logo
13 MAYIS 2024

Baki Kabristanı'na ziyaretçi akını

Mekke'de vazifelerini tamamladıktan sonra Medine-i Münevvere’ye geçen yüz binlerce hacı Peygamber Efendimizin kabri ile ashabının bulunduğu Cennetü'l Baki Kabristanı’nı da ziyaret ediyor
04.07.2023 14:19:00 /
Mekke'de vazifelerini tamamladıktan sonra Medine-i Münevvere’ye geçen yüz binlerce hacı Peygamber Efendimizin kabri ile ashabının bulunduğu Cennetü'l Baki Kabristanı’nı da ziyaret ediyor. Sabah ve ikindi namazından sonra ziyarete açılan kabristana girişte kuyruk oluşuyor.
 
Peygamber Efendimizin Medine-i Münevvere'ye hicretinden önce Gargat ağaçlarıyla kaplı olan Mescid-i Nebevi yanındaki alan, temizlenerek kabristan hâline getirildi.
 
İlk olarak muhacir sahabelerden Hazreti Osman bin Maz'un defnedildiği Cennetü'l Baki Kabristanı'nda, 10 bin civarında Sahabe-i Kiram medfun bulunuyor.
 
Halen Medine'de vefat edenlerin defnedildiği Cennet'ül Baki Kabristanı'nda Osmanlı dönemine kadar, birçok önemli şahsiyetin türbeleri de yer alıyordu.
 
Efendimizin zevceleri Hazreti Aişe, Hafsa, Sevde, Zeynep binti Cahş, Ümmü Habibe, Seleme, Cevriye, Zeynep ve Safiye Validelerimiz, kızları Ümmü Gülsüm, Rukiyye, Zeynep ve oğlu İbrahim'in mezarlarının da kabristandaki yerleri biliniyor.
 
Hazreti Abbas, Hazreti Fatıma, Caferi Sadık, Muhammed Bakır, Zeynel Abidin, İmam Hasan, İmam Malik, Nafi, Efendimizin Halaları Safiyye, Atike, Ümmül Benim ve Uhut ile Harra Şehitleri de mezarlıkta bulunuyorlar. Efendimizin sütannesi Halime, Süfyan bin Haris, Saad bin Muaz, Ebu Said El Hudri gibi önemli şahsiyetlerin kabirlerinin yeri de biliniyor.
 
Sabah ve ikindi namazından sonra ziyarete açılan Cennetü’l Baki Kabristanı'na bütün hacılar ziyarette bulunuyorlar. Suudi görevliler kabristanda hacıların el açıp dua etmelerine de mani oluyorlar.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.