse göl gerçekten eski güzelliğine kavuşacak hale gelecek. Kayıkla ilerlediğimiz alanda kamışları geçince göl adeta bir denizi andırıyor. İnşallah daha iyi konuma gelir” dedi. (İHA)
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.