logo
18 MAYIS 2024

AKP'li eski başkan 'Erdoğan hastasıyım' diyen esnafı toplantıdan attırdı

Manisa'da 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini kaybeden AK Parti'li Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Çerçi, basına yansıyan lüks makam odası görüntüsünü eleştiren ve "Ben AK Partiliyim ve Recep Tayyip Erdoğan hastasıyım" diyen esnafla tartıştı.
03.05.2024 09:10:00
İhlas Haber Ajansı
AKP'li eski başkan 'Erdoğan hastasıyım' diyen esnafı toplantıdan attırdı
AKP'li eski başkan 'Erdoğan hastasıyım' diyen esnafı toplantıdan attırdı

Manisa'da 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini kaybeden AK Parti'li Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı'nın da katıldığı toplantıda eski Başkan Çerçi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban tarafından "Kendine lüks ve gösterişli makam odası yaptı" şeklindeki iddialara cevap verdi.

Eleştiren esnaf salondan çıkartıldı

Manisa Yunusemre eski Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Çerçi'nin basın toplantısında gerginlik yaşandı.

Çerçi aylık gelirim "100 bin TL, eşim de 50 bin alıyor. Etti mi 150, belediyeden de alıyordum. O eşyaları öyle aldık." sözlerinin ardından tartışma çıktı.

AKP'li olduğu belirten bir vatandaş, belediyenin yan kuruluşlarından usulsüz faturalandırmalar yapıldığını iddia ederken, eski başkana "Bir saattir vatandaş hayrına tek bir kelimeniz olmadı. 17 bin TL'ye geçinmeye çalışan insanlar var burada, 'Şu kadar aldım, bu kadar kazanıyorum' diyorsunuz." dedi.

Soru soran AKP'li vatandaş, "Ben AK Partiliyim ve Recep Tayyip Erdoğan hastasıyım" demesine rağmen gazeteci olmadığı bahanesiyle salondan çıkarıldı.

"Devri sabık oluşturuyorlar"

Çerçi'nin açıklamalarından önce konuşan AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, "Büyükşehir belediye başkanımızın, ilçe belediye başkanlarımızın bir sürü vaatleri vardı. Bu vaatleri önlerine aldıklarında bunlar seçim heyecanıyla kazanma heyecanıyla hesap kitap yapılmadan söylenmiş şeylerdi. Şimdi bunların yapılabilme imkanı olmadığını gördükleri için şimdi ön alıyorlar. Devri sabık oluşturuyorlar. 'Biz enkaz devraldık' edebiyatıyla kamuoyunun tepkilerini almaya çalışacaklar" dedi.

Projelerinin yetersiz kaldığı algısına kapıldığını belirten Başkan Çerçi, "Projelerimizi yaptınız ama biz sizden sonra bu insanları seçiyoruz bu insanlardan daha çok proje bekliyoruz' öyle ya. Bizim projelerimiz yetersiz kaldı. Olabilir. Biz çok proje yaptık ama milletimizin daha çok talebi var. Beklentisi daha yüksek. Bunlara da saygılıyız. 'Daha çok proje, eser üreteceğine inandığımız bu arkadaşları biz seçiyoruz' dediler" diye konuştu.

Kendisi hakkında seçimin ardından Amerika'ya kaçtığı yönünde sosyal medyada bir takım iddiaların dolaştığını ancak bel rahatsızlığından dolayı tedavide olduğunu belirten Çerçi, basın mensuplarına pasaportunu göstererek iddialar yalanladı. Çerçi, "Başlamadan önce bu benim pasaportum. Dün bana 'Çerçi yurt dışına kaçtı' demişler. Bir tane kendini bilmez, 'Amerika'dan hoş geldin' demiş. Ahlaksız, kendini bilmez, çok insan var. Öncelikle şunu söyleyeyim. Buradan ayrılırken bayramın hemen öncesinde yakın arkadaşlar bilir iki bastonla yola çıktık. Bazen tek bastonla eşimin omzuna tutunarak belimdeki zaman zaman nükseden ağrılar çok aşırılaştı. Seçim yorgunluğunda, aşırı efordan dolayı. Öncelikle bir kaplıca tedavisine gittik. Çok istifade ettik. Kaplıca tedavisinden sonra da İstanbul'a gittik" ifadelerini kullandı.

