logo
22 NİSAN 2025

Haydar Baş'a destek seli

Damadını asker ocağına teslim ettikten sonra dönüş yolunda bir komplunun hedefi olan Prof. Dr. Haydar Baş'ı seven milyonlarca vatandaş, sosyal medya üzerinden çığ gibi büyüyen bir sevgi seli başlattı. 7'den 70'e her kesimden yağan destek mesajlarındaki ortak ses, 'komlocular mutlaka bulunmalı, adalet yerini bulmadı' oldu

15.01.2019 00:00:00
Haydar Baş'a destek seli
Haydar Baş'a destek seli
YENİ MESAJ/İSTANBUL

Ömrü boyunca yaptığı çalışmalarıyla milletimiz nezdinde haklı bir saygınlık kazanmış olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ı hedef alan komplo, tüm yurtta infial uyandırdı.

Her kesimden on binlerce vatandaş, Prof. Dr. Baş'a yapılan saldırıya sert tepki göstererek, sorumluların bir an önce bulunup, adalete hesap vermelerini istedi. Prof. Dr. Haydar Baş'a yapılan menfur saldırıya tepki gösteren basın camiasından onlarca isimlerden biri de ünlü gazeteci Nurcan Sabur'du.

Mesajında Sabur, "Haydar Baş Bey'e yapılan komplonun aydınlatılması Atatürk sevdalılarını sevindirip rahatlatacaktır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında Susurluk'ta Haydar Baş'a kurulan komploya tepki gösteren Sabur, "Asılsız ihbar sonucu, Atatürk sevdalısı Haydar Baş Bey'e yapılan hukuk dışı bu uygulamayı kınıyorum. Bu komplonun özrü ve telafisi bütün Atatürk sevdalılarını sevindirip rahatlatacaktır" ifadelerini kullandı.

Haydar Baş niçin hedef seçildi?

Toplumun istisnasız tüm kesimlerinin gönlünde taht kurmuş olan Prof. Dr. Haydar Baş'a Türk silahlı Kuvvetleri mensuplarından da destek mesajları geldi.

Emekli Kurmay Albay Aziz Ergen de gönderdiği bir mesajla Prof. Dr. Haydar Baş'a kurulan komploya tepki gösterdi.

Prof. Dr. Baş gibi bilim ve siyaset adamlarına Türkiye'nin ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Aziz Ergen, son dönemde Hoş Geldin Atatürk ve Ehli Beyt Külliyeti gibi eserlerle gündeme gelen Prof. Dr. Haydar Baş'ı bu eserleri yüzünden hedef alındığına vurgu yaptı.

Emekli Kurmak Albay Aziz Ergen şunları kaydetti: "Değerli Haydar Baş Hocamızın eserleri kendisini bu süreçte hedef haline getirmiştir. Böyle bir bilim ve siyaset adamına ülkemizin ihtiyacı büyüktür. Mutlaka çok iyi korunmalıdır. Neslinin çok önemli bir fikir insanıdır. Devletin Sayın Hocamıza yakın ve ikametgâh koruması tahsis etmesi gerekir. Çok geçmiş olsun. Bütün kalbimizle Sayın Hocamız ile birlikteyiz. Değerli hocamıza sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz."

Haydar Baş'a destek seli

7 Ocak'ta yaşanan menfur hadiseden sonra Türkiye ve dünya genelinden yağmur gibi Prof. Dr. Haydar Baş'a destek mesajları gelemeye devam ediyor. Bu mesajlardan bazıları şöyle:

"Bugün Haydar Baş'a yapılan bu saygısızlık yarın diğer muhalefet liderlerine de yapılacaktır. Kabul edilemez bir gözdağı verme biçimi."

"Alacak verecek davasının ağır ceza davasına dönüştürüldüğü ve alacaklının yargılandığı başka ülke yoktur. Adliyede Haydar Baş'a komplo…"

"Balıkesir'de organize edilen menfur saldırı bir suikast girişimi. Siyaset, failleri bulmak zorunda…"

"Bir insan düşünün ki Mustafa Kemal'e öz babası gibi sahip çıksın, insanlara, aynı Mustafa Kemal gibi, gerçek dinini ve Ehl-i Beyt'i anlatsın. Hepsinin yanında bir de dünyada kabul görmüş bir ekonomik sistem ortaya koysun. Vatan hainlerinin Haydar Baş'a komplo kurması normal tabi…

"Hukuksuz saldırılara bile hukuk ile cevap veren Haydar Baş'a bakın devlet adamlığı ve nezaket öğrenin."

"Haydar Baş'ın üzerine neden geliyorlar biliyor musunuz? Atatürk'ü anlattığı için, yeraltı kaynaklarımızı yağmalayanları ifşa ettiği için, etnik köken ve mezhep kardeşliğini tekrar tesis ettiği için, devlet benim, millet, asker, polis benim dediği için."

"Hayatı boyunca hukukun bir santim dışına çıkmamış olan ve "Ben suç işlemeyi bilmem" diyen Haydar Baş'a komployu herkes kınamalıdır."

