logo
11 MAYIS 2024

İBB’den bir ilk

İBB iştiraki KİPTAŞ, kurum tarihinde ilk kez gerçekleştirilecek olan 'Tek Yapı Dönüştürme Projesi'ni, Kadıköy Kozyatağı'ndaki Özden Apartmanı'nda başlattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yeni Özden Apartmanı'nın temeline oluşturacak ilk harcı döken butona, binanın en küçük sakinlerinden 4 yaşındaki İdil Öztürk ile birlikte bastı

14.09.2022 14:50:00
İBB’den bir ilk
İBB’den bir ilk

KADIKÖY / İSTANBUL

İBB iştirakleri KİPTAŞ, BİMTAŞ ve İmar A.Ş., kurum tarihinde ilk kez "Tek Yapı Dönüştürme Projesi" gerçekleştirecek.

Kadıköy Kozyatağı Mahallesi'deki Özden Apartmanı'nda yaşayan kat maliklerinin depreme dayanıklı yeni yuvalarının temeli, "150 Günde 150 Proje" maratonu kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından atıldı.

İmamoğlu, temel atma töreni öncesinde bir konuşma yaptı. İstanbul'a kentsel dönüşümde bir zihniyet değişimi yaşattıklarını belirten İmamoğlu, KİPTAŞ'ın tarihinde ilk kez tekil bir binanın dönüşümünü gerçekleştirdiğini vurguladı. 3 yıldır dönüşüm noktasında özel bir süreci başlattıklarını kaydeden İmamoğlu, "Aldığımız gerçek veriler üzerinden arkadaşlarıma ilk söylediğim şu: Kardeşim, mahalle aralarına gireceksiniz, binaların değişimi noktasında siz bir güven zemini oluşturacaksınız ve bu güven zemini doğrultusunda da yüklenicilerle, müteahhitlerle iş birliği yapıp, kar amacı gütmeden, insanlarımızın evlerinin dönüşümüne destek olacaksınız.

Bu, bir seferberliktir. Bu, memleketimiz için bir beka sorunudur. Gerçek beka sorunu budur İstanbul'un. Allah korusun can kayıpları, mal kayıpları, moral kaybı, finans kaybı… Bütününü üst üste koyduğunuzda; belimizi büker" uyarısında bulundu. Önceliklerinin can güvenliğini sağlamak olduğunun altını çizen İmamoğlu, "Rant yaratmadan, rant dağıtmadan bu binaların dönüşümüne imza atmamız şarttır" dedi.


İMAMOĞLU: 7-8 AY SONRA VATANDAŞLARIMIZ DEPREME DAYANIKLI YUVALARINDA RAHAT BİR UYKU UYUYACAKLAR


İBB'nin iştirakleri KİPTAŞ, BİMTAŞ ve İmar A.Ş. bu süreçte birlikte hareket ettiğini belirten İmamoğlu, bu kapsamda ilçe belediyeleriyle de ortak çalıştıklarına dikkat çekti.

"Rant diye bakmadan, Özden Apartmanı'nın malikleriyle beraber oturduk, konuştuk. Arkadaşlarım, burada bu süreci sonuca bağladılar. Fazla değil, 7-8 ay sonra bu vatandaşlarımız depreme dayanıklı, pırıl pırıl yuvalarında rahat bir uyku uyuyacaklar. Bunun huzuru parayla satın alınmaz" ifadelerini kullandı.

"Kentsel dönüşüm meselesine, can güvenliği meselesi değil de zenginleşme meselesi diye bakan her kim var ise, hayatında kendisine daha büyük bir zarar vereceği iş yapmıyor demektir" diyen İmamoğlu, "Ben, bu sektörü bilirim. Bu sektörün içerisinde bir insanım.

