logo
11 MAYIS 2024

Yatırımla Avrupa’da Oturma İzni Almak I EUPorto

25.04.2024 22:36:00 / Güncelleme: 25.04.2024 22:46:23
Reklam
Yatırımla Avrupa’da Oturma İzni Almak I EUPorto
Yatırımla Avrupa’da Oturma İzni Almak I EUPorto


Yatırım karşılığında Avrupa'da oturum izni veren ülkeler Portekiz, Macaristan, Malta, Yunanistan ve İspanya'dır. Genellikle T.C. yatırımcılar, çocuklarının geleceği için oturum sonrası AB vatandaşlığına en kolay götüren Portekiz Golden Visa başvurusunda bulunmaktadırlar. Bunun en önemli nedeni Portekiz vatandaşlığı için ülkede ikamet etme zorunluluğunun bulunmamasıdır. 

Kalıcı Oturum İzni ile Geçici Oturum İzni Arasındaki Farklar

Yatırımla oturma İzni uygulamasında kamu hizmetlerinden faydalanabilmek için geçici AB oturum ve kalıcı AB oturma izni sahipleri arasında hak ve fırsatlar arasında bir fark yoktur. Sadece iş başvurularında geçici karta sahip olan kişilerin özlük hakları daha sınırlı olabilir. Bankalardan ev veya taşıt kredisi kullanırken süreli oturum kartına sahip bireyler daha riskli gurupta değerlendirilir.

Oturum Kartlarının Geçerlilik Süresi: Avrupa'da oturum kartlarınınsüresi genellikle 1 ile 5 yıllıktır. Vatandaşlık alıncaya kadar kartların vade bitiminde yenilenmesi gerekir. Kalıcı oturum kartları ise süresizdir: Güvenlik amaçlı belirli dönemlerde yenilenmeleri gerekir. Ülkede sınırsız yaşama hakkı sunar. Portekiz'de oturum kartları ikişer yıllık olarak basılır, yatırım yapıldıktan tam beş yıl sonra süresiz oturum kart başvurusunda bulunulabilir. Ancak, daha avantajlı olan Portekiz vatandaşlığına başvurmaktır çünkü Portekiz vatandaşlığı Avrupa vatandaşlığı anlamına gelir. Portekiz vatandaşlığınızla Avrupa'nın istediğiniz ülkesinde oranın vatandaşıyla ek haklara sahip olarak yaşarsınız.

A.B. Vatandaşlık Süreci: Geçici oturma izni sonrası AB vatandaşlık statüsüne doğru gidebilmek için ülkelerde belirli bir süre yaşama yani vergi mükellefi olma zorunluluğu bulunur. Bu süre Yunanistan'da 7 yıl boyunca her sene kesintisiz en az 183 gündür. İspanya'da ise 10 yıl boyunca her sene kesintisiz en az 183 gündür. İstisna, yatırımcı ve ailesinin 5 yıllık oturma iznine sahip olduktan sonra AB vatandaşlık başvurusunda bulunabileceği tek ülke Portekiz'dir. Portekiz vatandaşlığı için Portekiz'de yılda sadece 7 gün Portekiz'de bulunmak yeterlidir.

Dil Bilgisi Şartı:Golden Visa yatırımcılarının ikamet başvurusunda dil konusunda bir yeterlilik sınavına girme zorunluluğu bulunmaz. Ancak vatandaşlık başvurusunda gerekir. Yatırım kararı vermeden önce vatandaşlık için hangi ülkenin hangi seviyede bir dil bilgisi talebinde bulunduğu araştırılmalıdır. Örneğin, Yunanistan Golden Visa programında Yunan vatandaşlığı için istenen dil sınavı B1 seviyesidir. Yunan alfabesinin tamamıyla farklı olduğu gözetilirse B1 seviyesi oldukça yüksek olup akademik düzeydedir. Portekiz'de ise A2 seviyesinde Portekizce talep eder. A2 seviyesi sınavı en düşük düzeydir.

Avrupa'da Oturma İzni Almanın Avantajları

Vizesiz Seyahat Hakkı: AB oturma izni kartı 27 Schengen ülkesine vizesiz seyahat hakkı sağlar. İzin verilen kalma süresi her altı ayda 90 gündür.

