logo
08 OCAK 2026

Bursa Titi'yi bitirdi, Cabaco yolda

Bursaspor, Brezilyalı futbolcu Titi ile 3 yıllığına anlaştı

01.07.2017 00:00:00
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, Kasımpaşa'nın Brezilyalı futbolcu Cristian Chagas Tarouco (Titi) ile anlaştı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Brezilyalı savunma oyuncusu Titi ile her konuda anlaşma sağlandığı belirtildi. Açıklamada, "Başarılı savunma oyuncusu Titi yapılacak sağlık kontrollerinin ardından kendisini 3 yıllığına Bursasporlu yapacak resmi sözleşmeyi imzalayacaktır." denildi. Son iki sezonu Kasımpaşa'da geçiren Titi, 29 yaşında ve 1,88 metre boyunda. 

Ay: Cabaco bitmek üzere
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, "Uruguaylı bir stoper ile anlaşmak üzereyiz. Çok az detaylar kaldı. İsmi Erick Cabaco." dedi. Başkan Ay, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, transfer çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. 

Takımın başına getirdikleri Fransız teknik direktör Paul Le Guen'le ilgili konuşan Ay, "Dünya markası bir hoca ile anlaştık. Hocamıza güveniyoruz. Takımımız bugün topbaşı yapacak. Milli takımlarda forma giyen oyuncularımız bir hafta, 10 gün tatil yapacak. Serdar Kurtuluş'un sakatlığı var. 27-28 oyuncu bugün toplanıyor." diye konuştu. Ay, transfer konusunda titiz davrandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Transferle ilgili şubat ayından beri izlediğimiz oyuncular var. Onlardan biriyle çok az detaylar kaldı. Arjantinli oyuncunun ismini çarşamba günü açıklayacağım. Karşı tarafın başkanının bizden ricası var. Uruguaylı bir stoper ile anlaşmak üzereyiz. Çok az detaylar kaldı. İsmi Erick Cabaco. Uruguay'ın Nacional takımının oyuncusu. Geçen sene Fransa'da Nancy'de kiralık oynadı. 1995 doğumlu. Anlaşmamız ilk yıl kiralık, bir sene sonra satın alma opsiyonlu. 4 futbolcuyla bitirdik gibi bir şey. Arjantin'den gelecek oyuncu 8 numara, 10 numara pozisyonunda oynuyor. Titi, sol stoper. Diğer oyuncu, sağ stoper. Barış'ın yanına bir sağ bek daha bakıyoruz. 6 numara da alacağız. Hocamızın iki oyuncu tavsiyesi var. Belki bir oyuncuyu kampa kadar alabiliriz." Geçen sezon zor günler geçirdiklerini hatırlatan Ay, "İnşallah gelecek sene güzel neticelerle sahadan ayrılırız, sezonu iyi bitiririz. Allah bir daha geçen seneyi bize göstermez. Çok hatalar oldu. Herkesin ders çıkarması lazım. Futbolda almak da satmak da çok zor. Elimizde gençlerle beraber çok oyuncu olacak. Belki bir kısmını MKE Ankaragücü, bir kısmını da İnegölspor'a verebiliriz. 10 gün içerisinde her şey netleşecek." ifadelerini kullandı. 

"Batalla jübilesini burada yapmak istiyor" 
Transfer gündemlerinde bulunan Güray Vural ve Yusuf Erdoğan'la ilgili gerekli teklifleri yaptıklarını aktaran Başkan Ay, şöyle devam etti: "Bir kızı 10 kişi ister, bir kişi alır. İkisi de bizde oynamak istiyor. Kulüpleri izin verirse olacak. İzin vermezse olmayacak. Harun ve Batalla, 40 oyuncumuzdan ikisi. Sözleşmeli oyuncularımız. Ben kalmalarını istiyorum. Herhalde kalacaklar. İkisi için de teklif gelmedi. Batalla ile görüşemedik. Herhalde gelecek hafta gelecek. Batalla da jübilesini burada yapmak istiyor. İnşallah burada yapar." 

