logo
08 TEMMUZ 2024

T.C. BÜYÜKÇEKMECE 5. AİLE MAHKEMESİ

05.07.2024 00:00:00
Basın İlan Kurumu
 
Sayı : 2023/1093 Esas
-İLAN-
Davacı , AYE ZAN ile Davalı , MUHAMMED SARHA arasında mahkememizde görülmekte olan Boşanma (Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni İle Boşanma (Çekişmeli)) davasında yapılan araştırmalara rağmen adresi tespit edilemeyen davalı MUHAMMED SARHA adına dava dilekçesinin ilanen tebliğine karar verilmiştir.
Davacı dava dilekçesi ile Suriye' de evlendiklerini, müşterek bir çocuklarının olduğunu, evlilik birliğinin temelden sarsıldığını, davalının iki senedir aile konutuna uğramadığını, davacının davalının nerede olduğunu dahi bilmediğini, davacının uzun süre davalıya ulaşmaya çalıştığını ancak artık pes ettiğini, davacının artık Türkiye' de bir iş sahibi olmadığını, davacının harici yollarla davalının başka bir aile kurduğunu ve çocuk yaptığını duyduğunu, bu durumun sadakat yükümlülüğüne aykırı olduğunu, davacının tüm ailesini arkadaşlarını geride bırakarak davalının varlığından güç alıp Türkiye' ye geldiğini, davalının yeni bir hayat kurduğunu, Türk vatandaşı olduğunu, davacının ise geçici koruma statüsünde kaldığını, çocuğunu ile geçim derdine düştüğünü, dilini milletini tanımadığı bu topraklarda kendisi ve çocuğu için hayatta kalma mücadelesi verdiğini beyan ederek boşanmalarına, 4.000-TL tedbir ve iştirak, 5.000-TL tedbir ve yoksulluk nafakasına, 300.000-TL maddi, 100.000-TL manevi tazminata, yargılama giderlerinin karşı tarafa yüklenmesine karar verilmesini talep ve dava etmiş olup, davalının açık adresi tespit edilemediğinden dava dilekçesinin davalıya ilanen tebligat yapılmasına karar verilmekle "HMK'nun 122.md. uyarınca dava dilekçesinin davalıya tebliğinden itibaren 2 hafta içerisinde HMK 129 md. deki yasal şartlara haiz cevap dilekçesini ve tanık dahil tüm delillerini mahkememize sunması,, hangi vakıayı hangi delil ile ispatlayacağını cevap dilekçesinde bildirmesi aksi takdirde HMK.nun 128. md. uyarınca davacının ileri sürdüğü vakıaların tümünü inkar etmiş sayılacağı" hususunun ihtar olunduğuna dair HMK'nun 122, 126, 129. 140/5 maddelerine göre davalı MUHAMMED SARHA' ya ilanen tebliğ olunur.


#ilangovtr / Basın no: ILN02055788

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.