Dünyada ilk kez zeytinden şeker üretildi. Altınoluk'ta imal edilen zeytin şekeri "Zeyşe" İstanbul'da da satışa sunuldu
Türkiye, dünyada bir ilke daha imza atarak zeytin şekeri üretimi gerçekleştirdi. Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde imal edilen zeytin şekeri ''Zeyşe'', İstanbul'da da satılmaya başlandı.
Altınoluk Zeytinyağları Şirketi'nin, Kadıköy'de açılan satış mağazasında, Kakaolu ve Hindistan cevizli olarak 5 milyon liralık ambalajlarda satılan ''Zeyşe'', vatandaşların ilgisini çekti.
Altınoluk Zeytinyağları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Ovacık, zeytin şekerinin, ilk kez geçen yıl Mayıs ayında Altınoluk'ta imal edildiğini ve satılmaya başlandığını ifade ederek, ''Zeyşe'' adını verdikleri ürünün patentini aldıklarını söyledi.
Ovacık, zeytinin tuzlu bir yiyecek olmadığını, dalından koparıldıktan sonra tuzlanırsa bilinen kahvaltılık zeytin haline geldiğini anlatarak, ''Zeyşe''nin, zeytinin acısı ve yağı alındıktan sonra şekerlenerek yapıldığını kaydetti.
İsteyenlerin bayram ve özel ziyaretlerde çikolata yerine ''Zeyşe'' götürebileceklerini ifade eden Ovacık, ''Zeytin şekeri, değişik lezzeti ve sağlıklı olması nedeniyle çikolataya rakip'' dedi.
Ovacık, ''Zeyşe''nin, Yunanistan'a da gönderildiğini belirterek, bu şekerin Yunanlılar tarafından çok sevildiğini söyledi. Zeytin şekeri "Zeyşe"nin üretimi ile birlikte, zeytin çiçeği kolonyası, zeytinyağı sabunu, zeytin reçeli, zeytin marmelatı gibi zeytin hammaddeli ürünlere bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Türkiye, dünyada bir ilke daha imza atarak zeytin şekeri üretimi gerçekleştirdi. Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde imal edilen zeytin şekeri ''Zeyşe'', İstanbul'da da satılmaya başlandı.
Altınoluk Zeytinyağları Şirketi'nin, Kadıköy'de açılan satış mağazasında, Kakaolu ve Hindistan cevizli olarak 5 milyon liralık ambalajlarda satılan ''Zeyşe'', vatandaşların ilgisini çekti.
Altınoluk Zeytinyağları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Ovacık, zeytin şekerinin, ilk kez geçen yıl Mayıs ayında Altınoluk'ta imal edildiğini ve satılmaya başlandığını ifade ederek, ''Zeyşe'' adını verdikleri ürünün patentini aldıklarını söyledi.
Ovacık, zeytinin tuzlu bir yiyecek olmadığını, dalından koparıldıktan sonra tuzlanırsa bilinen kahvaltılık zeytin haline geldiğini anlatarak, ''Zeyşe''nin, zeytinin acısı ve yağı alındıktan sonra şekerlenerek yapıldığını kaydetti.
İsteyenlerin bayram ve özel ziyaretlerde çikolata yerine ''Zeyşe'' götürebileceklerini ifade eden Ovacık, ''Zeytin şekeri, değişik lezzeti ve sağlıklı olması nedeniyle çikolataya rakip'' dedi.
Ovacık, ''Zeyşe''nin, Yunanistan'a da gönderildiğini belirterek, bu şekerin Yunanlılar tarafından çok sevildiğini söyledi. Zeytin şekeri "Zeyşe"nin üretimi ile birlikte, zeytin çiçeği kolonyası, zeytinyağı sabunu, zeytin reçeli, zeytin marmelatı gibi zeytin hammaddeli ürünlere bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.

















































































