Ceviz kabuğu çatlamaya başladı
Cevizde hasat dönemi başlamak üzere. Cevizlerin kabuğu sararmaya ve çatlamaya başladı.
03.09.2024 22:45:00
Kamil Alili
Kamil Alili
Son bahar meyvelerinde hasat zamanı yaklaştı. Bu meyvelerden biri de ceviz. Ceviz konusunda oldukça zengin bir bölge olan Kayseri Kızılören'de de hasat mevsimi yaklaştı.
Cevizlerin kabuğu sararmaya ve çatlamaya başladı.
Ceviz hasadı, Türkiye'de sonbahar mevsiminde gerçekleştirilir ve genellikle Eylül ortasından Ekim sonuna kadar devam eder.
Hasat zamanı, cevizin yeşil kabuğunun çatlamasıyla anlaşılır. Bu çatlama, cevizin olgunlaştığını ve hasat edilmeye hazır olduğunu gösterir.
Cevizde hasat işlemi genellikle iki şekilde yapılır: ceviz sallama makinesi kullanarak veya tahta ya da plastik sopalar yardımıyla toplama. Ağaçların gelişmiş ve iyi verim veriyor olması durumunda, sallama yöntemi zaman kazandırır.
Ceviz hasadı, sadece meyvenin toplanmasıyla sınırlı değildir. Hasat sonrası cevizlerin kalitesinin korunması için hızlı bir şekilde toplanması ve uygun koşullarda muhafaza edilmesi gerekir.
Cevizlerin yeşil kabuğu deriyi siyaha boyayabilir, bu nedenle elle toplama işlemi sırasında eldiven kullanılması önerilir.
Cevizlerin kabuğu sararmaya ve çatlamaya başladı.
Ceviz hasadı, Türkiye'de sonbahar mevsiminde gerçekleştirilir ve genellikle Eylül ortasından Ekim sonuna kadar devam eder.
Hasat zamanı, cevizin yeşil kabuğunun çatlamasıyla anlaşılır. Bu çatlama, cevizin olgunlaştığını ve hasat edilmeye hazır olduğunu gösterir.
Cevizde hasat işlemi genellikle iki şekilde yapılır: ceviz sallama makinesi kullanarak veya tahta ya da plastik sopalar yardımıyla toplama. Ağaçların gelişmiş ve iyi verim veriyor olması durumunda, sallama yöntemi zaman kazandırır.
Ceviz hasadı, sadece meyvenin toplanmasıyla sınırlı değildir. Hasat sonrası cevizlerin kalitesinin korunması için hızlı bir şekilde toplanması ve uygun koşullarda muhafaza edilmesi gerekir.
Cevizlerin yeşil kabuğu deriyi siyaha boyayabilir, bu nedenle elle toplama işlemi sırasında eldiven kullanılması önerilir.