MEYVA ŞEKERLEMELİ KEK
Malzemesi (8 kişilik)
Yarım kg. un2 su bardağı toz şeker1 su bardağı portakal suyu/ 125 gr margarin4 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 çorba kaşığı tarçın1 su bardağı meyve şekerlemesi / Yağlı kağıt
HazırlanışıÖncelikle fırını 200 derecede ısıtın. Bu arada 2 su bardağı tozşeker ve yumurtayı derin bir kapta çırpın. Ardından portakal suyunu ve yağı bir kaba alın. Mikserle çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve 1 çorba kaşığı tarçını da ekleyip iyice çırpın. Uzun ya da yuvarlak bir kek kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Önceden ısıtılmış fırına sürün. 10 dakika sonra sıcaklığı 150 dereceye düşürün. 1 su bardağı meyve şekerlemesini hamura dökün. Tahta kaşıkla hafifçe bastırıp, içine doğru itin. Kek kabarınca fırından alın. Ilık servis yapın.Afiyet Olsun
Malzemesi (8 kişilik)
Yarım kg. un2 su bardağı toz şeker1 su bardağı portakal suyu/ 125 gr margarin4 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 çorba kaşığı tarçın1 su bardağı meyve şekerlemesi / Yağlı kağıt
HazırlanışıÖncelikle fırını 200 derecede ısıtın. Bu arada 2 su bardağı tozşeker ve yumurtayı derin bir kapta çırpın. Ardından portakal suyunu ve yağı bir kaba alın. Mikserle çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve 1 çorba kaşığı tarçını da ekleyip iyice çırpın. Uzun ya da yuvarlak bir kek kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Önceden ısıtılmış fırına sürün. 10 dakika sonra sıcaklığı 150 dereceye düşürün. 1 su bardağı meyve şekerlemesini hamura dökün. Tahta kaşıkla hafifçe bastırıp, içine doğru itin. Kek kabarınca fırından alın. Ilık servis yapın.Afiyet Olsun