Malzemeler
? 170 - 225 gr. baharatlı soslar,? 1 adet soğan, ince doğranmış? 1 adet yeşil ve 1 adet kırmızı biber, çekirdekli, ince doğranmış? 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı? 5 diş sarımsak ? 5 adet olgun domates, kabuklu, sulu? 6 adet az çırpılmış yumurta? 1/4 çay kaşığı kimyon? Tuz ve karabiber? 1/4'ten 1'e kadar yeşil acı biber? 2 yemek kaşığı kişniş otu? Servis için gevrek ekmek HAZIRLANIŞISosları ısıtılmış tavada kahverengileşene kadar pişirin. Soğan ve biberi yağda yumuşayana kadar sote edin. Sarımsağı da karıştırıp, birkaç dakika daha pişirin ve domatesi ekleyin. Ateşi artırarak, sos kıvama gelene kadar yaklaşık 8 dakika kadar pişirin. Yumurtaları kırıp kimyon ve diğer baharatları ekleyin. Orta ateşte, yumurtalar katılaşana kadar, tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışıma kişniş otu serpip, taze ekmekle servis yapın.
? 170 - 225 gr. baharatlı soslar,? 1 adet soğan, ince doğranmış? 1 adet yeşil ve 1 adet kırmızı biber, çekirdekli, ince doğranmış? 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı? 5 diş sarımsak ? 5 adet olgun domates, kabuklu, sulu? 6 adet az çırpılmış yumurta? 1/4 çay kaşığı kimyon? Tuz ve karabiber? 1/4'ten 1'e kadar yeşil acı biber? 2 yemek kaşığı kişniş otu? Servis için gevrek ekmek HAZIRLANIŞISosları ısıtılmış tavada kahverengileşene kadar pişirin. Soğan ve biberi yağda yumuşayana kadar sote edin. Sarımsağı da karıştırıp, birkaç dakika daha pişirin ve domatesi ekleyin. Ateşi artırarak, sos kıvama gelene kadar yaklaşık 8 dakika kadar pişirin. Yumurtaları kırıp kimyon ve diğer baharatları ekleyin. Orta ateşte, yumurtalar katılaşana kadar, tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışıma kişniş otu serpip, taze ekmekle servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.