Aile Fertleri Dâhil Edilebilir: Yatırımcıların eşleri, ebeveynleri ve evli olmayan çocukları ikamet programlarına ek bir yatırım yapmadan dâhil edilebilirler. Portekiz Golden Visa programı gereksinimleri en hafif olan oturum programıdır. Portekiz oturma izninde başvuru sahipleri eşlerini, 25 yaşın altındaki çocuklarını, ebeveynleri başvuruya dâhil edebilir.

AB Bankacılık: Maalesef Türklerin Avrupa'da banka hesap açması her geçen gün zorlaşmaktadır. Alınacak bir AB vatandaşlığı ile Avrupa'dakolaylıkla yüksek güvenceye sahip bankalarda hesap açılabilir.

İşinizi Yurt Dışına Taşıyın: 500 milyon nüfusuyla Avrupa Birliği istikrarlı ekonomilerden oluşur. Yatırım karşılığında alınacak oturum kartları ve Ab vatandaşlığı ile T.C. kökenli iş insanları uygun faizli kredilere kolayca erişebilir. Örneğin Portekiz, vatandaşlık için ülkede yaşama zorunluluğu koşmadan vatandaşlık verdiği için Golden Visa konusunda en popüler ülkedir.

Sıfır Vergi Avantajı: Bazı AB ülkelerinde yatırımcılarından elde edilen sermaye artışından veya kârdan vergi talep etmezler. Örneğin Portekiz fon yatırımlarında vergi muafiyeti bulunur. Elde edilen temettülerden ve değer artışından vergi ödenmez.

Avrupa'da Yaşamak: Avrupa'da yaşamanın önemli faydaları güvenlik, siyasi ve ekonomik istikrardır. Örneğin Portekiz dünyanın en güvenli dördüncü ülkesidir. Yaşam maliyetleri ise son derece düşüktür.

Ücretsiz Eğitim: AB oturma izni ile çocuklarınız Avrupa'daki yükseköğretim kurumlarından yüksek kalitede bir eğitim alabilir. Özellikle Türkiye'den taşınmadan elde edilebilen Portekiz pasaportu sayesinde çocuklarınız Avrupa'nın herhangi ülkesinde, tüm okullara o ülkenin vatandaşı gibi erişim hakkına sahip olur.

Kaliteli Sağlık Sistemi: Bazı Ab ülkelerinde oturma izni sahipleri yaşadıkları ülkedeki sağlık sistemineücretsiz erişim hakkına sahiptir. Örneğin sosyal bir anlayışla yönetilen Portekiz'de oturum kart sahipleri kamu sağlık hizmetinden ücretsiz faydalanabilir.

Avrupa'da Oturum İzni Almanın Şartları

Avrupa'da en kolay oturma izni almanın yolu yatırım yoluyla olandır. T.C. vatandaşlarına en hızlı oturma izni sunan ülkeler Yunanistan, Portekiz, İspanya, Macaristan ve Malta'dır.  Yatırım seçeneklerinin hedefi ülkeye para sokmak ve ekonomiyi güçlendirmektir.
Yatırımcılar için en kritik konu paranızın ne kadar süre ülkede bulunacağı ve AB vatandaşlığı için ülkede yaşama zorunluluğunun bulunup bulunmadığının öğrenilmesidir. Vatandaşlık alındıktan sonra paranızı çıkartabiliyor olmak son derece önemlidir. Vatandaşlık başvurusu için Yunanistan ve İspanya'da yaşama şartı bulunurken, Portekiz'de yılda yalnızca 7 gün geçirerek AB vatandaşlığı alınabilmektedir.

AB Kalıcı Oturma İzninin Faydaları

AB süresiz oturma izninin T.C. yatırımcılara faydaları şunlardır:
• AB içerisinde vizesiz seyahat özgürlüğü
• Aile fertlerini başvuruya dâhil edebilme şansı
• Avrupa'da bir banka hesabına sahip olabilme ayrıcalığı
• Ekonomik olarak istikrarlı bir bölgede ticaret yapabilme avantajı
• Kartın alındığı ülkede yaşayabilme hakkı
• Çocuklarınızın yüksek kalitede eğitim ve sağlık gibi kamu hizmetlerine erişim fırsatı
• Vergi avantajlarından faydalanabilme avantajı

AB Vatandaşlığına Giden Yol: Yatırım karşılığında Türkiye'den taşınmadan AB vatandaşlığı alınabilen sadece bir ülke vardır. O da Portekiz'dir. Portekiz'de yılda sadece 7 gün geçirerek 5 yıl sonra AB vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü altıncı pasaportu olup, Portekiz vatandaşları 184'den fazla ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir.