"Bunların hepsi benim ve eşimin yıllardır biriktirdiğimiz eşyalarımız"

Yunusemre Belediyesinin borcunu açıklayan Başkan Semih Balaban'a cevap veren Çerçi, "1,1, milyar borç diyor ya. Bunun 200 milyonu enerji santraline gitmiştir. Ve ödemeleri, taksitleri devam ediyor. Bakın şimdi 4 megavatlık bu 65 dönüm üzerine kurulu güneş enerji santrali yılda 8 milyon saatten ortalama şu anda EPDK birim fiyatları 2,7 TL, 22 milyon lira yıllık getirisi var. Şu anda. Biliyorsunuz dolara endekslidir. EPDK üç ayda bir altı ayda bir bu rakamı sent üzerinden yeniler. 4 milyar 373 milyon TL kayıtlara girsin. Bu yatırımların içinde belediyemizin yaptığı kültür, sanat projeleri, sosyal yardım destekleri, sağlık hizmetleri destekleri, gençlik spor destekleri, deprem ve pandemi dönemi yardımları yer almamaktadır. Yatırım bu. Şimdi şatafat lüks deyince 10 yıllık son hayat döngümü söylüyorum. Ev belediye, vatandaş, cami. 100 seneden öncekilere ancak antika denir. 50-60 senelik öncekileri antika denmez. Bu tür dekorasyon ürünleriyle hepsi ikinci el, üçüncü el malzemelerle yapılan iç mimariye vintage diyorlar. Biz hanımla bu tür işlere merak sardık. Burada şimdi retro denir. Bunların hepsi benim ve eşimin yıllardır biriktirdiğimiz eşyalarımız ve maliyeti de öyle çok yüksek değil. Birçoğunu da bit pazarından almışız. Şimdi ben bunları istiyorum. Siz bu belediyenin bu makam odasına bir büro mobilyasından, şuradan buradan bunların yenisini yani modern mobilya tarzında mobilya aldığınızda eminim sizin maliyetiniz benim aldığım maliyet daha da üzerine, belki 2-3 katı olacak. Benim evimde böyledir. Evime kaç kişi gelmiştir burada. Yeni bir tane mobilya yoktur. Biz bunları seviyoruz. Bu bizim medeniyetimiz. Şimdi yıllardır biriktirdiğimiz koleksiyonlarımızdan aldığımız kendi eserlerimiz" diye konuştu.

"Zorluk çıkarma. Eşyalara da zarar verdirtme"

Yarın eşyaları geri almak için kamyonla Yunusemre Belediyesine gideceğini belirten Çerçi, "Getirdiğimiz kendi eserlerimiz. Şimdi burada 7 tane memurun imzası var. Belgede yazılanlar ise aynen şöyle: 'Mehmet Çerçi'nin makam odasındaki ekte fotoğrafları bulunan sayı ve isimleri yazılan eşyalar Mehmet Çerçi'nin şahsi eşyalardır. Görevde bulunduğu süre içerisinde kullanılmak üzere makam odasına yerleştirilmiştir. Kendi isteğiyle talep etmesi durumunda eşyalar kendisi tarafından alınacaktır' Ben arkadaşlara dedim ki '5 sene sonra kim öle kim kala. Ondan sonra da bunları belediyeye hibe ederiz ne olacak. Bizim de belediyemize bir hediyemiz olur. Tutanağı falan boş verin dediğim halde arkadaşlar dediler ki 'Başkanım önümüzde seçim var, şu var, bu var. Ne olur ne olmaz. Biz bunları tutacağız' Ne yazdıklarını bile görmedim. Tutanağı tuttular. Şunu deseydi başkan onurlu bir şekilde 'Başkanım dediniz çok güzel eşyalar, makam odası da güzel olmuş, Manisa'ya, Yunusemre'ye de yakışıyor. Şahsi eşyalarınız ya bunu da belediyeye hediyeniz olsun' dese yemin ediyorum hayırlı uğurlu olsun demezsem beni bilen bilir. Elimdeki yüzüğü beğenen adama yüzüğümü veririm ben. Bu ahlaki bir şey değil. Bu belediye başkanlığı makamına yakışan bir şey değil. Herkesin bir onuru var. Ben 22 yıldır bu şehirde siyaset yapıyorum. Böyle bir kepazelikle karşılaşmadım. Bunlar başkana yakışıyor mu? Satacağım diyorsun. Hani kaydın yok. Kimin malını satıyorsun sen? Bakın buradan duyuruyorum arkadaşlar. Siz de gelin. Yarın, cuma günü saat 18.00'de. Kamyonu işçileri ayarladım. Siz de buyurun. Kalabalık olmaz. Orada güvenlikçiler var. Sayın başkan talimatı ver. İki tane görevli koy. Sen orada olursun, olmazsın. Lütfen eşyalarıma zarar verme. Bunlar ileride müze yaparsak müzenin de eşyaları olacak. Zorluk çıkarma. Eşyalara da zarar verdirtme. Yoksa mahkemede bunları görüşeceğiz" dedi.

