logo
11 MAYIS 2024

Bağcılar, meydanına kavuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenilenen Bağcılar Meydanı'nın açılışını, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile birlikte gerçekleştirdi. İBB olarak, kentin 39 ilçesine eşit hizmet verme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan İmamoğlu, "Şu anda mevki sahibi olan arkadaşlarımız, emanetçidir, temsilcidir. Mevkii ne olursa olsun, hiçbir hizmetin siyasi parti sahipliği yoktur. Ben, Cumhuriyet Halk Partili olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ama bilinsin ki; bizim hizmetimizin, bizim ortaya koyduğumuz bütçenin, bizim ortaya koyduğumuz projelerin sahibi Cumhuriyet Halk Partisi değildir; halktır, millettir. Bu, gerçekten siyaseti daha kurumsal ve itibarlı hale getirir. Siyasetçileri de daha itibarlı hale getirir" dedi

17.11.2021 17:35:00
Bağcılar, meydanına kavuştu
Bağcılar, meydanına kavuştu
BAĞCILAR / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden düzenledikleri ve İstanbul'un en büyük alanlarından biri haline getirdikleri Bağcılar Meydanı'nı hizmete açtı. Açılış için düzenlenen törende konuşan İmamoğlu, Bağcılar Meydanı'nın düzenlenmesi sürecinde emeği geçenleri andı. "Başından bugüne kadar; Bağcılar Belediye Başkanımız olsun, rahmetli Sayın Kadir Topbaş Beyefendi olsun, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" diyen İmamoğlu, "Esas olan; hizmetin sürdürülebilirliği, sürekliliği ve kalıcılığı, iyi bir iş yapmanın keyfi. Onu paylaşabilmek, onu hissedebilmek, bir arada üretebilmek, doğruyu hep birlikte takdir edebilmek, doğruyu hep birlikte alkışlayabilmek, bir arada olabilmek" ifadelerini kullandı. Meydanların, insanların bir arada olabilmesinin simgesi olduğunun altını çizen İmamoğlu, "Eğer bir şehirde, meydan inşa edememişseniz, parkları, yeşil alanları olgunlaştıramamışsanız, siz, o şehirde barışı, huzuru, bir arada olabilmeyi, birbirine hoşgörüyle davranabilmeyi, insanların birbirine bakarken insan olabilme unsuru üzerinden birbirini sevebilmesini sağlamayı gerçekleştiremezsiniz" dedi.

"BAĞCILAR ULAŞIM MERKEZİ OLACAK"

Bu anlamda Bağcılar'a böylesi bir meydanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden İmamoğlu, düzenlenen alanla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Hem ilçe belediyesinin hem de İBB'nin yaptığı hizmetlerle Bağcılar'ın erişim açısından çok kuvvetli bir ilçe haline geldiğini aktaran İmamoğlu, "Özellikle hizmete açtığımız Mahmutbey-Mecidiyeköy hattı ve inşallah bunun Beşiktaş- Kabataş kısmının da bitirilmesiyle beraber, İstanbul'un merkezine direkt erişim noktasında hizmete soktuğumuz bu hatla beraber, Bağcılar, çok olağanüstü bir hizmeti elde etmiş oldu. Eksiklerini de tamamlayacağız. Çok istemediğimiz bir biçimde, özellikle geçmişte yapılmış bir sıkıntılı imalattan dolayı, tünelde çıkan sıkıntıyı da belirtmek isterim. Yaklaşık 1-1,5 ay içerisinde sonuçlanınca, şu anda Okmeydanı'nda sona eren bu metronun yolculuğunu, yine Mecidiyeköy'e kadar getirecek hizmeti bu tekrar vatandaşlarımıza kavuşturmuş olacağız" bilgilerini paylaştı. Temelini attıkları Mahmutbey-Esenyurt hattının da Bağcılar başlangıçlı olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, bu anlamda ilçenin gelecekte ulaşım merkezi konumuna geleceğinin müjdesini verdi.



