Beyaz et ve yumurta tüketimindeki yetersizliğin, kanatlı sektöründeki gelişmeyi olumsuz etkilediği bildirildi.
Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, "beyaz et ve yumurta tüketimindeki yetersizliğin, kanatlı sektöründeki gelişmeyi olumsuz etkilediğini" bildirdi. Kutlu, yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerde kişi başına 200-250 adet olan yıllık yumurta tüketiminin Türkiye'de 120-150 aralığında kaldığını ifade etti. Yumurtanın sadece kahvaltılarda ya da yemeklik olarak tüketilmediğini, başta pasta ve börek olmak üzere çeşitli gıda sektörlerinin ana girdilerinden olduğunu ifade eden Kutlu, "Bu dikkate alındığında yıllık 120-150 adetlik kişi başı tüketim son derece düşük. Türkiye'de, kahvaltıda yumurta tüketenlerin sayısı çok az" dedi. Kutlu, beyaz et tüketiminin de yumurtadan farklı olmadığını belirterek, "Türkiye'de beyaz et tüketimi kişi başına 10-12 kilogramla sınırlı kalıyor, hatta bazı araştırmalar sektördeki krizle 10 kiloya kadar gerilediğini gösteriyor" diye konuştu.
Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, "beyaz et ve yumurta tüketimindeki yetersizliğin, kanatlı sektöründeki gelişmeyi olumsuz etkilediğini" bildirdi. Kutlu, yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerde kişi başına 200-250 adet olan yıllık yumurta tüketiminin Türkiye'de 120-150 aralığında kaldığını ifade etti. Yumurtanın sadece kahvaltılarda ya da yemeklik olarak tüketilmediğini, başta pasta ve börek olmak üzere çeşitli gıda sektörlerinin ana girdilerinden olduğunu ifade eden Kutlu, "Bu dikkate alındığında yıllık 120-150 adetlik kişi başı tüketim son derece düşük. Türkiye'de, kahvaltıda yumurta tüketenlerin sayısı çok az" dedi. Kutlu, beyaz et tüketiminin de yumurtadan farklı olmadığını belirterek, "Türkiye'de beyaz et tüketimi kişi başına 10-12 kilogramla sınırlı kalıyor, hatta bazı araştırmalar sektördeki krizle 10 kiloya kadar gerilediğini gösteriyor" diye konuştu.