Bu masaların içerisinde yaklaşık 30 yıldır varım. Ve ne yazık ki bunun çok örneklerini yaşadık. Yapmayın, yaptırmayın. Bu anlamda bütün vatandaşlarıma çağrımız odur ki; KİPTAŞ'ın sınırı yok, limiti yok. Bizim sağlam, teminatını da aldığımız yüklenicilerle, müteahhitlerle iş yapmaya kapımız açıktır" şeklinde konuştu.


"VATANDAŞLARIMIZIN YÜZDE 35'İ BİZİ BİNALARINA SOKMADI"


"Genel Müdürümüze ve diğer genel müdürlerimize söyledim; '100 tane, 200 tane şantiye istiyorum' dedim İstanbul'un sokaklarında, mahallelerinde" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

"300 tane istiyorum. Yapabilir miyiz? Yapabiliriz. Bir sene içinde buna ulaşabiliriz arkadaşlar. Ve yapmalıyız. Bu, gerçekten en büyük madalyamız olur. Yarın, öbür gün, 'Biz bu şehirde çürük binalarda yaşıyorken, 1-1,5 sene içerisinde, 10 bin, 15 bin aileyi sapasağlam evlerine, mahalle işlerinde kavuşturduk' meselesi, bizde muazzam bir huzur yaratır. Ben, bu madalyayı milletimle beraber kazanmak istiyorum.

Bu bağlamda benim yol arkadaşlarım, büyük bir seferberlikle bu süreci çalışacaklar. Özellikle 99 yılı öncesinde yapılmış bütün binaların, bu riski gözetip mutlaka binalarını kontrol etmelerini ya da ettirmelerini istiyoruz. Yüzde 35-40'a yakın insan, bizi binalarını kontrol ettirmeye sokmadılar. Vatandaşımız bununla yüzleşmek istemiyor. Olmaz.

Bundan daha büyük mühim bir mesele yok. Elbette burada 25-30 sene öncesinin mahkemesini kurmuyoruz. Ama bununla yüzleşip, bunu çözmekle yükümlüyüz. Bir hata yapmış olabiliriz, bir eksik yapmış olabiliriz milletçe. Bunu çözmek zorundayız. O bakımdan bu duyarlılığa, bu katılımcılığa vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Depreme dayanıklı, yeni ve nitelikli binaların temelini atmak istiyoruz. Ve bu işin partisi yok. Bu işin siyaseti yok. Bu işin A, B, C partisine ait ilçe belediye başkanı diye bir kavram yok. Biz, hepsiyle en güçlü kol kola girmeye hazırız."


"ONLARCA MEVZUAT ÜZERİNDEN BU MESELEYİ ÇÖZEMEYİZ"


Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'yla ortak hareket etmeye her zaman hazır olduklarının altını çizen İmamoğlu, şu çağrıyı yaptı:

"Hiçbir gün, bakanlıkla bu mevzularda siyasetin A'sını bile gündeme getirmedik. Her konuda masaya en özgün, en özgür şekilde oturmaya gayret ettik. Sağ olsun, büyük oranda Bakanlık da bizimle ilişkilerinde bunu gözetti. Teşekkür ediyorum buradan.

Sadece şu konuda sitemim var: Deprem meselesinin, siyaseti ve siyasi propagandası olmaz üzerinden, gelin İstanbul'da bütünlükçü bir yapıyla, bir 'Deprem Koordinasyon Kurulu' anlayışıyla, kararların hızlı alındığı -bakanlığa teklif ettiğimiz meselede herkesin içinde olduğu bir sistemden bahsediyorum- aynen AFAD gibi, afetin bir bütüncül mesele ile ele alınıp İstanbul özelinde nasıl yönetim hedefleniyorsa, afet öncesi en büyük mesele olan İstanbul'un yenilenme meselesinin de bu kapsamda bir çatı altında olduğunu düşünsenize.

