Türkiye'de yıllık bir milyon ton bitkisel yağ tüketildiğini söyleyen Ali Ulukartal, bunun sadece yüzde 6'lık bölümünü zeytinyağının oluşturduğunu dile getirdi. Ulukartal, zeytinyağını üreten bölgelerde kişi başı tüketimin 10-12 kilogram, Türkiye genelinde tüketilen zeytinyağı miktarının ise yıllık 60 bin ton olduğunu bildirdi. Doğu bölgelerinde tüketicilerin tadına alışkın olmadıkları için zeytinyağını fazla tüketmediklerini söyledi. Dünyada tüketilen iki milyon ton zeytinyağının yüzde 98.5'inin Akdeniz ülkelerinde üretildiğini bildiren Ali Ulukartal, "Her bölgede ve iklimde yetişmemesi, zeytin ve zeytinyağının ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koyuyor" dedi. Zeytinyağını muhafaza ederken ışıktan, ısıdan korunması ve hava ile temas etmemesi gerektiğini belirten Ulukartal, bu nedenle tüketiciye koyu renkli şişelerde ya da kapalı teneke ambalajlarda sunulduğunu bildirdi. Zeytinyağının, tekli doymamış yağ asitlerini içerdiği için çok sağlıklı olduğunu dile getiren Ulukartal, "Bir bebeğin sütünün içine damlatılacak bir kaç damla zeytinyağı, anne sütüne en yakın besini sağlar" dedi. Normal bir insanın günlük iki bin, iki bin 500 kaloriye ihtiyacı olduğunu, Akdeniz ülkelerinde bu kalorinin yüzde 20'sinin zeytinyağı yoluyla alındığını belirten Ulukartal, Türkiye'de bu rakamın yüzde 1 oranında olduğunu söyledi.