"HİÇBİR HİZMETİN SİYASİ PARTİ SAHİPLİĞİ YOKTUR"

İBB olarak, kentin 39 ilçesine eşit hizmet verme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bunun ülkemiz sathında da aynı şekilde algılanmasını ve anlaşılması şarttır" diyen İmamoğlu, "Bir şeyin altını çizmek istiyorum: Şu anda mevki sahibi olan arkadaşlarımız, emanetçidir, temsilcidir. Mevkii ne olursa olsun, hiçbir hizmetin siyasi parti sahipliği yoktur. Her birimiz, toplumun bize verdiği yetkiyi, milletimizin bize sağladığı vergisinden, kaynaklarından oluşan parayı, kaynağı en sağlıklı ve en doğru biçimde vatandaşa ulaştırma ve vatandaşa sunma görevini yerine getirmekteyiz. Bu anlayış ülkemizin tamamında ve şehirlerimizde oturursa, ülkemizin huzuru bir başka olur. Hepinizin huzurunda söylüyorum ki; ben, örneğin Cumhuriyet Halk Partili olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ama bilinsin ki; bizim hizmetimizin, bizim ortaya koyduğumuz bütçenin, bizim ortaya koyduğumuz projelerin sahibi Cumhuriyet Halk Partisi değildir. Halktır, millettir. Bu, gerçekten siyaseti daha kurumsal, siyaseti daha itibarlı hale getirir. Siyasetçileri de daha itibarlı hale getirir."

"EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ KÜRESEL ISINMAYA KARŞI MÜCADELE"

Dünyanın ortak gündeminin iklim krizinden kaynaklı çevre sorunları olduğunu belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Küresel ısınmanın, iklim değişikliğiyle mücadelenin ana merkezinin de şehirler olduğunu buradan hatırlatmak isterim. Çünkü Türkiye'mizde, yüzde 80'in üzerinde insanlarımız şehirlerde yaşıyor. O zaman biz bu şehirlerde ne yapacağız? Suyu tasarruflu kullanacağız. Çevreyi kirletmeyeceğiz. Atık ayrıştırma konusunda evimizden başlayan bir ahlakla süreci destekleyeceğiz. Bizler ne yapacağız? Kentsel alanları, özellikle yeşil alanları güçlendireceğiz, büyüteceğiz. Aynı zamanda İstanbul'un su kaynaklarını oluşturan alanları, vadileri, su toplama havzalarını koruyacağız, geliştireceğiz ve büyüteceğiz. Bu insanların varlığı için şarttır. En büyük sorumluluğumuz nedir biliyor musunuz? Dünyayı, yaşadığımız şehirleri, çevreyi geleceğe hazırlamaktır. Koruyarak hazırlamaktır, geliştirerek hazırlamaktır. O bakımdan, şu dönemde en büyük sorumluluğumuz, küresel ısınmaya karşı, iklim değişikliği sürecine mücadeleyle bakabilen bireyler ve insanlar olmaktır. Bu konu; bir devletin, bir hükümetin, bir belediyenin ya da bir kurumun işi değildir. Topyekun vatandaşların bilinçlenmesiyle mümkündür. Soluk aldığımız bu güzel meydandan herkese çağrı yapıyorum: Evinizde, çevrenizde, yaşamınızın her anında çevreyi koruyan, yeşili koruyan, özellikle kentimizdeki atık sistemine katkı sunan bireyler olmayı mutlaka sağlayınız, en çocuğumuzdan en yetişkin insanımıza kadar."



ÇAĞIRICI'DAN MERHUM TOPBAŞ VE İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında, hizmete açılan Bağcılar Meydanı'nın imalat süreciyle ilgili bilgiler paylaştı. Meydanın imalat sürecinin eskiye dayandığını aktaran Çağırıcı, bölgedeki istimlak çalışmalarından metronun hizmete alınmasına kadar olan sürecin özetini yaptı. Bu süreçte emeği geçen eski İBB başkanlarından merhum Kadir Topbaş'a ve İmamoğlu'na teşekkürlerini sunan Çağırıcı, "Yapılan hizmet, Bağcılar'a, yapılan hizmet, insanımıza ve yapılan hizmet, İstanbullulara. Metrolarıyla gerçekten çok farklı bir Bağcılar. Her mahallede yürüme mesafesinde metro istasyonlarının olduğu bir Bağcılar. İstanbul, en fazla metronun olduğu bir kent ve Bağcılar da İstanbul'da en fazla metronun olduğu bir ilçe. Bunun için de ayrıca çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay ise konuşmasında meydanla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. 