Bazı sivil toplum kuruluşları orada, meslek odaları orada, ilçe belediye temsilcileri orada, Büyükşehir Belediyesi orada, Valilik orada, Şehircilik Bakanlığı orada… Hep beraber düşünüyoruz, hep beraber hareket ediyoruz. Yetmedi; müteahhitler orada. Yetmedi; inşaat, malzeme üreten sektörün temsilcileri orada. Yetmedi; bankalar orada. Yetmedi; sigorta kuruluşları orada. Beraber ayağa kalkmanın ve bu işi bütüncül çözmenin gerçekten anahtarının orada olduğunu düşünüyorum. 'Efendim şu konu var, şu mevzuat var.' Onlarca mevzuat, onlarca yönetmelik üzerinden bu meseleyi hızlandırmış bir biçimde çözemeyiz.

O bakımdan ben bu çağrımı yeniliyorum, yineliyorum. Yani yarın seçim olsa, aynı çağrıyı yaparım. Çünkü bunun seçimi yok, partisi yok. Çünkü depremin saati yok, dakikası yok, saniyesi yok. Şurada konuşuyorken bile deprem yaşayabiliriz. Bunu çığlıkla anlatmak zorundayız."


ODABAŞI: "ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANDI"


İstanbul'da 23 Haziran 2019 seçimlerinden sonra bir zihniyet değişimi yaşandığı tespitinde bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da, "Vatandaşı temel alan anlayış bu zihniyet değişikliğinin en büyük göstergelerinden birisi, eskiden, 'Ben yaptım, oldu' zihniyetiyle yapılan projelerin bugün İstanbul'a getirdiği maliyeti, yaşam zorluklarını, bir sorunu çözmek yerine, bir sorun koyan anlayıştan vatandaşı temel alan, vatandaşı önemseyen, komşularımızı önemseyen bir anlayışa dönüşen cümleyi burada bulabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Kadıköy'ün, İstanbul'un Kuzey Anadolu Fay Hattı'na en yakın ilçelerden birisi olduğunu hatırlatan Odabaşı, "Bu durum, son birkaç yılda bir yandan depreme dayanıklı olmayan yapıları dönüştürmeye talep artarken, diğer yandan da sunulan sınırlı arz sebebiyle, konut ve kira fiyatlarının da oldukça yükselmesine neden oldu.

Yine bu süreçte piyasanın, sektörün insafına terk edilen İstanbullular, Kadıköylüler, canlarıyla malları arasında bir seçim yapmak zorunda kaldılar" şeklinde konuştu.


'FİKİRTEPE FACİASI'NA GÖNDERME YAPTI


Kadıköy sınırları içinde "Fikirtepe faciası" yaşandığına dikkat çeken Odabaşı, "Fikirtepe bölgesinde, bakanlığın yapmış olduğu, 'En iyisini ben yaparım, en iyisini ben bilirim' anlayışının bugün getirdiği nokta, Fikirtepe'de acı olarak yaşanıyor.

Bugün bu projeyle, bunların tam tersi bir anlayışla Kadıköy'de sadece bir bina yenilenmiyor. Biraz önce bahsettiğim zihniyet yıkılıyor, yerine komşularıyla, vatandaşıyla, arsa sahibiyle paydaş olan, onlarla beraber iş üreten bir anlayış, belki burada yeniden inşa ediliyor.

Onun için, burayı bir binanın yıkılması ve bir binanın yenilenmesi olarak düşünmeyin. Burada 25 yıllık bir zihniyet yıkıldı; halkı önemseyen, komşusunu önemseyen yeni bir anlayışın temelini ve inşaatını yapıyoruz.

Bu nedenle; başta Sayın İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere, bütün çalışma arkadaşlarına, bütün Büyükşehir kadrolarına çok teşekkür ediyoruz bu anlayışı Kadıköy'de başlattıkları için, eski zihniyetin anlayışını yıkıp, yeni bir anlayışla, yeni bir dönemin temelini atıp bu binayı burada gerçekleştirdikleri için. Umarım Kadıköy'de bu yapı dönüşüm projesinin benzerlerini çok daha fazla görürüz" dedi.