"5 forvetten 2'sini satmamız lazım"
Forvet transferine ilişkin de konuşan Ay, "Santrfor transferi için 'çilek' olayı çıkmıştı. Elimizde Stancu, Necid, Kubilay, Sinan ve Deniz var. Deniz kadro dışı. 5 forvet oyuncumuz var. Bunlardan 2'sini satmamız lazım ki yer açılsın. Ondan sonra düşünürüz. Bunun kararını hocamız verecek. Hoca, elimizdeki oyuncuları görmek istiyor. Elimizde 10-12 genç var. Altyapıdaki Pascal ile Taiwo'yu hocamız deneyecek. Gönül ister ki gençlerden de fayda sağlayalım. Performansları iyiyse kalırlar." değerlendirmesinde bulundu. Bir gazetecinin "Oyuncularınıza ciddi bir transfer teklifi var mı?" sorusuna Ay, "Gitmek isteyen oyuncu var tabii ama Türkiye'de o kadar güzel paralar veriliyor ki dışarıda bu paralar verilmiyor. Oyuncularımıza teklifler de var." cevabını verdi. Ay, sportif direktörlük konusunda Yıldıray Baştürk ile görüştüklerini belirterek, "Yıldıray Baştürk, bize 'Siz zaten transferleri bitirmişsiniz, hocayı bitirmişsiniz, benim bir işim kalmadı burada.' dedi. Sportif direktörlük şart ama dürüstünü bulmak gerekiyor. Bu işler dolambaçlı işler. Bursa'dan birini yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kombine bilet fiyatlarını 50'şer lira düşürmeyi planlıyoruz"
Ali Ay, kombine bilet fiyatlarına da değinerek, "Tribün liderleriyle görüştük. 'Fiyatları biraz daha ucuzlatalım.' diyorlar. Tribünlerin dolması lazım. Bizim tribünün itici güç olduğunu biliyoruz. Ben de onlara söz verdim. Fiyatları 50'şer lira düşürüp, o şekilde hafta başında açıklayacağız. Geçen sezonki Trabzonspor maçı şerdi, hayra dönüştü. O maç, birliktelik sağlandı. Kombine biletlerin 20 bin tanesini Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Valimiz kanalıyla Organize Sanayi Bölgesi'ne dağıtacağız. Bu sene 30-35 bin kombinenin satılmasını istiyorum." diye konuştu. 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç
"12. Yargı Paketi'nde infaz düzenlemesi yok"
Yalova SGK İl Müdürlüğü avukatı saldırıya uğradı
Hastanede hayatını kaybetti
BTP’den üye atağı
İstanbul’da en çok üye yapan teşkilat ve şahıslara plaket verildi
Ankara'da düşen Libya uçağı
Kara kutu İngiltere'ye gönderiliyor
Yurt dışı alışverişte yeni dönem
Gümrüksüz muafiyet kaldırıldı
Bakan Yerlikaya, 2 haftalık uyuşturucu bilançosunu açıkladı
Durum vahim, 'Eski Türkiye' böyle değildi
Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa:
"Maduro ve eşinin serbest bırakılmasını talep ediyoruz"
Liderini kaçırdılar, petrolünü gasbetmeye başladılar
Venezuela'daki geçici yönetim ABD'ye 30 ila 50 milyon varil petrol verecek
Entegrasyon olacaksa çatışma niye?
Suriye ordusu ile SDG arasındaki çatışmalar şiddetlendi
Saflar netleşiyor.... Suriye ve İsrail anlaştı
Erdoğan ne diyecek?
Samsunspor direndi ama dayanamadı
Fenerbahçe Süper Kupa'da Galatasaray'ın rakibi oldu
BTP'den Yunan siyasetçiye tepki
'Türkiye'nin düşmesini bekleyenler var'
Venezuela ders olsun!
Özel'den 'iç cephe' çağrısı
Detaylar daha sonra açıklanacak
İşe giren gencin 6 aylık maaşı devletten
Bahçeli, Grup Toplantısı'nda konuştu
'Maduro'ya yapılanları lanetliyorum'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç
"12. Yargı Paketi'nde infaz düzenlemesi yok"
Yalova SGK İl Müdürlüğü avukatı saldırıya uğradı
Hastanede hayatını kaybetti
BTP’den üye atağı
İstanbul’da en çok üye yapan teşkilat ve şahıslara plaket verildi
Ankara'da düşen Libya uçağı
Kara kutu İngiltere'ye gönderiliyor
Yurt dışı alışverişte yeni dönem
Gümrüksüz muafiyet kaldırıldı
Bakan Yerlikaya, 2 haftalık uyuşturucu bilançosunu açıkladı
Durum vahim, 'Eski Türkiye' böyle değildi
Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa:
"Maduro ve eşinin serbest bırakılmasını talep ediyoruz"
Liderini kaçırdılar, petrolünü gasbetmeye başladılar
Venezuela'daki geçici yönetim ABD'ye 30 ila 50 milyon varil petrol verecek
Entegrasyon olacaksa çatışma niye?
Suriye ordusu ile SDG arasındaki çatışmalar şiddetlendi
Saflar netleşiyor.... Suriye ve İsrail anlaştı
Erdoğan ne diyecek?
Samsunspor direndi ama dayanamadı
Fenerbahçe Süper Kupa'da Galatasaray'ın rakibi oldu
BTP'den Yunan siyasetçiye tepki
'Türkiye'nin düşmesini bekleyenler var'
Venezuela ders olsun!
Özel'den 'iç cephe' çağrısı
Detaylar daha sonra açıklanacak
İşe giren gencin 6 aylık maaşı devletten
Bahçeli, Grup Toplantısı'nda konuştu
'Maduro'ya yapılanları lanetliyorum'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.