Bu Meyveyi Tanıyabildiniz mi?
Kaju nerede nasıl yetişir biliyor musunuz?
Şekli de oldukça tuhaf olan bu meyve hakkında biraz bilgi sahibi olalım.
21.01.2021 10:48:00





Kendine özgü şekliyle diğer fıstık türlerinden ayrılan kaju; sağlıklı oluşu, aromatik tadı ve çıtır lezzeti sayesinde kuruyemiş tabaklarının en özel seçeneği.
Kaju Nasıl Keşfedildi?
Portekiz kolonilerinin ihracatı ile tüm dünyaya yayılma imkanı buldu.
Anavatanı Brezilya.
100 gram kaju meyvesinde 21.2 protein, 346 mg fosfor, 44.2 yağ, 48 mg kalsiyum, 29.5 gram karbonhidrat bulunur.
Besleyici değerler açısından zengin olan kajunun en sevilen yanlarından birisi kuşkusuz yağ yakımı sağlaması. Metabolizmayı hızlandıran meyve, yağ yakımı sağladığı için zayıflamak isteyenler tarafından sıklıkla tüketilebilir.

Kaju Nasıl Üretilir? Nerede Yetişir?
Sakız ağacıgiller familyasına ait olan kaju yetişme koşulları, daha çok tropikal iklim bölgelerinde bulunur. O nedenle bu meyve daha çok ekvatora yakın sıcak ülkelerden ithal edilir.
Fildişi Sahilleri'nde ve Vietnam'da büyük ölçekte yetişir.
Ancak en büyük ihracatçı şüphesiz Hindistan.
Kaju meyvesi ile kaju fıstığını ayırmak gerekir. Türkiye'de meyvenin sadece çekirdek kısmı tüketiliyor. Ancak meyve kısmı da çok amaçlı kullanılabiliyor.
Elma şeklini anımsatan meyvesi meyve suyu olarak da tüketilebilir.
Meyvenin görüntüsünden de anlaşılabileceği üzere çekirdek kısımları dışında yer alır.

Kajunun sağlığa da çok faydası vardır
Gözün sağlıklı görmesine yardım eder, beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına imkan verir, kalp dostudur, dişlerin güçlenmesine destek olur, kilo verme sürecini olumlu yönde etkiler, saç dökülmesini azaltır, anne adaylarının sağlıklı gebelik geçirmesini sağlar.

Kaju Nasıl Keşfedildi?
Portekiz kolonilerinin ihracatı ile tüm dünyaya yayılma imkanı buldu.
Anavatanı Brezilya.
100 gram kaju meyvesinde 21.2 protein, 346 mg fosfor, 44.2 yağ, 48 mg kalsiyum, 29.5 gram karbonhidrat bulunur.
Besleyici değerler açısından zengin olan kajunun en sevilen yanlarından birisi kuşkusuz yağ yakımı sağlaması. Metabolizmayı hızlandıran meyve, yağ yakımı sağladığı için zayıflamak isteyenler tarafından sıklıkla tüketilebilir.

Kaju Nasıl Üretilir? Nerede Yetişir?
Sakız ağacıgiller familyasına ait olan kaju yetişme koşulları, daha çok tropikal iklim bölgelerinde bulunur. O nedenle bu meyve daha çok ekvatora yakın sıcak ülkelerden ithal edilir.
Fildişi Sahilleri'nde ve Vietnam'da büyük ölçekte yetişir.
Ancak en büyük ihracatçı şüphesiz Hindistan.
Kaju meyvesi ile kaju fıstığını ayırmak gerekir. Türkiye'de meyvenin sadece çekirdek kısmı tüketiliyor. Ancak meyve kısmı da çok amaçlı kullanılabiliyor.
Elma şeklini anımsatan meyvesi meyve suyu olarak da tüketilebilir.
Meyvenin görüntüsünden de anlaşılabileceği üzere çekirdek kısımları dışında yer alır.

Kajunun sağlığa da çok faydası vardır
Gözün sağlıklı görmesine yardım eder, beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına imkan verir, kalp dostudur, dişlerin güçlenmesine destek olur, kilo verme sürecini olumlu yönde etkiler, saç dökülmesini azaltır, anne adaylarının sağlıklı gebelik geçirmesini sağlar.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.