Belediyeye fazladan personel alındığı iddialarına cevap veren Çerçi, "Bakın ben delillerle, belgelerle konuşuyorum. Bu arada aşağıdaki salondaki eşyaları da ben aldım. Onlar zaten salonun güzel dekorasyonu. Onlar da benimdi. Onlar için 'çocukları salonu falan bırakın. Onları falan kayda almayın' Onlar da 5 beş kuruş belediye parası yoktur. Masalar hariç. Koltuk var orada 3 takım. Onların hepsini ben şahsımdan ödedim, oraya koydum. 4 milyon dolarlık makam odası diye yazdılar. Bunu yazan basın. 4 milyon dolarlık. Bunların sayılardan haberi yok. Belediye binasını 110 milyon liraya mal ettik. Otoparkı, meydanı, belediye binasını. Bugünkü rakamı 487 milyon. Şimdi bir de bu şeyi söylüyor. Bankamatik memurları ve çok fazla personel almışlar. Bizde bir tane bankamatik personeli yok. Bir tane yok" diye konuştu.

Seçim gecesi belediyede evrakları düzenlediklerini söyleyen Çerçi, "Seçime doğru firmalar telaş ederler. 1 milyonluk mal vermişsiniz, iş yapmışsınız. Endişe ederler. insanlar bir an önce faturasını keserler, verirler. Sizin de bunun karşılığında fatura kesmeniz lazım. Niye kesmeniz lazım? Bu bir kanuni zorunluluk. Bu dosya tekemmül ettirilmiştir. Belediyeye 5 kuruşluk yükü de yoktur, maliyeti de yoktur. İşlem tamamlanmıştır. Çünkü pazartesi yeni belediye başkanı adamlarını gönderecek. Evrakları inceleyecek" dedi.

Gündeme gelen dekoratif sobayı da 2 yıl önce kendi cebinden 55 bin TL'ye aldığını belirten Çerçi, tüm mobilyaların şahsına ait olduğunu ve bazılarının taksitlerinin halen ödemeye devam ettiğini söyledi. Maaşını da açıklayan Çerçi, eşinin 50 bin TL maaş aldığının kendisinin de 100 bin TL maaş aldığını belirterek belediyeden de 150 bin TL ayrıca maaşı olduğunu söyledi.

Basın açıklamasına AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Tanıtım ve Medya Başkanı Emre Şener, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz katıldı.

Doğu Karadeniz'de bungalov tesis artışına tepki
Çay ve fındık bahçeleri kesiliyor!
AKP ve CHP'lileri buluşturan düğün
Takılar valizlerle taşındı
Erdoğan'a yanıt veren Gürer'den kritik soru
'İthal hayvanları kimler topluyor?'
TESK Başkanı'ndan hükümete 'vergi' çağrısı
'Artış değil yapılandırma lazım'
Zincirleme kazaya neden olan kadın sürücü
'Polis çağırmayın'
Ahmet Türk'ün 'normalleşme' hayal kırıklığı
'Umut verdi ama bir şey çıkmadı'
Erdoğan, Hamas üzerinden baltayı taşa vurdu
Kuva-yi Milliye'ye kimler hain diyordu?
Baş'tan Yavaş'a 'hayırlı olsun' ziyareti
'Yeni dönemde üstün başarılar dilerim'
Fiyatı dudak uçuklatan 5 yıldızlı otelde konakladılar
45 gazeteci ile Roma sefası!
İthalat da boğuyor
İstihdamın lokomotifi zorda
'Tarım ve hayvancılıkta başarı hikayesi yazdık'
Ciddi ciddi böyle konuştu!
CHP'ye geçen belediyede oylama yapıldı
Alkol satışı oy çokluğuyla kabul edildi
Bakan Tekin, hangi gelenekten geldiğini açıkladı
'Cemaatçi değilim, Atatürk'ü seviyorum'
Mehter Marşı'yla çağırır, İzmir Marşı'yla uğurlardı
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
'Sizler olmasanız ölünceye kadar kalırdık burada'
Tahliye edilen generalin ilk sözleri
Doğu Karadeniz'de bungalov tesis artışına tepki
Çay ve fındık bahçeleri kesiliyor!
AKP ve CHP'lileri buluşturan düğün
Takılar valizlerle taşındı
Erdoğan'a yanıt veren Gürer'den kritik soru
'İthal hayvanları kimler topluyor?'
TESK Başkanı'ndan hükümete 'vergi' çağrısı
'Artış değil yapılandırma lazım'
Zincirleme kazaya neden olan kadın sürücü
'Polis çağırmayın'
Ahmet Türk'ün 'normalleşme' hayal kırıklığı
'Umut verdi ama bir şey çıkmadı'
Erdoğan, Hamas üzerinden baltayı taşa vurdu
Kuva-yi Milliye'ye kimler hain diyordu?
Baş'tan Yavaş'a 'hayırlı olsun' ziyareti
'Yeni dönemde üstün başarılar dilerim'
Fiyatı dudak uçuklatan 5 yıldızlı otelde konakladılar
45 gazeteci ile Roma sefası!
İthalat da boğuyor
İstihdamın lokomotifi zorda
'Tarım ve hayvancılıkta başarı hikayesi yazdık'
Ciddi ciddi böyle konuştu!
CHP'ye geçen belediyede oylama yapıldı
Alkol satışı oy çokluğuyla kabul edildi
Bakan Tekin, hangi gelenekten geldiğini açıkladı
'Cemaatçi değilim, Atatürk'ü seviyorum'
Mehter Marşı'yla çağırır, İzmir Marşı'yla uğurlardı
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
'Sizler olmasanız ölünceye kadar kalırdık burada'
Tahliye edilen generalin ilk sözleri