KURT: "TALEBİN YÜZDE 66'SI TEK YAPILARDAN"


Yaklaşık bir yıl önce 'İstanbul Yenileniyor' sloganıyla yola çıktıklarını belirten KİPTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Ali Kurt ise, "İstanbul'da 99 öncesi yapılmış, mülkiyet ve plan problemi olmayan tüm yapıları maliyetine yenilemeyi taahhüt ettik.

Bu süreci, çok şeffaf ve katılımcı bir şekilde yönettik. Bugüne kadar, İstanbul'daki 964 mahallenin 624'ünden başvuru aldık. Bugüne kadar aldığımız başvuru, bağımsız birim bazında 149 bin 597, burada yaşayan vatandaşlarımızın sayısıysa 547 bin 472'dir. 39 ilçemizin tamamından başvuru aldık ve şu anda, aktif olarak 6 bin 730 farklı noktada süreç yönetiyoruz.

Bu başvuruların yaklaşık 66'sı tek yapılardan gelmektedir" bilgilerini paylaştı. Yaşanan ekonomik krizden kaynaklı maliyet artışlarından kendilerinin de olumsuz anlamda etkilendiğini vurgulayan Kurt, "Maliyet artışları durdurulmadığı sürece, Türkiye'de ne kadar konut üretirsek üretelim, maalesef barınma krizinin önüne geçemeyiz" dedi.


"BİZİM ÖLÇEĞİMİZDEKİ HİÇBİR ŞİRKET TEK YAPILARIN DÖNÜŞÜMÜNÜ DERT ETMİYOR"


KİPTAŞ'ın bugünkü ekonomik şartlara rağmen, Türkiye'nin en büyük 11'nci inşaat şirketi olduğunu aktaran Kurt, "Bizim ölçeğimizde hiçbir şirket, mahalle arasına girip, tek yapıların dönüşümünü bu kadar dert etmiyor. Az önce filmde de gördük.

Olası deprem olsaydı, belki biz bugün, enkaz altından buradaki hak sahiplerini çıkarıyor olacaktık. Çünkü bir kepçe darbesiyle yıkılan bir yapıdan bahsediyoruz. Ve maalesef bu bölgede, bundan onlarcası var. Aslında amacımız, Türkiye'nin değişebileceğini göstermek ve 'İstanbul Yenileniyor' sistemini tüm Türkiye'de bir model olarak uygulanmasını sağlayarak, tüm riskli yapıların dönüşebileceğini ispatlamaktı" diye konuştu.

Kurt, vatandaşlara, "Her zaman söylediğimiz gibi; temel atmak önemlidir ama aslolan, riskli yapıları olası bir depremden önce tahliye edip, can güvenliğini sağlamak. İstanbul'daki vatandaşlarımıza, 'Gelin uzlaşın, maliyetine yapıları yenileyelim' diyoruz" çağrısını yaptı.


4 YAŞINDAKİ İDİL, DEPREME DAYANIKLI EVİNE KAVUŞACAK


Konuşmaların ardından; İmamoğlu, İYİ Parti milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Odabaşı, Kurt ve kat malikleri, yeni Özden Apartmanı için ilk harcı dökecek butonlara birlikte bastı. Apartmanın en küçük sakinlerinden 4 yaşındaki İdil Öztürk de İmamoğlu ile birlikte butona basarak, yeni yuvasının temeline katkı sundu.