Ömür Boyu Geçerlidir: Daimi ikamet yani süresiz oturum kartı, ömür boyu o ülkede yaşayabilme hakkı anlamına gelir.

Minimum Oturum Süresi Zorunluluğu Bulunmaz: Kalıcı oturma iznine sahip yatırımcıların bu statüyü koruyabilmek için ülkede herhangi bir süre bulunma zorunluluğu yoktur. Kalıcı oturma iznine sahip olanların vatandaşlık başvurusunda bulunmalarında büyük fayda bulunur.

AB Kalıcı Oturma İzni Almak İçin Gerekenler:
Kalıcı oturma izni alabilmek için gerekli şartlar:
Birçok AB ülkesinde süresiz oturum kartı alabilmek için ülkede yaşama zorunluğu vardır. Örneğin bu süre Yunanistan'da 7 yıl yaşamayı gerektirir. İspanya'da bu süre 10 yıldır. Her yıl en az 183 gün ikamet edilmelidir. Tek istisna Portekiz'dir. Portekiz'de kalıcı oturma izni almak ve vatandaşlık edinimi için yaşama zorunluluğu bulunmaz. 
Dil ve uyum sınavlarından geçerli not alınmalıdır. Portekiz'de uyum sınavı bulunmaz dil seviyesi ise A2'dir olup en düşük seviyedir.
Temiz bir sabıka kaydına sahip olunmalı.

Avrupa Oturma İzni ile Sıkça Sorulan Sorular

AB oturum izni nedir?
AB oturum izni, T.C. vatandaşlarınınyatırım karşılığında bir AB ülkesinde yaşama hakkını sunan bir uygulamadır. Genellikle ülkede çalışabilme, sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanabilme hakları elde edilir. Yatırım yoluyla oturma izni alınabilen Ab ülkeleri Portekiz, Malta, Yunanistan, Macaristan ve İspanya'dır.

En kolay hangi AB ülkesinden oturum izni alınabilir?
Bazı AB ülkeleri, başvuru sahiplerine daha hafif koşullarla oturma izni ve sonrasında da yaşama zorunluluğu koşmadan AB vatandaşlığı vermektedir. Örneğin, Portekiz Golden Visa programında oturum ve vatandaşlık için yaşama zorunluluğu yoktur. Bu özelliğiyle Portekiz Golden Visa diğer tüm ülkelerden ayrışır.

AB oturum izni nasıl alınır?
En pratik yöntem yatırım karşılığında alınan oturma izni uygulamalarıdır. T.C. vatandaşlarının en çok tercih ettiği oturum izni Portekiz'dir çünkü oturum izni edindikten sonra vatandaşlık başvurusu için ülkede yaşama zorunluluğu bulunmaz. Hâlbuki Yunanistan, İspanya ve Malta programlarında vatandaşlığa başvurabilmek için ülkeye taşınma zorunluluğu vardır. Bunu kanıtlamak gerekir: Örneğin Yunanistan'da bu süre yılda en az 183 gündür ve 7 yıl boyunca yaşandığı kanıtlanmalıdır. İspanya'da da aynı şekilde 10 yıl yaşanmalıdır. Portekiz Golden Visa kanalıyla uzaktan Portekiz vatandaşlığı alıp Avrupa'nın her ülkesinde yaşama olanağını yakalamak mümkünken, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerin Golden Visa programları sadece vizesiz seyahat imkânı sunar; üstelik yatırımdan çıkmaya da izin vermez.

Geçici ve kalıcı Ab oturum izni farkı nedir?
AB geçici oturma izni, belirli bir süre için verilir ve gerekli şartlar yerine getirildiği takdirde süre bitiminde yenilenir, örneğin yılın bir bölümünde ülkede yaşamak gibi. Burada en önemli detay vatandaşlığa başvuru şartları arasında ülkede ne kadar süre yaşanması gerektiğini bilmektir. Bazı ülkeler uzun süreli oturma izni vermektedir ancak vatandaşlık için ülkede yaşama zorunluğu koşmaktadır. Türkiye'den taşınmadan süresiz oturum ve Ab vatandaşlığı alınabilen tek ülke Portekiz'dir.