Dışişleri Bakanlığından, Kırım Tatar ve Çerkes sürgünü mesajı

Dışişleri Bakanlığından, Kırım Tatar sürgününün 80'inci, Çerkes Sürgünü'nün 160'ıncı yılı vesilesiyle paylaşılan mesajda, "Kırım Tatarlarının ve Kafkasya'nın kardeş halklarının acılarını paylaşıyor ve hatıralarını saygıyla yad ediyoruz." ifadesi kullanıldı.
18.05.2024 11:14:00
Anadolu Ajansı
Dışişleri Bakanlığından, Kırım Tatar ve Çerkes sürgünü mesajı
Dışişleri Bakanlığından, Kırım Tatar ve Çerkes sürgünü mesajı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kırım Tatar Türk halkının 18 Mayıs 1944'te Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) tarafından sürgüne gönderilmesinin 80'inci yıl dönümünün hüzün ve teessürle hatırlandığı vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"80 yıl önce bugün, yüz binlerce Kırım Tatarı ana vatanlarından zorla çıkartılarak çeşitli ülkelerdeki çalışma kamplarına sürülmüş; maruz kaldıkları gayriinsani koşullardan dolayı yaşlı, çocuk ve kadın çok sayıda kişi hayatını kaybetmiştir. Üzerinden 80 yıl geçmiş olmasına rağmen Kırım Tatar halkının gasp edilen hakları iade edilmemiş, acıları dinmemiştir. Kırım'ın hukuk dışı ilhakı yeni acılara kapı aralamıştır."

Açıklamada, Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Kırım Tatarlarının kimliklerinin korunması; güvenlik, refah ve esenliklerinin sağlanması için onların yanında olmaya devam edeceğinin altı çizildi.
 

'Çerkes Sürgünü'nün, Türkiye'nin üzüntüyle hatırladığı bir trajedi olduğu belirtilen açıklamada, "Bundan 160 yıl önce 21 Mayıs'ta Kafkasya halkları çok ağır şartlar altında ana vatanlarını terk etmek zorunda bırakılmış ve çok sayıda insan hayatını kaybetmiştir." denildi.

Açıklamada, "Kırım Tatarlarının ve Kafkasya'nın kardeş halklarının acılarını paylaşıyor ve hatıralarını saygıyla yad ediyoruz." ifadesine yer verildi. 

Şırnak'ta Pençe-Kaplan şehidi için tören düzenlendi

Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde silah kazası sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala için 23. Piyade Tümen Komutanlığında tören yapıldı.
18.05.2024 11:10:00
İhlas Haber Ajansı
Şırnak'ta Pençe-Kaplan şehidi için tören düzenlendi
Şırnak'ta Pençe-Kaplan şehidi için tören düzenlendi
23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, Piyade Sözleşmeli Onbaşı Kabala'ın Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu. Törende, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu.

Şehit Kabala için yapılan duanın ardından şehidin naaşı memleketine götürülmek için Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına götürüldü.

Şehit Kabala'ın cenazesi hava yoluyla Erzurum'a uğurlandı

Basına kapalı gerçekleştirilen törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cihat Taşkın, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum temsilcileri ve askerler katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde silah kazası sonucu Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala'ın şehit olduğunu bildirmişti.

Törenin ardından şehidin cenazesi hava yolu ile Erzurum'a uğurlandı.