Tarihte örneği yok
Siyonist cellatlar Eurovision'da da kendini gösterdi
En kritik belirti
Kalp krizi nasıl anlaşılır!
Pembe domates deyip geçmeyin...
En pahalı domatesin tohumu İsrail'den geliyor!
Yüksek yargıya kim hükmedecek?
Kavgadan uzlaşma mı çıktı?
BTP lideri İsrail-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
"Erdoğan dik duruş ortaya koyabilecek durumda değil"
Faizsiz evlilik kredisi için tarih belli oldu
Ödemeler ne zaman başlayacak?
Öğle saatlerinden sonra başlayacak
6 il için kuvvetli yağış uyarısı
Anneler günü harcamaları 3 yılda yüzde 500 arttı
Ortalama bin lira harcama yapılıyor
Ahmet Hakan'dan tam not aldı
'Genel başkandı tam bir lider oldu'
Gören bu soruyu soracak
İnsanlık öldü mü?
Pompacılar da işin içinde
90 milyon liralık 'slip' vurgunu
Cenazeye Özgür Özel'in de katılması bekleniyor
Erdoğan'ın sırdaşının acı günü
'11 sene oldu yarım dakika unutmuş değilim'
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Batı ve Rusya'nın karşılıklı hamleleri ne anlama geliyor?
Üçüncü Dünya Savaşı kapıda
Aksa Şehitleri Hastanesinden "yakıt yardımı" çağrısı
İsrail Gazze'de yine gazeteci öldürdü
Tarihte örneği yok
Siyonist cellatlar Eurovision'da da kendini gösterdi
En kritik belirti
Kalp krizi nasıl anlaşılır!
Pembe domates deyip geçmeyin...
En pahalı domatesin tohumu İsrail'den geliyor!
Yüksek yargıya kim hükmedecek?
Kavgadan uzlaşma mı çıktı?
BTP lideri İsrail-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
"Erdoğan dik duruş ortaya koyabilecek durumda değil"
Faizsiz evlilik kredisi için tarih belli oldu
Ödemeler ne zaman başlayacak?
Öğle saatlerinden sonra başlayacak
6 il için kuvvetli yağış uyarısı
Anneler günü harcamaları 3 yılda yüzde 500 arttı
Ortalama bin lira harcama yapılıyor
Ahmet Hakan'dan tam not aldı
'Genel başkandı tam bir lider oldu'
Gören bu soruyu soracak
İnsanlık öldü mü?
Pompacılar da işin içinde
90 milyon liralık 'slip' vurgunu
Cenazeye Özgür Özel'in de katılması bekleniyor
Erdoğan'ın sırdaşının acı günü
'11 sene oldu yarım dakika unutmuş değilim'
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Batı ve Rusya'nın karşılıklı hamleleri ne anlama geliyor?
Üçüncü Dünya Savaşı kapıda
Aksa Şehitleri Hastanesinden "yakıt yardımı" çağrısı
İsrail Gazze'de yine gazeteci öldürdü

Alternatif ithalat yapılacak ülkeler aranıyor

 
 
Türkiye ile İsrail arasındaki dış ticaretin tümüyle kesildiği öne sürülüyor. Ticaretin devam ettiği dönemde pazarda 'pembe domates' olarak bilinen ve kilosu marketlerde ya da pazarlarlarda 100 TL'nin, hatta 150 liranın üzerinde satılan bazı domates türlerinin tohumunun İsrail'den ithal edildiği belirtiliyor. İthalatçılar bu tohumun tedarikinde farklı pazarlara yönelmiş durumda.
11.05.2024 22:31:00
AHMET TURAN YİĞİT
  Alternatif ithalat yapılacak ülkeler aranıyor
  Alternatif ithalat yapılacak ülkeler aranıyor

