Etli pırasa dolması(5 Kişilik)Malzemeler:* 1 kg pırasa * 2 adet soğan * 250 gr kıyma * 2 çorba kaşığı pirinç * 1 çorba kaşığı salça * 2 çorba kaşığı Margarin * 1/2 demet maydanoz * 1/2 demet dereotu * 1 kaşık kuru nane * 1 çorba kaşığı un * Tuz, karabiber * 1/2 demet dereotu * 1 çay kaşığı yoğurt * 2 adet yumurta sarısı *1 adet limon suyuHazırlanışı: Pırasaların yarısının beyaz tarafını 6 cm. uzunluğunda ve diğer yarısının beyaz tarflarını ise 20 cm. uzunluğunda kesin. ( Pırasanın beyazını yemekte yeşil kısımlarını ise çorba, börek ve salata yapımında kullanabilirsiniz.) Kaynamakta olan suda kestiğiniz pırasaları 56 dakika haşlayın. Kıymanın içine ince kıyılmış soğan, pirinç, maydanoz, dereotu, kuru nane, tuz, karabiber ve bir çorba kaşığı margarini koyup iyice karıştırın. İçinin sert olmaması için az suyla sulandırın. Haşlanmış pırasalardan 20 cm. olanları uzunlamasına ikiye kesip kat kat ayırın. Her katı açarak tezgahın üzerine yayın. Bir ucuna harç koyarak muska böreği şeklinde katlayın. Katlanmış olan dolmaları tencerenin en altına dizin. Sonra kısa kesilen pırasaların içlerini 4 - 5 kat kalacak şekilde boşaltın. İçlerini harç ile doldurduktan sonra tenceredeki dolmaların üzerine yerleştirin.Üstüne bir tabak kapatın. Tabağın hizasına gelecek kadar su koyun. Kalan 1 kaşık margarini yağını tencereye koyup orta hararette yaklaşık 1 saat pişirin. Dolmaları zedelemeden tabağı kaldırın. Pişmekte olan yemeğin suyundan terbiyeye azar azar katın. Sonra bu terbiyeyi yemeğe ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kapatın. Servis tabağına alarak servis yapın.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.































































































