logo
18 ARALIK 2025


Hasan Aydın: 'İslam'ı güncelleme hakkınız yok'

Rize'de düzenlenen Atatürk Vatandır Sempozyumu'nda siyasilerce dile getirilen 'İslam'ın güncellenmesi' konusunu değerlendiren İlahiyatçı Hasan Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanım, sen önceden Rabia işareti yapıyordun şimdi Bozkurt işareti yapıyorsun. Bunu güncelleme hakkın var, bunu yapabilirsin. Ama senin İslam adına güncelleme hakkın yok" dedi

21.03.2018 00:00:00
YENİ MESAJ/RİZE

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından düzenlenen Atatürk Vatandır Sempozyumlarının Rize ayağında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine karşı yapılan saldırılara karşı tavrı değerlendirildi.

Sempozyumdaki konuşmasında önemli açıklamalar yapan İlahiyatçı Hasan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız" sözlerini ve Diyanet İşleri Başkanı'nın bu sözleri alkışlamasını değerlendirdi.

"Sayın Cumhurbaşkanım, sen önceden Rabia işareti yapıyordun şimdi Bozkurt işareti yapıyorsun. Bunu güncelleme hakkın var, bunu yapabilirsin. Ama senin İslam adına güncelleme hakkın yok. Bunu hangi yetkiyle yapacaksın" diyen Hasan Aydın şöyle devam etti: "Diyeceksiniz ki Diyanet İşleri Başkanı nerede? Cumhurbaşkanı bunu söylüyor Diyanet İşleri Başkanı da O'nu dinliyor karşıdan ve alkışlıyor. Neyi alkışlıyorsun sen? Senin Diyanet İşleri Başkanı olman seni kurtarmaz, sen Allah'ı kandıramazsın. Bu Diyanet İşleri Başkanı öyle bir Diyanet İşleri Başkanı ki İslam adına bir tane eser yazmamış, hep Hıristiyanlıkla alakalı eser yazmış. Bana göre bu adam yanlış yere gelmiş. Bu adam Kadınlar Günü'nde hutbe okutturuyor, Hz. Fatıma'yı görmüyor. Sadece o mu? Hutbelerde Çanakkale Savaşı anlatılıyor burada da Atatürk'ü görememiş. O kimi görür? O Said-i Nursi'yi görür. O Said-i Nursi yazmış olduğu Risale-i Nur ile ilgili, 'bu eser müellifin kendi ihtiyarı ile yazılmış değil. Cenab-ı Hakk'ın lisanıyla yazılmış bir eserdir' diyor. Haşa, bu Risale-i Nur Kur'an-ı Kerim'den daha değerli! İşte Diyanet İşleri Başkanı bunu görüyor, afişlere bunun fotoğrafını basıyor."

'Haydar Baş anlattı siz anlamadınız'

Konuşmasında, "Ey Türk milleti Prof. Dr. Haydar Baş artık anlata anlata bıktı, ama vallahi anlamadınız"  diyen Hasan Aydın, "Bu kadar haksızlık, zulüm olmaz. Ben 'nüfus cüzdanlarını bunlar değiştirecekler, İslam hanesi kaldırılacak' dediğim zaman en yakın akrabalarım bana karşı çıktı. Çıkardım onlara gösterdim, 'aha bakın bu Atatürk'ün verdiği nüfus cüzdanı, bu da bunların verdiği nüfus cüzdanı' dedim. Ona da bir şey buldular, 'çok önemli değil' dediler. 

Kafa kâğıdımızı değiştirdiler, önemli değil? Domuz eti serbest, önemli değil? Ya

Allah bismillah diyerek kilise kurdeleleri kesiliyor, önemli değil... Önemli olan ne peki? Herhalde seçimi kazanmak" şeklinde konuştu.

Diyanet neden sustu?

Rize'de düzenlenen Atatürk Vatandır Sempozyumu'nda Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kadın Kolları Başkanı Seçil Mumcuoğlu da bir konuşma yaptı.

Mumcuoğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Molla Zübeyde Hanıma yapılan iftira ve hakaretlere dikkat çekti. "Atatürk bu devletin temelini atan insandır. Burada ezan okunuyorsa, namazımızı kılabiliyorsak bu Atatürk sayesindedir" diyen Mumcuoğlu şöyle devam etti: "Atatürk'e bin türlü hakaret edildi Diyanet İşleri Başkanlığı hiçbir hutbesinde, açıklamasında bununla ilgili - bu insanların kalbinde fitne haline gelmeden - açıklamada bulunmadı. Daha da kötüsü ki bu bir Müslüman'a hele de bir kadına asla yapılamayacak bir şey... Atatürk'ün annesine, annesinin namusuna iftira edildi. Bu çok ağır bir ithamdır. Bunun dini karşılığı çok kötü. Böyle kötü bir iftira var. Bu çok yüksek perdeden seslendirilmesine rağmen Diyanet İşleri bu konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı." Atatürk'e ve muhterem validesi Molla Zübeyde Hanıma yapılan hakaret ve iftiralara sadece BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ve kadrosunun cevap verdiğini ifade eden Seçil Mumcuoğlu, "Bunu Milli Kahramanlar programlarıyla senelerce gazetesiyle, televizyon programıyla ve en son Atatürk Vatandır Sempozyumlarıyla yıllardır kim anlattı bize? Prof. Dr. Haydar Baş ve onun bağımsızlık ruhuyla hareket eden Bağımsız Türkiye kadrosu anlattı" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Bahçeli'den DEM'e Öcalan desteği
'Hiç bir mahsurlu tarafı yoktur'
İşte BTP'nin yeni vitrini
Yeni Başkanlık Divanı belli oldu
Brüksel'de traktörlü protesto
Avrupalı çiftçiler çileden çıktı
Çekirdek aile küçüldü, yalnız yaşam arttı
"Ekonomik zorluklar aile yapısını zayıflattı"
'Tekrar askeri yollara başvurmak zorunda kalmak istemiyoruz'
Hakan Fidan'dan SDG açıklaması
2026 için en büyük risk belli oldu
Yapay zeka balonu patlar mı?
O İHA oraya kadar nasıl geldi?
MSB'den düşürülen İHA ile ilgili açıklama
'Komisyonda sözüm dinlenmiyor'
TÜRK-İŞ neden komisyonda yok?
165,7 milyar dolar
İşte kısa vadeli borç miktarı
Ünlülere uyuşturucu operasyonu
Aleyna Tilki, Yusuf Güney, İrem Sak...
Trump, Ulusa Sesleniş konuşması yaptı
"Ekonomimizi yıkımın eşiğinden geri getiriyoruz"
Maduro, Guterres ile bölgesel barışı konuştu
Petrol, doğal zenginlikler ve toprak vurgusu
İsrail'in 'Suriye ile anlaşma' yalanı
Toprak elde etme hırsında değillermiş!
ABD'li gazeteci Tucker Carlson
"ABD için İsrail stratejik açıdan önemsiz"
Katar'dan Gazze'de ateşkes açıklaması
2'nci aşama için toplantı cuma günü
Bahçeli'den DEM'e Öcalan desteği
'Hiç bir mahsurlu tarafı yoktur'
İşte BTP'nin yeni vitrini
Yeni Başkanlık Divanı belli oldu
Brüksel'de traktörlü protesto
Avrupalı çiftçiler çileden çıktı
Çekirdek aile küçüldü, yalnız yaşam arttı
"Ekonomik zorluklar aile yapısını zayıflattı"
'Tekrar askeri yollara başvurmak zorunda kalmak istemiyoruz'
Hakan Fidan'dan SDG açıklaması
2026 için en büyük risk belli oldu
Yapay zeka balonu patlar mı?
O İHA oraya kadar nasıl geldi?
MSB'den düşürülen İHA ile ilgili açıklama
'Komisyonda sözüm dinlenmiyor'
TÜRK-İŞ neden komisyonda yok?
165,7 milyar dolar
İşte kısa vadeli borç miktarı
Ünlülere uyuşturucu operasyonu
Aleyna Tilki, Yusuf Güney, İrem Sak...
Trump, Ulusa Sesleniş konuşması yaptı
"Ekonomimizi yıkımın eşiğinden geri getiriyoruz"
Maduro, Guterres ile bölgesel barışı konuştu
Petrol, doğal zenginlikler ve toprak vurgusu
İsrail'in 'Suriye ile anlaşma' yalanı
Toprak elde etme hırsında değillermiş!
ABD'li gazeteci Tucker Carlson
"ABD için İsrail stratejik açıdan önemsiz"
Katar'dan Gazze'de ateşkes açıklaması
2'nci aşama için toplantı cuma günü
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.