Tarım ve Orman Bakanlığına göre, Türkiye'de planlı ve sistemli tohumculuk faaliyetleri 1925-1930'lu yıllarda araştırma enstitüleri ve tohum ıslah istasyonlarının kurulmasıyla başladı. Tohumlukların Tescil, Kontrol ve Sertifikasyonu Kanunu'nun 1963'te yürürlüğe girmesiyle ülke tohumculuğunda yeni bir döneme geçildi. Sonraki süreçte çıkarılan Tohumculuk Kanunu, tamamlanan alt mevzuatlar ve özel sektör yapılanmasının sağlanmasıyla, yurt içi sertifikalı tohum üretimi ivme kazandı. Sertifikalı tohum kullanımı 2005'ten ve sertifikalı tohum üretimi de 2008'den itibaren Bakanlık tarafından desteklenmeye başlandı. Ülkede sertifikalı tohum üretimi 2002'den itibaren genel artış seyrini sürdürdü. Bu üretim 2002'de 145 bin 227 ton iken 2012'de 646 bin 905 tona yükseldi. Sertifikalı tohum üretimi, 2017'den itibaren her yıl 1 milyon tonun üzerinde gerçekleşti. Bu miktar geçen yıl da 1 milyon 300 bin ton olarak kayıtlara geçti.

Tohumda dış ticaret fazlası veriliyor

Türkiye'nin sertifikalı tohum üretimindeki artış, dış ticaret verilerine de yansıdı. Türkiye, bu alanda bazı ürün türlerinde kendi kendine yeten ülke konumuna geldi. Türkiye'nin sertifikalı tohum ihracatı, 2016 yılından itibaren her yıl ithalatın üzerinde seyretti. Sertifikalı tohum ihracatı, 2022'de 86 bin 412 tona çıktı. Sertifikalı tohum ithalatı ise 2002'de 19 bin 227 ton, 2012'de 33 bin 160 ton, 2022'de de 37 bin 729 ton oldu. Söz konusu ihracat geçen yıl 89 bin 378 ton olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde ithalat ise ihracatın altında kalarak 51 bin 384 ton olarak belirlendi. Türkiye'nin tohum ihracatı değer bazında da son 2 yıldır ithalatın üzerine çıktı. İhracat, 2022'de 232 milyon 663 bin dolar, geçen yıl ise 326 milyon 758 bin dolar olarak hesaplandı. İthalat ise 2002'de 55 milyon 292 bin dolar, 2012'de 197 milyon 649 bin dolar oldu. İthalat tutarı, 2022'de 169 milyon 614 bin dolar, geçen yıl ise 249 milyon 563 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Kritik tohumlar ithal ediliyor

Neticede Türkiye tohum ithal eden bir ülke... Patates, şeker pancarı, bazı sebze türleri tohumları ithal ediliyor. Özellikle marketlerde ve pazarlarda yüksek fiyata satılan pembe domatesin bazı kaliteli türlerinin tohumları İsrail'den ithal ediliyor. "Yenimesaj.com.tr"ye bilgi veren bir kaynak söz konusu 'kırmızı renkte' pembe domates türünün Cuma günü İstanbul Hali'nde kilogram fiyatının 90 TL olduğunu belirtti. Üründe sıkını yaşanmadığını, fiyatın yükseldiğini kaydeden kaynak, bu domates türünün Antalya'da bir firma tarafından üretildiğini belirtti.

Meteorolojiden 6 il için kuvvetli yağış uyarısı

Yurdun bazı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.
11.05.2024 12:33:00
Haber Merkezi
Meteorolojiden 6 il için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden 6 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminine göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Ankara, Çankırı, Karabük, Kırıkkale, Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat)esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

UŞAK °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Adana dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç ve yüksek kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BURDUR °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kuzeyinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına zaman zaman kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KONYA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YOZGAT °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına, zaman zamana kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