İMAMOĞLU'NDAN GENÇLERE: "Z KUŞAĞI İKTİDAR"

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Bağcılar Meydanı, resmi olarak ilçe halkının ve tüm İstanbulluların kullanımına açıldı. İmamoğlu, beraberindeki Çağırıcı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Küçükçekmece Belediye Kemal Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ile birlikte meydana konumlandırılan Atatürk anıtını, çocuk oyun gruplarını, İstanbul Kitapçısı'nı ve Çözüm Noktası'nı gezdi. Bu sırada meydanda bulunan bir grup genç, İmamoğlu'na, "Z kuşağına bir mesajınız var mı" sorusunu yöneltti. Gençler, kendilerini, "Z kuşağı iktidar" şeklinde yanıtlayan İmamoğlu'na, alkışlarla karşılık verdi.



TEPEDEN TIRNAĞA YENİLENDİ

Hizmete alınan 43 bin metrekarelik Bağcılar Meydanı'nın altında bulunan otopark da 50 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu. Zemin altı otopark; 142'si engelli vatandaşlar için ve 21'i elektrikli araçlar için olmak üzere, toplam bin 162 araçlık kapasiteye sahip. Meydan genelindeki mevcut yeşil alan, 230 metrekareden 3 bin 514 metrekareye çıkarıldı. 181 ağaçla yeşillendirilen meydana; 40-50 cm boyutlarında 12 bin 802 çalı, 8 bin 750 gül dikimi yapılıp, 40 saksılı oturma birimi, 11 kordon bank ve 31 çöp kovası konuldu. Bağcılar Cami çevresi ve otopark girişinde yeşil alanlara entegre oturma birimleri tasarlandı. Meydan geneline 34 çocuk oyun elemanı yerleştirildi.



Yüksek yargıya kim hükmedecek?
Kavgadan uzlaşma mı çıktı?
BTP lideri İsrail-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
"Erdoğan dik duruş ortaya koyabilecek durumda değil"
Faizsiz evlilik kredisi için tarih belli oldu
Ödemeler ne zaman başlayacak?
Öğle saatlerinden sonra başlayacak
6 il için kuvvetli yağış uyarısı
Anneler günü harcamaları 3 yılda yüzde 500 arttı
Ortalama bin lira harcama yapılıyor
Ahmet Hakan'dan tam not aldı
'Genel başkandı tam bir lider oldu'
Gören bu soruyu soracak
İnsanlık öldü mü?
Pompacılar da işin içinde
90 milyon liralık 'slip' vurgunu
Cenazeye Özgür Özel'in de katılması bekleniyor
Erdoğan'ın sırdaşının acı günü
'11 sene oldu yarım dakika unutmuş değilim'
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Batı ve Rusya'nın karşılıklı hamleleri ne anlama geliyor?
Üçüncü Dünya Savaşı kapıda
Aksa Şehitleri Hastanesinden "yakıt yardımı" çağrısı
İsrail Gazze'de yine gazeteci öldürdü
Öğrenci gezisi felaketle bitiyordu
25 kişi yaralandı
Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de
Kritik kuruma başkan atadı
Emperyalistlerin sandalından Deniz Gezmiş’i anmak
Deniz Gezmiş ve arkadaşları neyin mücadelesini, niçin ve kimin için verdiler?
Yüksek yargıya kim hükmedecek?
Kavgadan uzlaşma mı çıktı?
BTP lideri İsrail-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
"Erdoğan dik duruş ortaya koyabilecek durumda değil"
Faizsiz evlilik kredisi için tarih belli oldu
Ödemeler ne zaman başlayacak?
Öğle saatlerinden sonra başlayacak
6 il için kuvvetli yağış uyarısı
Anneler günü harcamaları 3 yılda yüzde 500 arttı
Ortalama bin lira harcama yapılıyor
Ahmet Hakan'dan tam not aldı
'Genel başkandı tam bir lider oldu'
Gören bu soruyu soracak
İnsanlık öldü mü?
Pompacılar da işin içinde
90 milyon liralık 'slip' vurgunu
Cenazeye Özgür Özel'in de katılması bekleniyor
Erdoğan'ın sırdaşının acı günü
'11 sene oldu yarım dakika unutmuş değilim'
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Batı ve Rusya'nın karşılıklı hamleleri ne anlama geliyor?
Üçüncü Dünya Savaşı kapıda
Aksa Şehitleri Hastanesinden "yakıt yardımı" çağrısı
İsrail Gazze'de yine gazeteci öldürdü
Öğrenci gezisi felaketle bitiyordu
25 kişi yaralandı
Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de
Kritik kuruma başkan atadı
Emperyalistlerin sandalından Deniz Gezmiş’i anmak
Deniz Gezmiş ve arkadaşları neyin mücadelesini, niçin ve kimin için verdiler?