AB oturum kartları ne kadar süre sıklıkla yenilenmelidir?
Oturma izninin geçerlilik süresi ülkeden ülkeye değişir.  Portekiz'de fon yatırımcılarının oturma kartları ikişer yıllık olup 5 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilirler, üstelik Türkiye'den taşınmadan.

Yatırımla AB vatandaşlığı almak için en iyiülke hangisidir?
Eğer ailece Türkiye'den taşınmadan bir AB pasaportuna sahip olmak istiyorsanız tek istisna ülke Portekiz'dir. Portekiz Golden Visa uygulaması, AB vatandaşlığına giden en basit yol haritasına sahiptir. Yılda sadece 7 gün geçirerek 5 yılın sonunda Portekiz vatandaşlığına başvuruda bulunabilirsiniz. Portekiz pasaportunu aldıktan sonra ise paranızı yurt dışına çıkartabilirsiniz.

Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde T.C. vatandaşlarına en kolay kalıcı oturum izni ve vatandaşlık veren ülke hangisidir?
Süresiz oturum ve AB vatandaşlığı almanın en kolay olduğu AB ülkesi Portekiz'dir.  Portekiz,yatırım karşılığında T.C. vatandaşlarına ülkede yaşama zorunluluğu olmadan süresiz oturma izni ve AB vatandaşlığı hakkı tanıyan tek ülkedir.

EUPorto: Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.
Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye'de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.
EUPorto'nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz'in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017'den günümüze yatırım aracılığıyla 200'den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.
Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.
İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.
Gerek Portekiz borsası fonu gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook'ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.


Yüksek yargıya kim hükmedecek?
Kavgadan uzlaşma mı çıktı?
BTP lideri İsrail-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
"Erdoğan dik duruş ortaya koyabilecek durumda değil"
Faizsiz evlilik kredisi için tarih belli oldu
Ödemeler ne zaman başlayacak?
Öğle saatlerinden sonra başlayacak
6 il için kuvvetli yağış uyarısı
Anneler günü harcamaları 3 yılda yüzde 500 arttı
Ortalama bin lira harcama yapılıyor
Ahmet Hakan'dan tam not aldı
'Genel başkandı tam bir lider oldu'
Gören bu soruyu soracak
İnsanlık öldü mü?
Pompacılar da işin içinde
90 milyon liralık 'slip' vurgunu
Cenazeye Özgür Özel'in de katılması bekleniyor
Erdoğan'ın sırdaşının acı günü
'11 sene oldu yarım dakika unutmuş değilim'
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Batı ve Rusya'nın karşılıklı hamleleri ne anlama geliyor?
Üçüncü Dünya Savaşı kapıda
Aksa Şehitleri Hastanesinden "yakıt yardımı" çağrısı
İsrail Gazze'de yine gazeteci öldürdü
Öğrenci gezisi felaketle bitiyordu
25 kişi yaralandı
Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de
Kritik kuruma başkan atadı
Emperyalistlerin sandalından Deniz Gezmiş’i anmak
Deniz Gezmiş ve arkadaşları neyin mücadelesini, niçin ve kimin için verdiler?
Yüksek yargıya kim hükmedecek?
Kavgadan uzlaşma mı çıktı?
BTP lideri İsrail-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
"Erdoğan dik duruş ortaya koyabilecek durumda değil"
Faizsiz evlilik kredisi için tarih belli oldu
Ödemeler ne zaman başlayacak?
Öğle saatlerinden sonra başlayacak
6 il için kuvvetli yağış uyarısı
Anneler günü harcamaları 3 yılda yüzde 500 arttı
Ortalama bin lira harcama yapılıyor
Ahmet Hakan'dan tam not aldı
'Genel başkandı tam bir lider oldu'
Gören bu soruyu soracak
İnsanlık öldü mü?
Pompacılar da işin içinde
90 milyon liralık 'slip' vurgunu
Cenazeye Özgür Özel'in de katılması bekleniyor
Erdoğan'ın sırdaşının acı günü
'11 sene oldu yarım dakika unutmuş değilim'
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Batı ve Rusya'nın karşılıklı hamleleri ne anlama geliyor?
Üçüncü Dünya Savaşı kapıda
Aksa Şehitleri Hastanesinden "yakıt yardımı" çağrısı
İsrail Gazze'de yine gazeteci öldürdü
Öğrenci gezisi felaketle bitiyordu
25 kişi yaralandı
Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de
Kritik kuruma başkan atadı
Emperyalistlerin sandalından Deniz Gezmiş’i anmak
Deniz Gezmiş ve arkadaşları neyin mücadelesini, niçin ve kimin için verdiler?

Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık 'slip' vurgunu

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Polisi, Büyükçekmece'de benzin istasyonlarında çalışanların aralarında olduğu, sahte akaryakıt fişi üretip ve komisyon karşılığı kar elde ederek vergi kaçıran şebekeyi, Büyükçekmece ve Esenyurt'taki eş zamanlı operasyonla çökertti
11.05.2024 10:40:00 / Güncelleme: 11.05.2024 10:45:45
İhlas Haber Ajansı
Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık 'slip' vurgunu
Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık 'slip' vurgunu
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Polisi, Büyükçekmece'de benzin istasyonlarında çalışanların aralarında olduğu, sahte akaryakıt fişi üretip ve komisyon karşılığı kar elde ederek vergi kaçıran şebekeyi, Büyükçekmece ve Esenyurt'taki eş zamanlı operasyonla çökertti. Naylon fatura operasyonda 3 kişi tutuklanırken, polis şu ana kadar 90 milyon liralık vurgunu açığa çıkardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece'de benzin istasyonunda çalışan şüphelilerin; servis, nakliye ve şirket araçlarına yüzdelik komisyon şeklinde haksız kazanç karşılığı sahte akaryakıt fişi üretip sattıkları, sahte fişleri alan firmaların ise bunları gider kalemi gösterip vergi kaçırdıkları, sahte özel belge niteliğindeki fişleri evlerine kurmuş oldukları özel makine ve düzenekler sayesinde ürettikleri yönünde ortaya çıkan iddialar üzerine harekete geçti.

Vergi kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi

Polis ekipleri yaptıkları derin araştırma üzerine, şüphelilerin, benzin istasyonlarından edinmiş oldukları bilgi ve tecrübeler neticesinde fiş (slip) basma cihazları ve dijital materyaller aracılığıyla birçok firmaya yüksek miktarlarda tutarlara sahip sahte fatura düzenleyerek, firmaların vergi kaçakçılığına sebep oldukları, kendilerinin ise yapmış oldukları bu usulsüz eylemlerden dolayı farklı yüzdelik oranlarda menfaat temin ederek haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti. Toplamda 90 milyon liralık kazanç elde edildiği belirlendi.

Benzin istasyonunda çalışıp çevre edindiler

Şüphelilerin, uzun süre boyunca benzin istasyonlarında çalışmaları sebebiyle çevre edindiği bu sayede de ayrıca konuyla ilgili bilgi ve tecrübe kazandıkları ortaya çıktı. Teknik olarak da kendilerini geliştiren şahısların, kesmiş oldukları naylon faturalar ve sebep oldukları vergi kaçakçılığından yüzde bir komisyon aldıkları öğrenildi.

3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon

Ekipler topladıkları bilgiler sonrasında Büyükçekmece ve Esenyurt'ta 3 ayrı adrese baskın düzenledi. Düzenlenen baskın neticesinde, 6 adet slip basma cihazı ve bunlara bağlı bilgisayarlar, 6 bin 200 adet yaklaşık 18 milyon 500 bin lira tutarında basılmış sahte fiş ve 400 adet basılmamış slip fiş rulosu ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 53 vatandaşın acısı yıllar geçse de dinmiyor. Saldırıda 28 yaşındaki oğlu şehit olan anne Sabahat Taş, oğlundan geriye kalan gömleğiyle hasret gideriyor.
11.05.2024 09:06:00 / Güncelleme: 11.05.2024 09:10:00
İhlas Haber Ajansı
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde terör grupları tarafından peş peşe iki bombalı saldırı gerçekleştirilmişti.

