Uzmanlar sağlıklı yaşam için doğal ekmek tüketilmesinin önemine işaret ederken, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) üretilen doğal ekmek "Borodinsky"nin de hem kilo vermeyi kolaylaştırdığı, hem de kan şekeri ile yüksek kolesterolün kontrol altında tutulmasına yardımcı olduğu bildirildi.
Vakfın ekmek fabrikasında üretilen ve Kuzey Asya ile Avrupa ülkelerinde 1800'li yıllardan beri tüketilen Borodinsky, enzim gibi hiçbir katkı maddesi içermiyor. Tam çavdar unu kullanılan ekmek, uzun süren bir mayalanma sürecinden sonra 1 saat 15 dakikada pişiriliyor. Halen sadece Ankara'da satışı yapılan ve gıda boyası kullanılmayan ekmeğin, diyet lif oranı da oldukça yüksek. Beslenme uzmanı Prof. Dr. Ayşe Baysal, bu tür ekmeklerin yapıldığı tahılların öğütülme aşamasında içindeki hiçbir maddenin kepek de dahil ayrılmadığını söyledi. Bu yüzden de ekmeklerin posa denilen diyet lif içeriği bakımından zengin olduğunu anlatan Prof. Dr. Baysal, bağırsakların çalışması içinbu maddenin gerekli olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Baysal, "Dolayısıyla bu ekmekler bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor. Bakarsanız zayıflamak isteyen birçok insanda kabızlık sorunu vardır. Dolayısıyla zayıflamayı kolaylaştırıyor" dedi. Prof. Dr. Baysal, şunları kaydetti: "Bir nevi kolesterolün kontrol altında tutulmasında yardımcı oluyor. Kan şekerinin hızlı yükselmesini ve düşmesini önlüyor. Bu nedenle bu tür ekmekleri zayıflamak için diyet uygulayanlara, tip 2 diyabet hastaları ile kolesterolü yüksek olan ve bunu biraz dengelemek isteyenlere öneriyoruz. Çünkü doğal olan her şey yararlıdır."
Vakfın ekmek fabrikasında üretilen ve Kuzey Asya ile Avrupa ülkelerinde 1800'li yıllardan beri tüketilen Borodinsky, enzim gibi hiçbir katkı maddesi içermiyor. Tam çavdar unu kullanılan ekmek, uzun süren bir mayalanma sürecinden sonra 1 saat 15 dakikada pişiriliyor. Halen sadece Ankara'da satışı yapılan ve gıda boyası kullanılmayan ekmeğin, diyet lif oranı da oldukça yüksek. Beslenme uzmanı Prof. Dr. Ayşe Baysal, bu tür ekmeklerin yapıldığı tahılların öğütülme aşamasında içindeki hiçbir maddenin kepek de dahil ayrılmadığını söyledi. Bu yüzden de ekmeklerin posa denilen diyet lif içeriği bakımından zengin olduğunu anlatan Prof. Dr. Baysal, bağırsakların çalışması içinbu maddenin gerekli olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Baysal, "Dolayısıyla bu ekmekler bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor. Bakarsanız zayıflamak isteyen birçok insanda kabızlık sorunu vardır. Dolayısıyla zayıflamayı kolaylaştırıyor" dedi. Prof. Dr. Baysal, şunları kaydetti: "Bir nevi kolesterolün kontrol altında tutulmasında yardımcı oluyor. Kan şekerinin hızlı yükselmesini ve düşmesini önlüyor. Bu nedenle bu tür ekmekleri zayıflamak için diyet uygulayanlara, tip 2 diyabet hastaları ile kolesterolü yüksek olan ve bunu biraz dengelemek isteyenlere öneriyoruz. Çünkü doğal olan her şey yararlıdır."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.