Yozgat'ta gözaltına alınan DEAŞ şüphelisi tutuklandı

Yozgat'ta terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
11.05.2024 14:05:00
İhlas Haber Ajansı
Yozgat'ta gözaltına alınan DEAŞ şüphelisi tutuklandı
Yozgat'ta gözaltına alınan DEAŞ şüphelisi tutuklandı
Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik 2 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Meteorolojiden 6 il için kuvvetli yağış uyarısı

Yurdun bazı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.
11.05.2024 12:33:00
Haber Merkezi
Meteorolojiden 6 il için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden 6 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminine göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Ankara, Çankırı, Karabük, Kırıkkale, Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat)esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

UŞAK °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Adana dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç ve yüksek kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BURDUR °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kuzeyinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına zaman zaman kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KONYA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YOZGAT °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına, zaman zamana kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

ERZURUM °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 53 vatandaşın acısı yıllar geçse de dinmiyor. Saldırıda 28 yaşındaki oğlu şehit olan anne Sabahat Taş, oğlundan geriye kalan gömleğiyle hasret gideriyor.
11.05.2024 09:06:00 / Güncelleme: 11.05.2024 09:10:00
İhlas Haber Ajansı
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor
Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde terör grupları tarafından peş peşe iki bombalı saldırı gerçekleştirilmişti.

Saldırıda 53 sivil vatandaş hayatını kaybetmişti. PTT binası ve Reyhanlı Belediyesi önünde gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları o günleri unutamıyor.

Saldırı sırasında camiden çıkıp ekmek almaya giden 28 yaşındaki Mehmet Taş'ın annesi Sabahat Taş, oğlunun gömleğiyle hasret gideriyor.



"11 sene oldu yarım dakika unutabilmiş değilim"

Oğlunu hep kalbinde yaşattığını dile getiren anne Sabahat Taş, "11 Mayıs 2013'te en acı günler oldu. Oğlum camiden çıkıp ekmek almaya gittiği an bombalı saldırıya uğradı. Oğlum orada şehit oldu. Oğlumu çok özlüyorum ve hala içimizde yaşıyor. Benim oğlum çok cana yakın ve yardımseverdi. 11 sene oldu daha yarım dakika unutmuş değilim. Onu hep kalbimde yaşatıyorum" dedi.

Uğur Özgen çetesine yönelik operasyonda 27 şüpheli yakalandı

Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen "Mahzen-43' operasyonlarında; elebaşılığını Uğur Özgen'in (Cezaevinde) yaptığı Organize Suç Örgütü üyesi 27 şüpheli yakalandı.
11.05.2024 09:05:00
İhlas Haber Ajansı
Uğur Özgen çetesine yönelik operasyonda 27 şüpheli yakalandı
Uğur Özgen çetesine yönelik operasyonda 27 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen "Mahzen-43' operasyonlarında; elebaşılığını Uğur Özgen'in (Cezaevinde) yaptığı Organize Suç Örgütü üyesi 27 şüphelinin yakalandığını açıkladı.



"Ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Kocaeli merkezli İstanbul, Tekirdağ, Bitlis ve Aksaray olmak üzere 5 ilde düzenlenen 'Mahzen-43' operasyonlarında organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, rüşvet, yağma ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu: 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişeğe el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizlerle."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.