"Atatürk'e yöneltilen iftiralara belgelerle cevap veren, bize gerçek Atatürk'ü anlatan tek liderdir Prof. Dr. Haydar Baş. Haydar Baş doğruları söyleyip insanları ayıktırdığı için mi bu komplo?"

"Neden Haydar Baş'a komplo kuruyorlar? Çünkü 1- Milli Ekonomi Modeli ile sömürüye son verdi. 2- Siyasal İslam'a karşı tevhidin merkezi Ehl-i Beyt inancını ortaya çıkardı. 3- Hoş Geldin Atatürk ile "dinsiz Atatürk" iftiralarını yıktı."

"En çok birlik beraberlik mesajı veren Lidere yapılmış bu hakareti asla kabul etmiyoruz. Adalet tecelli etmelidir."

"Dinlerarası diyalog tehlikesine karşı göğsünü gerip aziz milletimizi uyaran Haydar Baş'a komplo... Bu hain saldırının arkasındaki güçler derhal aydınlatılmalı."

"Haydar Baş'a komplo kuranlar dün olduğu bugün de hukukun önünde hesap verecekler. Ülkemizin birlik beraberliği için yıllardır mücadele eden Sayın Baş'a yapılan uygulama Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı'nca araştırılıp olay gerçekleriyle aydınlatılmalıdır."

"Atatürk vatandır, Atatürk bayraktır, Atatürk tam bağımsızlıktır, Atatürk birleştirici harçtır diyen Prof. Dr. Haydar Baş'a komplo kuranları şiddetle kınıyorum. Hukuk önünde hesap verecekler."

"Yapılan hakaret hem Haydar Baş'ın şahsına hem de Türk milletine yapılmıştır. En kısa sürede failleri ortaya çıkarılıp yargılanmalı."

"Haydar Baş'a komplo FETÖ zihniyetinin bir ürünüdür. Bu komplo, hayatında devlet-millet birliğini savunan, asker-millet kaynaşmasını şiar edinen bir insana zarar değil güç verir."

"Hukuk Devleti'nde komplo olmaz. Hukuk Devleti buna müsaade etmez. Haydar Baş'a komplo oluyorsa ortada ya hukuk yoktur ya da Devlet…"



Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İmralı ziyaretinin ardından ilk açıklama
'Görüşme oldukça verimli geçti'
Husiler geri adım atmadı
ABD uçak gemilerine füze ve İHA'lı saldırı
İslam devletlerinin yapmadığını Rusya yaptı
Putin'den İran ile ortaklık anlaşmasına onay
İsrail, bıraktığı Filistinlileri tekrar gözaltına alacak
Ne anladık biz bu esir takasından!
İsrail katletmeye devam ediyor
Öldürülenlerin sayısı 51 bin 240'a yükseldi
Tehcire hicret diyenlere tepki
Deniz Gezmiş çıkışı
Rusya, Paskalya ateşkesini uzatmadı
Trump'tan 'ateşkes' açıklaması
ABD Yemen’de sivilleri katlediyor
Bir pazar yerinin yakınlarını vurdu
Çin'den ABD'ye sert uyarı
'Karşı tedbirler alacağız'
DEM heyeti İmralı yolunda
Dördüncü görüşme bugün yapılıyor
Papa Franciscus bu sabah hayatını kaybetti
Vatikan'dan açıklama yapıldı
ABD'den büyük hata!
O ülkeye kara harekatına hazırlanıyor
Mehmet Şimşek ABD yolcusu
Reyting kuruluşlarıyla görüşecek
Cevdet Yılmaz'dan ekonomi mesajları
'Temel önceliğimiz enflasyonu düşürmek'
Ürünlerinde domuz derisi tespit edildi
Ayakkabı devine rekor ceza
İmralı ziyaretinin ardından ilk açıklama
'Görüşme oldukça verimli geçti'
Husiler geri adım atmadı
ABD uçak gemilerine füze ve İHA'lı saldırı
İslam devletlerinin yapmadığını Rusya yaptı
Putin'den İran ile ortaklık anlaşmasına onay
İsrail, bıraktığı Filistinlileri tekrar gözaltına alacak
Ne anladık biz bu esir takasından!
İsrail katletmeye devam ediyor
Öldürülenlerin sayısı 51 bin 240'a yükseldi
Tehcire hicret diyenlere tepki
Deniz Gezmiş çıkışı
Rusya, Paskalya ateşkesini uzatmadı
Trump'tan 'ateşkes' açıklaması
ABD Yemen’de sivilleri katlediyor
Bir pazar yerinin yakınlarını vurdu
Çin'den ABD'ye sert uyarı
'Karşı tedbirler alacağız'
DEM heyeti İmralı yolunda
Dördüncü görüşme bugün yapılıyor
Papa Franciscus bu sabah hayatını kaybetti
Vatikan'dan açıklama yapıldı
ABD'den büyük hata!
O ülkeye kara harekatına hazırlanıyor
Mehmet Şimşek ABD yolcusu
Reyting kuruluşlarıyla görüşecek
Cevdet Yılmaz'dan ekonomi mesajları
'Temel önceliğimiz enflasyonu düşürmek'
Ürünlerinde domuz derisi tespit edildi
Ayakkabı devine rekor ceza
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.