Bir araştırmaya göre insanların neredeyse yüzde 70'i her gün en az bir öğünü atlıyor. Bu kişilerin üçte birinden fazlası kahvaltıyı es geçiyor.
Her on kişiden altısı, yemeğe zaman ayıramayacak kadar meşgul olduğunu ileri sürüyor. Öğün atlayanların en büyük bölümünü gençler oluşturuyor. 16-24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 87'si, günde en az bir öğünü atladıklarını ifade ediyor. Beslenme uzmanları, bu durumun giderek yaygınlık kazandığını ve son derece endişe verici olduğunu belirtiyor. Öğün atlamanın açlığa ve bunun sonucunda irade zayıflığına yol açacağını vurgulayan uzmanlar, yağlı ve şekerli yiyeceklerle abur-cuburlara karşı koymanın çok daha zor olacağını belirtiyor; dengeli beslenmenin uzun vadede sağlık için faydaları hatırlatılıyor. Kahvaltının özellikle önemli bir öğün olduğuna işaret ediliyor. Vücudun sabah kalkar kalkmaz glukoza ihtiyaç duyduğunu anlatan uzmanlar, beynin konsantrasyonu için bunun gerekli olduğuna dikkat çekiyorlar. Yapılan çalışmalar, kahvaltı eden çocukların okuldaki performanslarının etmeyen yaşıtlarına göre çok daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanların önerisi az ve sık yemek, beslenmede çeşitliliğe yer açmak.
Her on kişiden altısı, yemeğe zaman ayıramayacak kadar meşgul olduğunu ileri sürüyor. Öğün atlayanların en büyük bölümünü gençler oluşturuyor. 16-24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 87'si, günde en az bir öğünü atladıklarını ifade ediyor. Beslenme uzmanları, bu durumun giderek yaygınlık kazandığını ve son derece endişe verici olduğunu belirtiyor. Öğün atlamanın açlığa ve bunun sonucunda irade zayıflığına yol açacağını vurgulayan uzmanlar, yağlı ve şekerli yiyeceklerle abur-cuburlara karşı koymanın çok daha zor olacağını belirtiyor; dengeli beslenmenin uzun vadede sağlık için faydaları hatırlatılıyor. Kahvaltının özellikle önemli bir öğün olduğuna işaret ediliyor. Vücudun sabah kalkar kalkmaz glukoza ihtiyaç duyduğunu anlatan uzmanlar, beynin konsantrasyonu için bunun gerekli olduğuna dikkat çekiyorlar. Yapılan çalışmalar, kahvaltı eden çocukların okuldaki performanslarının etmeyen yaşıtlarına göre çok daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanların önerisi az ve sık yemek, beslenmede çeşitliliğe yer açmak.