Malzemeler
? 500 gr. bakla, ? 300 gr. taze sarımsak, ? 300 gr. kuşbaşı doğranmış et, ? 1 yemek kaşığı biber salçası, ? 1 yemek kaşığı domates salçası, ? 2 lt. sıcak su, ? Tuz, 1 fincan zeytinyağı, ? 2 tane orta boy kuru soğan. HAZIRLANIŞIKuşbaşı et tencerede kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine zeytinyağı ve küçük doğranmış soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Soğanlar yumuşayınca salça ve sıcak su eklenerek iyice pişirilir. Diğer tarafta baklalar yıkanıp ayıklanır. Ayıklanmış baklalar 2 cm. uzunluğunda doğranır. Sarımsaklar ayıklanarak beyaz kısımları enine 2 cm uzunluğunda doğranır. Pişen etin üzerine önce baklalar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sarımsaklar ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servise alınır.Afiyet olsun...
? 500 gr. bakla, ? 300 gr. taze sarımsak, ? 300 gr. kuşbaşı doğranmış et, ? 1 yemek kaşığı biber salçası, ? 1 yemek kaşığı domates salçası, ? 2 lt. sıcak su, ? Tuz, 1 fincan zeytinyağı, ? 2 tane orta boy kuru soğan. HAZIRLANIŞIKuşbaşı et tencerede kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine zeytinyağı ve küçük doğranmış soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Soğanlar yumuşayınca salça ve sıcak su eklenerek iyice pişirilir. Diğer tarafta baklalar yıkanıp ayıklanır. Ayıklanmış baklalar 2 cm. uzunluğunda doğranır. Sarımsaklar ayıklanarak beyaz kısımları enine 2 cm uzunluğunda doğranır. Pişen etin üzerine önce baklalar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sarımsaklar ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servise alınır.Afiyet olsun...