Kara paranın ardı arkası kesilmiyor

Mersin polisinin kara para aklama suçuna yönelik özel harekat destekli düzenlediği operasyonda 8 şüpheli yakalandı, 4 daire ile lüks otomobillerin de içinde olduğu 12 araca el konuldu
18.05.2024 10:03:00
İhlas Haber Ajansı
Kara paranın ardı arkası kesilmiyor
Kara paranın ardı arkası kesilmiyor
Mersin polisinin kara para aklama suçuna yönelik özel harekat destekli düzenlediği operasyonda 8 şüpheli yakalandı, 4 daire ile lüks otomobillerin de içinde olduğu 12 araca el konuldu.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri kara para aklama suçuna yönelik çalışma yaptı. Polisin çalışmasında nitelikli dolandırıcılık ile banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması suçlarından elde edilen gelirle üçüncü kişilerin adlarına taşınır ve taşınmaz mal alarak kara paranın serbest piyasa ekonomisine kazandırıldığı belirlendi.

Bunun üzerine 12 adresi tespit eden polis, özel harekat timleri ve dron destekli operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada ise 2 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek, başkalarına ait tapu senetleri ve banka hesap dökümleri ele geçirildi.

Operasyon kapsamında kara para ile alındığı belirlenen 4 daire ve aralarında Porsche ve Audi gibi lüks markaların otomobillerinin bulunduğu 12 araca el konuldu. El konulan araçların emniyete çekilmeye başlandığı, dairelerle ilgili de gerekli yasal işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Gözaltına alınan 8 şüpheli ifadesi için emniyete götürülürken, operasyon çerçevesinde 2 şüphelinin de arandığı öğrenildi.

Putin'den Ukrayna'ya İstanbul çağrısı

 
Çin'de basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna konusunda müzakerelere hazır olduklarını tekrarlayarak, "Ukrayna tarafının aksine biz müzakereleri asla reddetmedik. Müzakereler için İstanbul’da vardığımız anlaşmaların oluşturduğu bir temelimiz var" dedi.
17.05.2024 17:07:00
HABER MERKEZİ/AA
 Putin'den Ukrayna'ya İstanbul çağrısı
 Putin'den Ukrayna'ya İstanbul çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Harkiv bölgesinde güvenli bir tampon bölge kuracaklarını belirterek, "Halihazırda Harkiv'i ele geçirme planımız yok" dedi. Çin'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Ukrayna ve gündemdeki diğer konulara ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplayan Putin, Ukrayna'daki çatışmaların Kiev yönetiminin hataları nedeniyle yaşandığını savunarak, "Yaşanan trajik olayların sorumluluğunu Rusya'ya atmaya çalışıyorlar. Ancak yaşananlar onların yürüttüğü politikalar sonucu ortaya çıktı" diye konuştu.
Rus ordusunun son dönemde bazı yerlerini ele geçirdiği Harkiv bölgesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Putin, "Harkiv istikametinde olanlar da onların suçu. Çünkü Belgorod dahil sınır bölgelerindeki yerleşim bölgelerini bombaladılar ve bombalamaya devam ediyorlar" dedi. Putin, Ukrayna'nın Rusya'daki şehir merkezlerindeki yerleşim bölgelerine ateş açtığını belirterek, "Açıkça söyledim, eğer bu devam ederse bir güvenlik bölgesi, bir tampon bölge oluşturmak zorunda kalacağız. Biz de şimdi bunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Ukrayna konusunda müzakerelere hazır olduklarını tekrarlayan Putin, "Şu anda elbette bu konuda olup biten her şeyi analiz ediyoruz, aynı zamanda elbette Cenevre'de duyurulan toplantı ekseninde olup bitenlere de bakıyoruz. Ukrayna tarafının aksine biz müzakereleri asla reddetmedik. Müzakereler için İstanbul'da vardığımız anlaşmaların oluşturduğu bir temelimiz var, çünkü Ukrayna heyetinin başkanı da bunu imzalamıştı" ifadelerini kullandı. Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin görev süresinin 21 Mayıs itibarıyla dolacak olmasına ilişkin şöyle konuştu: "Kendisinin meşruluğuna yönelik sorunun cevabını Ukrayna'nın siyasi ve hukuk sistemi cevaplamalı."

ABD kendi ayağına sıkıyor

ABD'nin Rus bankacılık sistemine yönelik yaptırımlarını aptallık olarak nitelendiren Putin, "Bu, Amerikan siyasi elitleri açısından büyük bir aptallık ve hata. Kendilerine çok büyük zarar veriyorlar, küresel rezerv para birimi olarak dolara yönelik güveni baltalıyorlar" dedi. 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.