Gastronominin kalbi GastroAntep'te atıyor
Dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle düzenlediği GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin ikincisinde dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler yeniden bir araya geldi
14.09.2019 00:00:00





RECEP BAHAR / GAZİANTEP
Dünya Bankası'nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO'nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'nda (UCCN) Türkiye'yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor.
GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi festivaline dünyaca ünlü şeflerin ve Türk gastronomi profesyonellerinin workshop ve panelleri damgasını vurdu. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen GastroAntep kapsamında festivalin ikinci gününde Antep fıstığı hasadı yapıldı.
Fıstık hasadına; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekillerinin yanı sıra 40 ülkeden dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, UNESCO gastronomi şehirlerin temsilcileri katıldı. Güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzeti dünyaya tanıtmak amacıyla organize edilen gastronomi festivalinin ikinci gününde, 90 dönüm Antep fıstığı tarlasındaki hasatla "merhaba" diyen Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye'nin gastronomi profesyonelleri, gurmeler, gastronomi yazarları unutulmaz anlar yaşadı.
GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi festivaline dünyaca ünlü şeflerin ve Türk gastronomi profesyonellerinin workshop ve panelleri damgasını vurdu. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen GastroAntep kapsamında festivalin ikinci gününde Antep fıstığı hasadı yapıldı.
Fıstık hasadına; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekillerinin yanı sıra 40 ülkeden dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, UNESCO gastronomi şehirlerin temsilcileri katıldı. Güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzeti dünyaya tanıtmak amacıyla organize edilen gastronomi festivalinin ikinci gününde, 90 dönüm Antep fıstığı tarlasındaki hasatla "merhaba" diyen Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye'nin gastronomi profesyonelleri, gurmeler, gastronomi yazarları unutulmaz anlar yaşadı.
Bu yıl workshopları ile GastroAntep'te iki Michelin yıldızlı restoranı Jane'de egzotik tatlar sunan dünyaca ünlü şef Nick Bril, iki Michelin yıldızının sahibi ve dünyanın en iyi 9'uncu restoranı Disfrutar ile öne çıkan Eduard Xatruch, iki Michelin yıldızlı restoran Pure C'nin sahibi ve şefi Syrco Bakker, iki Michelin yıldızlı restoran VUN'un şefi Andrea Aprea, restoranı Ristorente Tokuyoshi ile kısa sürede Michelin yıldızının sahibi olan Yoji Tokuyoshi ve Rus mutfağını yeniden inşa eden şef Igor Grishechkin'in de aralarında bulunduğu onlarca ünlü şef de yer aldı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.