Saldırıda 53 sivil vatandaş hayatını kaybetmişti. PTT binası ve Reyhanlı Belediyesi önünde gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları o günleri unutamıyor.

Saldırı sırasında camiden çıkıp ekmek almaya giden 28 yaşındaki Mehmet Taş'ın annesi Sabahat Taş, oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor.



"11 sene oldu yarım dakika unutabilmiş değilim"

Oğlunu hep kalbinde yaşattığını dile getiren anne Sabahat Taş, "11 Mayıs 2013'te en acı günler oldu. Oğlum camiden çıkıp ekmek almaya gittiği an bombalı saldırıya uğradı. Oğlum orada şehit oldu. Oğlumu çok özlüyorum ve hala içimizde yaşıyor. Benim oğlum çok cana yakın ve yardımseverdi. 11 sene oldu daha yarım dakika unutmuş değilim. Onu hep kalbimde yaşatıyorum" dedi.

Terörizme karşı mücadelede yeni stratejiler

Dünya genelinde terörizmin yarattığı tehditlerle mücadele etmek için uluslararası toplum yeni stratejiler geliştiriyor
11.05.2024 09:03:00
Hasan Parlak
Terörizme karşı mücadelede yeni stratejiler
Terörizme karşı mücadelede yeni stratejiler
Dünya genelinde terörizmin yarattığı tehditlerle mücadele etmek için uluslararası toplum yeni stratejiler geliştiriyor. Ülkeler arası iş birliği ve koordinasyon, bu mücadelede kritik bir öneme sahip olmaya devam ediyor.

Terörizmle mücadelede eğitim ve farkındalık programları ön plana çıkıyor. Genç nesillerin radikal düşüncelere karşı korunması ve sağlıklı toplumsal değerlerle donatılması, terörizmin köklerini kurutmada etkili bir yöntem olarak görülüyor.

Sınır güvenliğinin artırılması ve istihbarat birimleri arasında daha etkin bir paylaşım, terör örgütlerinin hareket kabiliyetini kısıtlamada önemli rol oynuyor. Bu sayede, terör eylemlerinin önlenmesi ve planlanan saldırıların engellenmesi mümkün hale geliyor.

Sosyal ve ekonomik kalkınma

Terörizmin beslendiği sosyal ve ekonomik sorunların çözümüne yönelik projeler, uzun vadeli mücadelede hayati bir yere sahip. İstikrarlı ve kalkınan toplumlar, terörizmin yayılmasına karşı daha dirençli oluyor.

Uluslararası hukuk ve yaptırımlar

Uluslararası hukuk çerçevesinde terörizme karşı yaptırımlar ve yasal düzenlemeler, terör örgütlerine finansal ve lojistik destek sağlayan kaynakları kurutmayı hedefliyor. Bu tür yaptırımlar, terörizmin küresel ağını zayıflatmada etkili oluyor.

Her ülkenin kendi iç dinamikleri ve güvenlik politikaları çerçevesinde bu stratejileri uygulama biçimi farklılık gösterebilir. Ancak, küresel dayanışma ve iş birliği, terörizmle mücadelede başarıya ulaşmanın anahtarlarından biri olarak kabul ediliyor.

Erdoğan, Kamu İhale Kurulu'na başkan ve üye atadı

Kamu İhale Kurulu Başkan, İkinci Başkan ve üyeliklerine Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı. Karara göre Kamu İhale Kurulu Başkanlığına Hamdi Güleç atandı.
11.05.2024 06:30:00
İhlas Haber Ajansı
Erdoğan, Kamu İhale Kurulu'na başkan ve üye atadı
Erdoğan, Kamu İhale Kurulu'na başkan ve üye atadı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararı ile Kamu İhale Kurulu Başkanlığına Hamdi Güleç atandı.

Karar ile birlikte Mehmet Bıçkıcı İkinci Başkan olarak atanırken Kamu İhale Kurulu üyeliklerine ise Osman Şahin, Halil Yılmaz, Mehmet Aydın, Kadir Cabur, Mehmet Demiroğlu ve Necmi Keskinsoy atandı.

Atamalar 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 53'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2,3 ve 7'nci maddeleri gereğince gerçekleştirildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.