ERZURUM °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık 'slip' vurgunu

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Polisi, Büyükçekmece'de benzin istasyonlarında çalışanların aralarında olduğu, sahte akaryakıt fişi üretip ve komisyon karşılığı kar elde ederek vergi kaçıran şebekeyi, Büyükçekmece ve Esenyurt'taki eş zamanlı operasyonla çökertti
11.05.2024 10:40:00 / Güncelleme: 11.05.2024 10:45:45
İhlas Haber Ajansı
Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık 'slip' vurgunu
Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık 'slip' vurgunu
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Polisi, Büyükçekmece'de benzin istasyonlarında çalışanların aralarında olduğu, sahte akaryakıt fişi üretip ve komisyon karşılığı kar elde ederek vergi kaçıran şebekeyi, Büyükçekmece ve Esenyurt'taki eş zamanlı operasyonla çökertti. Naylon fatura operasyonda 3 kişi tutuklanırken, polis şu ana kadar 90 milyon liralık vurgunu açığa çıkardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece'de benzin istasyonunda çalışan şüphelilerin; servis, nakliye ve şirket araçlarına yüzdelik komisyon şeklinde haksız kazanç karşılığı sahte akaryakıt fişi üretip sattıkları, sahte fişleri alan firmaların ise bunları gider kalemi gösterip vergi kaçırdıkları, sahte özel belge niteliğindeki fişleri evlerine kurmuş oldukları özel makine ve düzenekler sayesinde ürettikleri yönünde ortaya çıkan iddialar üzerine harekete geçti.

Vergi kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi

Polis ekipleri yaptıkları derin araştırma üzerine, şüphelilerin, benzin istasyonlarından edinmiş oldukları bilgi ve tecrübeler neticesinde fiş (slip) basma cihazları ve dijital materyaller aracılığıyla birçok firmaya yüksek miktarlarda tutarlara sahip sahte fatura düzenleyerek, firmaların vergi kaçakçılığına sebep oldukları, kendilerinin ise yapmış oldukları bu usulsüz eylemlerden dolayı farklı yüzdelik oranlarda menfaat temin ederek haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti. Toplamda 90 milyon liralık kazanç elde edildiği belirlendi.

Benzin istasyonunda çalışıp çevre edindiler

Şüphelilerin, uzun süre boyunca benzin istasyonlarında çalışmaları sebebiyle çevre edindiği bu sayede de ayrıca konuyla ilgili bilgi ve tecrübe kazandıkları ortaya çıktı. Teknik olarak da kendilerini geliştiren şahısların, kesmiş oldukları naylon faturalar ve sebep oldukları vergi kaçakçılığından yüzde bir komisyon aldıkları öğrenildi.

3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon

Ekipler topladıkları bilgiler sonrasında Büyükçekmece ve Esenyurt'ta 3 ayrı adrese baskın düzenledi. Düzenlenen baskın neticesinde, 6 adet slip basma cihazı ve bunlara bağlı bilgisayarlar, 6 bin 200 adet yaklaşık 18 milyon 500 bin lira tutarında basılmış sahte fiş ve 400 adet basılmamış slip fiş rulosu ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 53 vatandaşın acısı yıllar geçse de dinmiyor. Saldırıda 28 yaşındaki oğlu şehit olan anne Sabahat Taş, oğlundan geriye kalan gömleğiyle hasret gideriyor.
11.05.2024 09:06:00 / Güncelleme: 11.05.2024 09:10:00
İhlas Haber Ajansı
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde terör grupları tarafından peş peşe iki bombalı saldırı gerçekleştirilmişti.

Saldırıda 53 sivil vatandaş hayatını kaybetmişti. PTT binası ve Reyhanlı Belediyesi önünde gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları o günleri unutamıyor.

Saldırı sırasında camiden çıkıp ekmek almaya giden 28 yaşındaki Mehmet Taş'ın annesi Sabahat Taş, oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor.



"11 sene oldu yarım dakika unutabilmiş değilim"

Oğlunu hep kalbinde yaşattığını dile getiren anne Sabahat Taş, "11 Mayıs 2013'te en acı günler oldu. Oğlum camiden çıkıp ekmek almaya gittiği an bombalı saldırıya uğradı. Oğlum orada şehit oldu. Oğlumu çok özlüyorum ve hala içimizde yaşıyor. Benim oğlum çok cana yakın ve yardımseverdi. 11 sene oldu daha yarım dakika unutmuş değilim. Onu hep kalbimde yaşatıyorum" dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.