Fıtı çorbası
Malzemesi (6 kişilik)
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
8 su bardağı etsuyu
2 kahve fincanı bulgur
Tuz, toz kırmızıbiber
1-2 dal maydanoz
Hazırlanışı:
Margarini erittikten sonra ince kıyılmış soğanı ekleyin. Pembeleşmeye başladığında ince kıyılmış yeşil biberi ilave edin. Biberler yumuşamaya başladığında unu ekleyin. Un pembeleşince salçayı ve etsuyunu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında bulguru ilave edin. 15 dakika kaynatın. Tuz ve kırmızıbiberini ayarlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.
Malzemesi (6 kişilik)
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
8 su bardağı etsuyu
2 kahve fincanı bulgur
Tuz, toz kırmızıbiber
1-2 dal maydanoz
Hazırlanışı:
Margarini erittikten sonra ince kıyılmış soğanı ekleyin. Pembeleşmeye başladığında ince kıyılmış yeşil biberi ilave edin. Biberler yumuşamaya başladığında unu ekleyin. Un pembeleşince salçayı ve etsuyunu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında bulguru ilave edin. 15 dakika kaynatın. Tuz ve kırmızıbiberini ayarlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.