logo
04 MAYIS 2024

İslam dünyasının utancı büyüyor vebali katlanıyor

Gazze Şeridi’nin Deir el-Balah şehrindeki Filistinliler, insani yardım amacıyla havadan bırakılan yardım malzemelerini taşıyan paraşütleri kullanarak kendilerine çadır kurdu
24.04.2024 11:00:00 / İHA
Gazze Şeridi’nin Deir el-Balah şehrindeki Filistinliler, insani yardım amacıyla havadan bırakılan yardım malzemelerini taşıyan paraşütleri kullanarak kendilerine çadır kurdu.
 
İsrail’in 201 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler, hayata tutunmaya çalışıyor. Saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve geçim kaynağı arayan siviller, farklı ülkeler tarafından havadan bırakılan insani yardım malzemelerini taşıyan paraşütlerden kendilerine çadır yaptı.
 
Bazıları paraşüt kumaşını barınma ihtiyacını karşılamak için çadır kurarak kullandı, bazıları ise satış yapmak amacıyla mini market ve yemek çadırı için kullandı. Gazze şehrinin batısındaki El Şati Mülteci Kampından Deir Al-Balah kentine göç eden Muhammed El-Absi de yardım paraşütünü kullanarak yemek çadırı kurdu.
 
Ürdün uçaklarından bırakılan yardımları taşıyan paraşütleri aldığını söyleyen El-Absi, paraşüt kumaşının kaliteli olduğunu, maddi sıkıntılar nedeniyle paraşütü çadır yapımında kullandığını ifade etti. El-Absi ayrıca kurduğu çadırın işgale, savaşa ve yıkıma rağmen kararlılık mesajı olduğunu vurguladı.
 
Nüfusun yüzde 75’i yerinden edildi
 
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) verilerine göre Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 1 milyondan fazla kişi evini kaybetti, nüfusun yüzde 75'i ise yerinden edildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.